Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Συνδρομο προσθιου διαμερισματος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2017 :  18:56:51  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Physiorunner, όταν σε πιάσει δεν σε αφήνει.
Σφίγγεται το σύμπαν εκεί κάτω.
Σαν κράμπα, αλλά δεν είναι κράμπα.
Δεν μπορείς ούτε να περπατήσεις.
Αν ηρεμήσεις 5 λεπτά, (5 λεπτά, όχι 10-20 δευτερόλεπτα) όλα επανέρχονται σε νορμάλ κατάσταση.
Αν ξεκινήσεις πάλι, τα πρώτα 2-3 λεπτά είσαι τέλειος, πετάς. Σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα. Σταδιακά, στο δεκάλεπτο αρχίζουν πάλι όλα και ξαναπετρώνουν. Μια κάποια λύση (δεν κάνω πλάκα) είναι να κάνεις... 400ριά, με 2 λεπτά διάλειμμα.

Δεν είναι πόνος στο κόκκαλο, είναι πόνος μυικός. Μπορεί αρχικά να σκεφτείς είναι απροπονησιά, είναι κούραση, πιάστηκα... (βέβαια δεν είναι πιάσιμο, γιατί αν σταματήσεις ηρεμεί...)
Είναι κάτι που το έχεις γενικά. Άλλες φορές διαχειρίσιμο, και η ενόχληση παραμένει εκεί διακριτική, άλλες φορές αναγκάζεσαι να σταματήσεις εντελώς, έστω και αν έχεις 10ρι στα 40λεπτά ενώ εκείνη την μέρα, έχεις μόλις κλείσει 15λεπτά στο 6'30''είσαι ξεκούραστος από τις προηγούμενες μέρες και δεν μπορείς να βγάλεις ούτε λίγο το ζέσταμα.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι. Ποιός έχει αυτή τη #%$@5@ τη βελόνα. Έχω βάλει λυτούς και δεμένους να ψάχνουν.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2017 :  19:20:42  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Βασικά, ρώτησα για το τι νιώθει ο φίλος με το πρόβλημα, όχι για το πως νιώθει κάποιος με σύνδρομο διαμερίσματος.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2017 :  20:03:35  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγώ σου λέω τι νιώθω εγώ, που πιστεύω το έχω.
Το πως το νιώθει ο φίλος μας δεν ξέρω. Αν και νομίζω μέσες άκρες μας είπε.
Ας μας πει ο ίδιος.
Όπως και να έχει, πρώτος είπα και θέλω μια αντικειμενική διάγνωση, αφού υπάρχει ειδική μέτρηση για αυτό το πρόβλημα, γιατί αναλωνόμαστε σε σενάρια?
Γιατί όπως ακριβώς λες και εσύ, ποιος ξέρει πόσα ακόμα μπορεί να είναι. (έστω και αν η συμπτωματολογία ταιριάζει).

Και πριν πάρεις μια σημαντική απόφαση, καλό είναι να είσαι 100% σίγουρος, και όχι 95% σίγουρος. Δεν είναι κάτι που το κάνεις, και δεν βαριέσαι αν βγει βγήκε.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/03/2017 :  20:32:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάποτε με πονούσαν και εμενα τα καλάμια. Πήγα σε γιατρό στο υγεία. Μου ειπε "χειρουργείο". Εγωειχα σταματήσει τελείως το τρεξιμ. Δεν έτρεχα όπως εσυ. Δεν έτρεχα, πρώτον διοτι πονούσα και δεύτερον για να τα ξεκουρασω. Ο αδερφός μου ειναι γιατρός και τότε ηταν στη Σουηδία. Σπούδασε εκει, έκανε ειδικότητα εκει και δούλευε εκει. Οποτε, ειχα πρόσβαση σε γιατρό στη Σουηδία.Να σου πω την αλήθεια, δε θυμάμαι τι μου ειπε οτι ηταν, αλλα μου ειπε οτι δεν ηταν σύνδρομο διαμερίσματος και γέλασε οταν του ειπα οτι εδω μου ειχε πει ο γιατρός να κανω χειρουργείο κ στα 2 πόδια.
Η πλάκα ειναι οτι με το που επέστρεψα απο Σουηδια, μου πέρασε ο πόνος!

Όπως ειπε και ο Deorum, ενα χειρουργείο, ειναι χειρουργείο. Εσυ θες να κανεις 2 χειρουργεία (2 πόδια). Μα δεν το ξεκουράζεις καθόλου!

Τώρα, εδω και 6 εβδομαδες, με πονάει το μετατάρσιο (βλ συζήτηση "σύνδρομο μορτον"). Όχι μόνο δεν τρεχω, αλλα εδω και μια εβδομάδα, δεν το πατάω καθόλου. Μέσα σε μια εβδομάδα εχω δει τρομερή βελτίωση.

Lefterisk, σταμάτα να τρέχεις. Δώσε χρονο να ξεκουραστεί. Το οτι σου εχει ξανασυμβεί, δε μου λεει κατι. Κι εμενα με εχει ξαναπιάσει το μετατάρσιο αλλα περνούσε σε 4 μέρες. Ε τώρα δεν ειπα πάω χειρουργείο. Του δίνω χρονο με το να ξεκουράζομαι. Ενδεχομένως να έχασα χρονο διοτι μετα την 1η εβδομάδα που ειχε φύγει ο οξύς πόνος (οποτε και πήγαινα με τη φτέρνα διοτι δε γινόταν αλλιώς), το πάταγα. Σταματα να τρέχεις!!! Και βλέπεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spiros tsi
Forum-Runner

107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2017 :  03:12:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
OXI χειρουργειο.Ελεος.Μην καταστρεφετε το σωμα σας επειδη καποιοι ηλιθιοι, που δεν ξερουν τι τους γινεται,σας το προτεινουν.

ΑΠΟΧΗ απο τις αθλητικες δραστηριοτητες και ΧΑΛΑΡΩΣΗ ολων των σφιχτων μυων του ποδιου ξεκινωντας απο γαμπα και συνεχιζοντας με δικεφαλο,ημιυμενωδη,ημιτενοντωδη,προσαγωγους,τετρακεφαλο και στο τελος προσθιο κνημιαιο.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ και μην ψαχνοσαστε αδικως.Χειρουργειο μπορει να χρειαζεται μονο σε οξεια περιστατικα συνδρομου διαμερισματος, συνηθως μετα απο βαρια ατυχηματα,με καταγμα η μεγαλο αιματωμα,η και απο χρηση αναβολικων,πραγμα που δεν ισχυει σε σας. Μονο τοτε ειναι επειγον περιστατικο και μπορει να χρειαζεται αμεσα επεμβαση για να μην υπαρξουν μονιμες βλαβες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LefterisK
Newbie Forum Runner

Greece


46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2017 :  14:42:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα σας,

Τα συμπτώματα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει ο Deorum. Είναι σαν τα περιγράφει εμένα με μεγάλη ακρίβεια, μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι έχω ενόχληση και στην οδήγηση, δεξί πόδι και μόνο όταν μένει σταθερό στο γκάζι και όχι στην εναλλαγή γκάζι φρένο. Να προσθέσω ότι τα καρουμπαλάκια που βγάζω είναι (όπως μου τα εξήγησε ο γιατρός) μυς που δεν έχουνε χώρο να αναπτυχθούν και σπρώχνουν την μεμβράνη. Σε αυτά τα σημεία έχει ανοίξει η μεμβράνη από την πολύ πίεση. Κάτι σαν σαμπρέλα φανταστείτε.

Το χειρουργείο δεν το αποφάσισα ξαφνικά. Το θέμα με ταλαιπωρεί από τον Φεβρουάριο του 16. Από τότε έχω πάει σε 2 φυσικοθεραπευτές και 1 βελονιστή και στης 3 περιπτώσεις τα πόδια βελτιώθηκαν για ένα διάστημα μιας εβδομάδας το πολύ και μετά πάλι τα ίδια. Επίσης έκανα και 2 μήνες αποχή από το τρέξιμο και δεν είδα καμία διαφορά βελτίωσης, άρα θεωρώ ότι δεν είναι θέμα ξεκούρασεις.

Προφανώς και δεν θέλω να κάνω χειρουργείο αλλά δεν βρήκα άλλη λύση να δοκιμάσω.

Ο Γιατρός μου πρότεινε και να σταματήσω τελείως το τρέξιμο οπότε δεν θα χρειαστεί να κάνω και την επέμβαση αλλά για μένα δεν είναι λύση αυτή.


Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και τα σχόλια σας.



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2017 :  16:46:07  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Πολύ αμφιβάλλω αν άνοιξε από μόνη της η μεμβράνη... τότε θα ήταν πολύ πιο σοβαρή η καταστασή σου. (μπορεί και να είναι δεν ξέρω βέβαια...)


Όπως είπα έχω φτάσει στα καλά μου (όχι τίποτα ιδιαίτερο, όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι τρέχω "ότιναναι"), με 2-3 μήνες τρέξιμο των 50χλμ την εβδομάδα μ.ο. περίπου στα 40' στο 10ρι.
Όταν με πιάνει, χωρίς να είμαι σε μεγάλη αποχή από το τρέξιμο, ούτε είμαι κουρασμένος, δεν μπορώ να βγάλω ούτε 15 λεπτά ζέσταμα. Απλά δεν μπορώ. Ή αν ζοριστώ ΠΟΛΥ θα βγεί, όμως δεν είναι πλέον προπόνηση αλλά μαρτύριο. Δεν το λέω προς θεού για να καυχηθώ για τον χρόνο μου, όμως για να δείξω, ότι κάποιος που έκανε μια Α ταχύτητα και έχει κάποιες δυνάμεις αποδεδειγμένα, είναι αφύσικο, πέρα από τα όρια της κούρασης, ή της κακής μέρας να μην μπορεί να πάει τσουκου-τσουκου στο 6'30'' για 15λεπτά.

Δεν με πιάνει πάντα. Ή τουλάχιστον δεν με έπιανε.

Για να γίνω και λίγο πιο τεχνικός. Follow me please.

Διάβασα το εξής πρόσφατα.
Η πίεση στο διαμέρισμα δεν μετρίεται απαραίτητα σαν απόλυτη τιμή (>30mmhg) , αλλά πλέον μετράνε την διαφορά με την συστολική πίεση, και θεωρείται θετική η διάγνωση αν είναι <30mm.
quote:
while others suggest a <30 mmHg difference between intracompartmental pressure and diastolic blood pressure

https://en.wikipedia.org/wiki/Compartment_syndrome
(και άλλες πηγές βασικά έχω, με 2 λόγια η υπέρταση κάπως σε προστατεύει από τα συμπτώματα...)

Ακούστε τώρα τι συνέβη με εμένα, και πιστεύω ότι ήταν το κερασάκι στη τούρτα.
Είμαι υπερτασικός. Πριν 5-6 μήνες, ξεκίνησα χάπι για την πίεση. Η πίεση ρυθμίστηκε. Όλα καλά. Τα πόδια... αποτελείωσαν. Εκεί που με προσοχή, φροντίδα και προδερμ το πάλευα κάπως, πλέον δεν μπορώ να τρέξω φυσιολογικά.
Η συστολική μου πίεση έπεσε περίπου 25mm. Αυτό σημαίνει πιθανόν ότι effectively, αντίστοιχα επιβαρύνθηκαν τα συμπτώματα καθώς πριν αυτό το ελλάτωμα που είχα δρούσε προστατευτικά.
Πλέον όλα έχουν χειροτερέψει κατά πολύ.

Η καθημερινότητά μου δεν επηρεάζεται πάντως, αν και σταδιακά, νιώθω το βραδάκι ίσως ένα αίσθημα παλμών στα πόδια, είναι απλά μια αίσθηση, τίποτα παραπάνω.

quote:
Hypotension is considered a risk factor and hypertension
a protection from compartment syndrome.

http://www.boneandjoint.org.uk/content/jbjsbr/87-B/10/1420.full.pdf

Λευτέρη αν πας γράψε μας τις εντυπώσεις σου, σε ποιον γιατρό έπεσες κτλ. Εγώ πήγα μόλις εχτές. Σου είπα τι μου έκανε εντυπώση, το πόσο εύκολα είπε "Οκ αυτό θέλει χειρουργείο. Και του είπα έτσι, απλά. Ναι μου λέει αν το αποφασίσει να το προγραμματίσουμε" .
Με φίλους ορθοπεδικούς που μίλησα, και δρομείς ταυτόχρονα που με άκουσαν με προσοχή (είμαι στο χώρο χρόνια και έχω τις γνωριμίες μου...) κανείς δεν έχει την κατάλληλη βελόνα, και κανείς από αυτούς δεν έχει κάνει αυτό το χειρουργείο στα πλαίσια χρόνιας περίπτωσης. 2-3 φορές το έχουν κάνει στα πλαίσια έκτακτων περιστατικών (βαριά κατάγματα, πλακωμένα πόδια κτλ κτλ).

Edited by - Deorum on 22/03/2017 16:53:39
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2017 :  17:07:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Άντε τώρα στην Ελλάδα, στα χρόνια της κρίσης, να εμπιστευθείς επαγγελματία ( γιατρό, δικηγόρο κλπ) που σου λέει πρέπει να κάνεις χειρουργείο/αγωγή κλπ. Πρέπει και αυτοί να ζήσουν.....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LefterisK
Newbie Forum Runner

Greece


46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2017 :  17:11:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα γράψω εντυπώσεις σίγουρα από το ΚΑΤ.

Σε αυτά τα σημείο δεν άνοιξε ακριβώς η μεμβράνη αλλά είπε ότι είναι σαν να ξεχείλωσε λόγο της πίεσης από τον μύ. Επίσης να προσθέσω ότι η ενόχληση είναι στον πρόσθιο κνημιαίος και μόνο. Ούτε στο καλάμι, γάμπα ή άλλο σημείο.

Σε ένα ορθοπεδικό που επισκέφθηκα μου είπε ότι έχει κάνει περίπου 10 τέτοιες επεμβάσεις και αν θέλω να μου δώσει να μιλήσω σε κάποιους από αυτούς. Αν θέλεις να σου στείλω στοιχεία με PM.

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά είμαι πάρα πολύ αργός δρομέας και δεν βελτιώνομαι εύκολα. Το έχουνε παρατηρήσει και άλλοι αυτό. Δηλαδή σε όλα αυτά το χρόνια το καλύτερο μου 10άρι είναι στα 57΄περίπου και μεγαλύτερη απόσταση που έχω κάνει είναι τα 32χλμ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/03/2017 :  17:15:49  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ηλικία, ύψος, βάρος Λευτέρη;

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LefterisK
Newbie Forum Runner

Greece


46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/03/2017 :  09:45:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα,

33ετών, 67κιλά, 1,77
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/03/2017 :  13:27:05  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
lefterisK , όταν το δεις στείλε ένα μυνημα στο georgespyros@msn.com

χρόνια πολλά επι τη ευκαιρία
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2017 :  17:27:39  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αγαπητέ LefterisK,

Αν και δεν έχω εικόνα από τα πόδια σου, στη θέση σου θα έπαιρνα μια γνώμη και από έναν αγγειολόγο για αποκλεισμό σοβαρής αγγειακής παθολογίας. Ενημέρωσέ μας, αν θες, για την εξέλιξη.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LefterisK
Newbie Forum Runner

Greece


46 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2017 :  13:07:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα σας,

Να ενημερώσω την παρέα μετά την επίσκεψη μου στο ΚΑΤ.
Ουσιαστικά δεν έμαθα κάτι καινούριο, απλά ψηλάφισε τα πόδια λίγο και επιβεβαίωσε το σύνδρομο πρόσθιου διαμερίσματος και το σιγούρεψε όταν ανέφερα τα καρουμπαλάκια που βγάζω.
Η λύση που πρότεινε είναι χειρουργείο ή να σταματήσω τις έντονες προπονήσεις. Μου έκανε εντύπωση πως πρέπει να απέχω από όλες τις δραστηριότητες για 1,5 μήνα και τον πρώτο μήνα ακόμη και από οδήγηση (σε αντίθεση με 1 εβδομάδα που μου είπανε αλλού για την οδήγηση). Μου φαίνεται υπερβολικό το να πρέπει να κάτσω ένα μήνα σπίτι.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω. Αν τελικά αξίζει το χειρουργείο ή να σταματήσω το τρέξιμο.

@physiorunner Δεν το έχω κοιτάξει με αγγειολόγο αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος για το πρόβλημα που έχω. Αυτό που με βάζει σε σκέψεις είναι όπως ανέφερε ο Deorum, το αν είναι και άλλα διαμερίσματα τελικά που θέλουνε άνοιγμα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ALEXANDRA
Master Forum-Runner

3240 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2017 :  14:25:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μη σου φαίνεται υπερβολικός ο 1,5 μήνας. Ειδική δεν ειμαι βέβαια....

Εγω μετα απο 6 εβδομαδες πλήρους αποχής απο το τρεξιμο, εχω φτάσει στο σημείο κάποιες στιγμές να περπατάω και να ειμαι μια χαρα και κάποιες άλλες να με ενοχλεί κατι "εκει κάτω". Εχω τρομερή υπομονή και απέχω..... Βρήκα άλλου "χαρα"-ποδήλατο και κολύμπι. Αν θέλω να ξανατρέξω, πρέπει να απέχω. Ετσι το εχω δει. Θα δείξει...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000