Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 αρρυθμία - ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - ablation
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 142

NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/09/2017 :  08:13:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαιρετώ τους καλόκαρδους με τις ευαισθησίες τους.
Tata, δεν γράφεις τι αρρυθμία έχει η αδελφή σου. Ο AndreasV σου απαντάει πολύ σωστά για την Κ.Μ., μόνο που το ποσοστό επιτυχίας, κάποιοι ηλεκτροφυσιολόγοι ανεβάζουν στο 65-70%. Αν έχει άλλη αρρυθμία, το ποσοστό επιτυχίας μπορεί να είναι υψηλότερο. Το σπουδαιότερο όμως είναι να πειστεί η αδελφή σου ότι έχει υποχρέωση να προσφέρει στον εαυτό της υγιεινή ζωή, δηλαδή να φτάσει σε σωστό βάρος και να ασκείται.
Αυτά. Αγάντα........
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/09/2017 :  09:36:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ξαναχαιρετώ τους καλόκαρδους.
Πριν απο λίγο στο site "onmed.gr", βρήκα αρθρο με τίτλο. "Κολπική μαρμαρυγή. Το καλύτερο είδος γυμναστικής για να την προλάβετε". Παραθέτει τα αποτελέσματα μελέτης της Α΄ Πανεπιστημιακής καρδιολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαικής Καρδιολογικής εταιρείας που έγινε στην Βαρκελώνη. Σας προτείνω να ρίξετε μία ματιά, ειδικά οι οπαδοί της καθιστικής ζωής.
Αυτά. Αγάντα......
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

athanasios
Newbie Forum Runner

Greece
30 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/10/2017 :  19:19:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
εκανα 2 φορες αμπλεσιον αφου ειχα παροξυσμικη κολπικη μαργαρυγη μια το 2008 και μια το 15 ,ειμαι 60 χρονων και δεν πιστευω πλεον σε επεμβασεις τετοιες την πρωτη φορα μου ειπανε το ποσοστο επιτυχιας ειναι 70 εως 80 % κολοκυθια την δευτερη 50 με 60 % τελικα το ποσοστο εμαθα που ισχυει γαι ολες τις χωρες ειναι καπου 50% .Τις επεμβσεις και στις 2 περιπτωσεις τις κανανε πολυ γνωστοι γιατροι απο το foroum διαφορετικος καθε φορα.Κουραζομαι ευκολα τωρα και ιδρωνω αλλα δεν μπορω να κανω και τιποτα.Για τριτη φορα που σκεφθηκα μουπανε δεν μπορουνε να δωσουνε ποσοστα ,τωρα ειμαι σε μονιμη κολπικη μαρμαρυγη συτα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Romeo
Newbie Forum Runner

Greece
1 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/10/2017 :  21:16:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα, έχω έναν γιο 16 χρόνων αθλείται έντονα καθημερινά χωρίς κανένα πρόβλημα, τον Μάρτιο μας παρουσίασε για πρώτη φορά στον ύπνο του τα ξημερώματα κολπικη μαρμαρυγή η οποία αναταχτηκε με απεινιδωτη, κάναμε παρά πολλές εξετάσεις οι οποίες είναι όλες άριστες για την καρδιά του, από τότε το έχει ξαναπαθει 6 φορές με συχνότητα ανα 30 μέρες, άλλες φορές ανα 60 και άλλες φορές 20 μέρες, πάντα ξημερώματα.
Οι παλμοί του κατα την διάρκεια της ΚΜ φτάνουν μέχρι 110, αλλά την τελευταία φορά έφτασαν 137, μετά επιστρέφουν στα κανονικά .
Διαρκούν από 10 λεπτά έως 4 ώρες και ανατάσσεται μόνος του.
Όλοι οι γιατροί μας είπαν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του από αυτό.
Ο γιατρός ο ηλεκτροφυσιολογος μας είπε ότι το ablation είναι μονόδρομος,
Όλοι οι καρδιολόγοι μας είπαν ότι είναι μικρός για αυτό και να περιμένουμε.
Δεν ξέρω τι να κάνω, φοβάμαι ότι αν συνεχίζονται αυτά τα επεισόδια θα τον επιρρεασουν στην ψυχολογία του πάνω στην εφηβεία.
Παρακαλώ αν κάποιος έχει εμπειρία από κάτι αντίστοιχο να μου γράψει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

AndreasV
Newbie Forum Runner

14 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/10/2017 :  19:06:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Romeo καλησπέρα,
Ένα από τα πρώτα πράγματα που εξετάζει κάποιος που έχει κολπική μαρμαρυγή είναι ο θυρεοειδής. Φαντάζομαι κάνατε εξετάσεις;
Ανδρέας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

katerina82
Forum-Runner

Greece
95 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/12/2017 :  13:32:56  Εμφάνιση Προφίλ  Visit katerina82 Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
γεια σας!εκανα ablation το 2013 για υπερκοιλιακη ταχυκαρδια.εκ τοτε εχω κανει καπου στις πεντε φορες ταχυκαρδια που κρατα για λιγο. συνηθως χειμωνα και οταν εχει υγρασια αρκετη εχω παρατηρηση.ερωτηση>μπορω να παρω ιντεραλ η ρυθμονορμ αν με ξαναπιασει ειχα ρωτησει τοτε τον ηλεκτροφυσιολογο και ειπε δεν χρειαζεται αλλα δεν ρωτησα αν εννοει με την εννοια οτι θα μου κανει κακο αν το παρω η αν απλα δεν μου χρειαζετε.ενας ακομα λογος ειναι οτι θα αισθανομαι ασφαλεια να τα εχω μαζι μου σε περιπτωση που με πιασει και ειμαι καπου ας πουμε απομακρισμενα.σορυ για το ανγχωτικο μνμ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

AndreasV
Newbie Forum Runner

14 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 12/12/2017 :  11:16:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα σε όλους,
Έκανα το δεύτερο ablation στις 10/10/2017 στον Ευαγγελισμό με τον κο Εφραιμίδη. Από εκείνη την ημέρα σταμάτησα τα αντιαρρυθμικά και η φαρμακευτική αγωγή μου ήταν ένα Nexium το πρωί και Eliquis των 5 πρωί, βράδυ. Μια εβδομάδα μετά την επέμβαση είχα ένα επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγής το οποίο σταμάτησε με τη λήψη 2 rythmonorm. Ένα μήνα μετά έβαλα holter ρυθμού για δύο ημέρες και έκανα υπέρηχο καρδιάς. Στο holter έκανα κάποιες λίγες έκτακτες, που τις αισθανόμουν όλο αυτό το διάστημα. Σήμερα, δύο μήνες μετά, οι έκτακτες έχουν μειωθεί εως εξαφανιστεί, δεν είχα άλλο επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγής, σταμάτησα τα αντιπηκτικά εχθές και θα παίρνω άλλο ένα μήνα το Nexium , ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού. Θέλω να ευχαριστήσω και από εδώ το κο Εφραιμίδη και την ομάδα του για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν καθώς και για την υποστήριξη μετά την επέμβαση.

Ανδρέας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

elion
Newbie Forum Runner

Greece
1 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/12/2017 :  14:37:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Να 'μαι και μένα...υποφέρω από έκτακτες κοιλιακές αρρυθμίες από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου, διδυμίες, τριδυμίες, τετραπλέτες. Στα 22 κάνω επεισόδιο αρρυθμιών κατά τη διάρκειά ολικής ναρκωσης για αφαίρεση αμυγδαλών, μένω στο νοσοκομείο για περαιτέρω διερεύνησή και όλα καλά... "τυχαίο" . Στα 24 μου χρόνια άκουσα τον καρδιολόγο να μου φωνάζει επειδή δεν είχα πάει για τις εξετάσεις, τεστ κοπώσεως κλπ., στην απάντηση μου ό,τι είχα δουλειά (μεταπτυχιακή φοιτήτρια) μου απάντησε ότι θα δω τα ραδίκια ανάποδα!!!(3 φορές την ημέρα inderal, σύντομα το έκοψα μόνη μου και δεν ξαναπάτησα).Τίποτα δε με συνέτισε, στάθηκα τυχερή... και σήμερα στα 39 μου με δυο παιδιά, το πρώτο (8 χρ. σήμερα) με έστειλε πάλι πίσω στον καρδιολόγο, στον μεγάλο υπέρηχο εμβρύου (Doppler)του 5ου μήνα, η δική μου καρδιά έκανε τα δικά της, και φυσικά ο γυναικολόγος μου δήλωσε ότι δεν θα με αναλάμβανε αν δεν είχε γνωμάτευση από ειδικούς πράγμα που μερίμνησε ο ίδιος να γίνει την επόμενη μέρα(όλα αυτά σε δημόσιο νοσοκομείο). Και οι 2 τοκετοί φυσιολογικοί με παράλληλη στήριξη από ηλεκτροφυσιολόγο. Στις 7/11/17 τελιώνοντας από θηλασμούς έκανα ablation στον Ευαγγελισμό. Η πρώτη εικόνα του γιατρού μόλις βγήκαμε ήταν ότι δεν πήγαμε καλά και υποψία μεγάλη για ARVC.Ευτυχώς μετά από μια σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων απομακρυνθήκαμε από αυτή τη διάγνωση και είμαι σε αναμονή για να δούμε τελικά τι καταφέραμε. Θα είμαι πανευτυχής αν δε χρειάζεται να παίρνω φάρμακα, αν μπορώ να “ξαναπιάσω” ρακέτα τένις στα χέρια μου, αν μπορώ να κάνω μερικά 400αρια στο γήπεδο βάδην, και όλα αυτά με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια προκειμένου να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν. Συνεχίζω να αισθάνομαι όπως και πριν βέβαια, με αρρυθμίες που κόβουν την ανάσα αλλά τα αποτελέσματα του χόλτερ ήταν ενθαρρυντικά, θα το επαναλάβω άμεσα και ο θεός βοηθός...Το φόρουμ με βοήθησε πολύ σε όλη αυτή την αναζήτηση για το που θα εμπιστευτώ την υγεία μου και το θεωρώ υποχρέωσή μου να μεταφέρω και τη δική μου ιστορία.

FLY (First Love Yourself)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Argirisn
Newbie Forum Runner

Greece


3 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/01/2018 :  13:09:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Άθληση πριν και μετά το abletion
Καλησπέρα .Είμαι 51ετών και αθλούμαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και συνέχιζα μέχρι πρόσφατα , τρέξιμο, ποδόσφαιρο και γυμναστήριο 3-4 φορές την εβδομάδα επί μια έως μιάμιση ώρα.
Τους τελευταίους μήνες διαγνώστηκα με κολπική μαρμαρυγή παροξυντική (Holter) έγιναν όλες οι επιπρόσθετες απαραίτητες εξετάσεις περί θυροειδούς, στεφανιαίας νόσου κλπ.
Το τελευταίο holter 24ώρου έδειξε 23 επεισόδια τα οποία ανατάχτηκαν μόνα τους και πάνω από 1.000 εκτακτοσυστολές . Ήδη μετά απ' αυτό ξεκίνησα Angonor και Eliquis και με την σύσταση του καρδιολόγου περί άθλησης …μόνο περπάτημα.
Όπως φαίνεται πάω για κατάλυση και ήδη έχω κλείσει ραντεβού με τον κ.Εφραιμίδη στον Ευαγγελισμό.
Αναρωτιέμαι εάν μετά το ablation και αφού είναι επιτυχές εάν θα μπορέσω να επανέλθω πλήρως στις αθλητικές μου δραστηριότητες και να πιέσω τον εαυτό μου πχ στο ποδόσφαιρο που χρειάζεται και το ανάλογο σπριντ ή στο γυμναστήριο με τα βάρη κλπ.Διάβασα βέβαια και την περίπτωση του NikosS...
Έχει κάποιος να μας περιγράψει εμπειρίες σχετικές με την άθληση πριν και μετά ablation ;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

galgio
Newbie Forum Runner

Greece
4 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/01/2018 :  11:18:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα,μπορεί να μου προτείνει κάποιος ένα καλό αρρυθμιολογο στην Θεσσαλονίκη;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

athanasios
Newbie Forum Runner

Greece
30 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/01/2018 :  00:20:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΣΕΛΙΔΑ ΕΧΕΙ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΛΗΣΕ ΣΤΟ 128 ΓΙΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΖΕΙ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

AndreasV
Newbie Forum Runner

14 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/01/2018 :  13:00:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε athanasios, δεν μπορώ να μιλήσω για όλους, αλλά μόνο για εμένα. Το holter που έβαλα 3 μήνες μετά την επέμβαση είναι φυσιολογικό. Πέρα από το holter φυσιολογική είναι και η καθημερινότητα μου. Ελπίζω να παραμείνω έτσι αν όχι για πάντα για πολλά χρόνια. Σε περίπτωση που αλλάξει κάτι θα το γράψω στο forum. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να γράφω συνέχεια ή να απαντώ σε όσους γράφουν. Η αλήθεια είναι πως όταν αισθάνεσαι καλά δεν κοιτάς και πολύ συχνά το forum.

Καλημέρα σε όλους.
Ανδρέας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikosS
Forum-Runner

93 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2018 :  09:54:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Χαιρετώ τους καλόκαρδους με τις ευαισθησίες τους.
Φίλε Αργύρη, τελικά απο όλο το site μόνο οι δυό μας είμαστε sportsmen?
Πέρα απο την διάθεσή σου να συνεχίσεις τις αθλητικές δραστηριότητες, το σημαντικότερο είναι να πάρεις το Ο.Κ. απο τον Εφραιμίδη. Αυτός μετά το ablation, θα ξέρει καλύτερα απο τον καθένα το καρδιακό σου προφίλ. Σε μένα είχε δώσει Ο.Κ. ακόμη και για βάρη ενδυνάμωσης.
Επίσης, αυτοί που έχουν Κ.Μ. πρέπει να ξέρουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι τα εγκεφαλικά. Ιατρικές μελέτες έχουν δείξει ότι το 1/5 των εγκεφαλικών οφείλονται στην Κ.Μ. Σήμερα 59χρονος φίλος μου, με Κ.Μ., νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με βαρύτατο εγκεφαλικό και κινδυνεύει ακόμη και η ζωή του. Το εγκεφαλικό ήρθε λόγω του ότι δεν έπαιρνε σιντρόμ επι ένα μήνα γιατί τον πείραξε στο στομάχι. Παράκληση λοιπόν για συνέπεια στην αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου απο όλους τους καλόκαρδους με Κ.Μ.
Αυτά. Αγάντα........
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

g.papanikolaou
Newbie Forum Runner

Greece
5 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/02/2018 :  14:01:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα, νέος στο "χώρο", ξαφνικά τον Οκτώβριο είχα Κ.Μ. με 165 παλμούς σε ηρεμία. Προφανώς το είχα καιρό, τουλάχιστο 2 μήνες, αλλά εγώ έκανα σκληρές προπονήσεις για την "Κλασσική". Λόγω καθαρών αρτηριών και καλής κατάστασης της καρδιάς δεν είχα έντονα σημάδια.
Με φαρμακευτική αγωγή μέσα σε 1 μήνα οι ρυθμοί πήγαν στη περιοχή των 70 παλμών. Στους τρεις μήνες έγινε ηλεκτρική ανάταξη με έλεγχο .. στο Γεννηματά. Είχε επιτυχία. Τεράστια αλλαγή. Από τότε οι ρυθμοί είναι από 55 έως 69 σε ηρεμία.
Στις δύο βδομάδες, άρχισα τζόκινκ , αργό βέβαια με τον παλμογράφο (POLAR)να δουλεύει συνεχώς.Σταθερές οι σφίξεις και αρκετά χαμηλά. Δεν ξέρω ακόμα τι θα γίνει στο μέλλον, ελπίζω ότι θα μπορώ να ανεβάσω τους ρυθμούς. Πάντως τώρα κατάλαβα - και αυτό είναι το σημαντικό - ότι μέσω του παλμογράφου είχα πολύ καθαρά σημάδια, ότι κάτι δεν πάει καλά, και εγώ δεν έδινα σημασία. Αντί να πάω για έλεγχο έτρεχα γρήγορα και πολύ δύσκολα κομμάτια. Πολύ ευχαριστημένος και από το Δημόσιο Νοσοκομείο, παρ όλο που γίνεται πλέον χαμός .. και επιπλέον εξυπηρετήθηκα και φαρμακευτικά αν και ανασφάλιστος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Argirisn
Newbie Forum Runner

Greece


3 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/04/2018 :  17:10:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα σε όλους,
Ένας μήνας πέρασε από το ablation και φαίνεται όλα να πηγαίνουν καλά μιας και κανένα επεισόδιο ΚΜ δεν είχα παρά μονάχα μερικές έκτακτες.
Για την διαδικασία έχουν αναφερθεί πολλοί και ο καθένας το βιώνει διαφορετικά ο καθένας.
Αμέσως μετά την επέμβαση ο γιατρός μου επέτρεψε το τρέξιμο και το ποδόσφαιρο μου απαγόρεψε τα βάρη.
Έτσι λοιπόν την πρώτη εβδομάδα μικρούς περιπάτους, την δεύτερη περιπατοτρέξιμο, την τρίτη ελαφρύ τρέξιμο και την τέταρτη εβδομάδα κανονικό τρέξιμο καθημερινά ή μέρα παρά ημέρα για 40 λεπτά περίπου.
Οι σφυγμοί μου είναι μόνιμα 20 με 25 πάνω (65-70) αλλά αυτό δεν μ’ ενοχλεί καθώς ήμουν βραδύκαρδος.
Κάνω μικρά γεύματα, είμαι σε δίαιτα και δεν πίνω καθόλου καφέ και αλκοόλ.
Θεωρώ υποχρέωσή μου την ενημέρωση των μελών και θα σας κρατάω ενήμερους είτε τα πράγματα πάνε καλά είτε όχι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 142 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000