Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 "Rodopi Ultra Trail"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 28

rockonskin
Elite Forum-Runner

Nepal


1717 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2009 :  21:41:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
καλυτερα για ολους να τα βρουν μεταξυ τους οι 2 διοργανωτες γιατι δε μας βλεπω καλα...




Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

DimitrisT
Forum-Runner

Greece
175 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2009 :  21:47:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδιά, ο αγώνας όπως είναι φυσικό δεν περνάει μέσα απο το κομμάτι που χαρακτηρίζεται ως παρθένο δάσος, αλλά απο τις παρυφές του (δάσος Φρακτού). Απλά το λέω , για να προσδιορίσουμε ακριβώς την πορεία. Μου είχε κάνει και μένα απορία πέρσι στον αγώνα, το πώς θα περάσουμε μέσα απο χαρακτηρισμένο παρθένο δάσος, αλλά μου λύθηκε εκεί...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spyros1976
Senior Forum-Runner

889 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2009 :  23:18:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Nata νομίζω οτι σε κάλυψαν οι απαντήσεις των thrax και dimis7.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimis7
Senior Forum-Runner

Greece


807 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2009 :  11:00:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
DimitrisT είναι λογικό ότι δε θα μπορούσε να γίνει αγώνας μέσα στο Παρθένο Δάσος μιας και αυτό απαγορεύεται ρητώς από τη νομοθεσία που ισχύει για τα μνημεία της φύσης τα οποία είναι αρκετά ευαίσθητα. Το οικοσύστημα του Παρθένου Δάσους δεν είναι, όμως, μόνο η χλωρίδα που υπάρχει σε αυτό αλλά και η πανίδα. Όταν η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι συχνή και έντονη τότε αυτό επηρεάζει και το οικοσύστημα. Ας το σκεφτούμε αυτό όλοι μας και ας μην είμαστε επιπόλαιοι με τέτοια ζητήματα.

Όσο ζω μαθαίνω,πιστεύω, ελπίζω και τρέχω!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

DimitrisT
Forum-Runner

Greece
175 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2009 :  12:23:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
dimis7, δεν είμαι καθόλου επιπόλαιος με τα ζητήματα αυτά. Απλά, πέρασα κατά την διάρκεια του αγώνα και είδα...και ρώτησα μετά...και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν συνεταιρισμοί υλοτόμων που ξυλεύουν ασύστολα στην περιφερειακή ζώνη του Παρθένου δάσους (απο όπου περνάει κομμάτι του αγώνα)..το είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια τι υπήρχε απο κομμένα δέντρα και απο κατάλοιπα συνεργείων. Αυτή είναι πραγματική όχληση για την πανίδα της περιοχής, μιας και φαντάζομαι θα γινεται συνεχώς και όχι οι 183 δρομείς που πέρασαν μια μερα σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες απο τα μονοπάτια της περιοχής..

Την αναβίωση κατεστραμένων απο το χρόνο μονοπατιών, τα οποια συντηρούνται απο τους ανθρώπους που διοργανώνουν αυτούς τους αγώνες (Στο Παρανέστι, το Πήλιο, τον Όλυμπο, την Πάρνηθα και αλλού) πώς την βλέπετε; Πιστεύω ότι όταν γίνεται με σωστό και όμορφο τρόπο προσφέρει γιατί επιτρέπει κα στο απλό πεζοπόρο και φυσιολάτρη να πάει με ασφάλεια σε μέρη που πργαματικά σε αφήνουν άφωνο απο την ομορφιά τους και διαφορετικά δεν θα είχε την δυνατότητα.


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

billias66
Advanced Forum-Runner



379 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2009 :  13:01:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
+ 1000

"'Οτι απ'τα δυό κι αν σκέφτεσαι, μπορείς ή δεν μπορείς, έχεις δίκιο!"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mercebest
Forum-Runner

Greece


135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2009 :  16:22:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Προσωπική εκτίμηση είναι ότι δεν θα γίνουν 2 αγώνες. Ο αγώνας του Δήμου Παρανεστίου ( ή της δημαρχίνας για να κάνω σαφές τι εννοώ ) θα κολλήσει στις συμμετοχές.Ήδη κέρδισε αρκετές αντιπάθειες στις περσυνές απονομές όπου κούρασε αφάνταστα με τα ΠΟΛΛΑ της λόγια τους αθλητές που ήταν κομμάτια μετά από 108 χλμ.
Δεν νομίζω ότι κανείς από τους συμμετέχοντες στο ROUT θα τρέξει και στον αγώνα του Δήμου. Δύο αγώνες 100+ χλμ είναι επικίνδυνο αν όχι αδύνατο σε 15 μέρες.
Εκτιμώ πως το 90% των ατόμων που θα θελήσουν να τρέξουν έναν τέτοιο αγώνα φέτος θα προτιμήσουν τον ROUT.Δίνει και εναλλακτικές προτάσεις ( SOLO - TEAM κλπ.).
Πιστεύω ότι κακώς η δήμαρχος του Παρανεστίου αποφάσισε να "χωρίσει " από τον Ρήγο. Δεν γνωρίζω το γιατί και μάλλον καμμία από τις δύο πλευρές δεν θα μας πει την πάσα αλήθεια.
Αλλά το αποτέλεσμα δεν θα δικαιώσει την επιλογή της.
Ο καιρός γαρ εγγύς...

Υπομονή, επιμονή και συνεχή προσπάθεια !!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spyros1976
Senior Forum-Runner

889 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2009 :  16:34:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το ποιος χώρισε από ποιον νομίζω δε θα το μάθουμε ποτέ εκτός αν ξέρεις κάτι παραπάνω και δε μας το λες. Επίσης καλό είναι να μην προεξοφλούμε οτι δε θα γίνει 2ος αγώνας και δημιουργούμε εντυπώσεις. Η ουσία είναι πως κάποιοι, απ' όσο καταλάβει από τα γραφόμενα των υπολοίπων εδώ, και από τις 2 πλευρές προσπαθούν να πάρουν υπεραξία από την αγάπη που έχουμε για το ορεινό τρέξιμο. Σίγουρα κανένας από τους 2 αγώνες δε θα είναι όπως οι προηγούμενοι. Στον έναν λιγότεροι σταθμοί τροφοδοσίας, το οποίο σημαίνει όπως έγραψε η evita, μικρότερη υποστήριξη από την τοπική κοινωνία, και στον άλλον πιθανή έλλειψη οργανωτικής δομής αφού θα λείπει κάποιος που γνωρίζει πολλά από ορεινό τρέξιμο. Προσωπικά θα προτιμούσα έναν αγώνα άρτιο από όλες τις πλευρές παρά περισσότερους με ελλείψεις.

Edited by - spyros1976 on 22/02/2009 16:51:17
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mercebest
Forum-Runner

Greece


135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2009 :  17:44:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σπύρο δεν γνωρίζω τίποτα παραπάνω και συμφωνώ μαζί σου για έναν αγώνα όπως ο περσινός. Πιστεύω ότι εκεί θα καταλήξει. Οι δύο πλευρές θα ξανασυνεργαστούνε. Είναι για το καλό όλων,
και όταν θα έρθει η ώρα να ξανασυζητήσουν σοφό θα ήταν να βάλουν και οι δύο νερό στο κρασί τους για να αποδείξουν ότι νοιάζονται όντως για το καλό του αθλήματος και όχι για προσωπικές ανταμοιβές ( είτε είναι υλικές είτε είναι ματαιοδοξία ).

'Αλλωστε θεωρώ ότι οι ερασιτεχνικώς αθλούμενοι ,όπως πιστεύω είμαστε όλοι των forum θα πρέπει να "τιμωρούν'' συμπεριφορές αλαζονικές.

Και ένα ρητό και για τις δύο πλευρές:

Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ



Υπομονή, επιμονή και συνεχή προσπάθεια !!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

billias66
Advanced Forum-Runner



379 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2009 :  18:33:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η έλλειψη σταθμών σε ένα τέτοιο αγώνα, σίγουρα σημαίνει έλλειψη υποστήριξης από την τοπική κοινωνία, αν συγκρίνουμε από τους σταθμούς που υπήρχαν πέρσι, αλλά σημαίνει κιόλας καλύτερη προετοιμασία από τους συμμετέχοντες (κυρίως ψυχολογική) αλλά και μεγαλύτερη αυτονομία σε προσωπικό επίπεδο και επίτευξή ενός στόχου κυρίως από τις δικές σου δυνάμεις. Σίγουρα θα είναι μιά μεγάλη πρόκληση!

"'Οτι απ'τα δυό κι αν σκέφτεσαι, μπορείς ή δεν μπορείς, έχεις δίκιο!"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

thrax
Master Forum-Runner

Greece


2502 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2009 :  20:02:46  Εμφάνιση Προφίλ  Visit thrax Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Λοιπόν για το θέμα των οικοσυστημάτων... Ένα οποιοδήποτε οικοσύστημα (είτε προστατεύεται από τη νομοθεσία είτε όχι) έχει κάποιες αξίες, βιολογικές, οικονομικές, κοινωνικές, αισθητικές, επιστημονικές, συμβολικές, θρησκευτικές... και ο κατάλογος είνια μακρύς! Αυτές οι αξίες μπαίνουν μπροστά, ιεραρχούνται, προκύπτουν διαχειριστικοί στόχοι και εφαρμόζονται μέτρα. Έτσι θα έπρεπε να είναι. Αλλά δυστυχώς δεν είναι ετσι στην πράξη, καθώς η οργάνωση ως γνωστόν λείπει (και η πολιτική βούληση).

Στο δάσος του Φρακτού, μια από τις αξίες, που ιεραρχείται αυστηρά πρώτη, είναι η "φυσικότητα" (naturalness) και η λεγόμενη "αγριότητα (wilderness). Το τελευταίο σημαίνει ότι δεν παρεμβαίνει ο άνθρωπος, ούτε σαν διαχειριστής ούτε σαν προστάτης. Δεν είναι όμως μόνο το κομμάτι του Φρακτού. Είναι όλη η Ροδόπη ένα δασικό σύστημα μοναδικό. Είδη δέντρων που υπάρχουν στη Νορβηγία σχηματίζουν εκεί τα πιο νότια σύνορά τους. Επίσης η ποικιλότητα μοναδική και η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Και άλλα πολλά. Η φυσικότητα λοιπόν σαν αξία χαρακτηρίζει όλο το βουνό. Και η φυσικότητα κινδυνεύει από την ανθρώπινη αλλοίωση, από την όχληση.

Πηγαίνω συχνά στα δάση αυτά για επαγγελματικούς λόγους και τα έχω γυρίσει όλα με το τζιπ ή με τα πόδια. Πιστεύω πως είναι το πιο ωραίο δάσος που έχω δει στη ζωή μου (και έχω δει πολλά). Γερμανός καθηγητής που τον πήγα στην Ελατιά (δυτικά του Φρακτού) μου είπε ότι σε ένα στρέμμα του δάσους αυτού μπορεί να βρει κανείς όλα τα είδη δέντρων της χώρας του.

Η υλοτομία είναι διαχειριστικό εργαλείο που αντικαθιστά τη φυσική γήρανση των δέντρων. Υλοτομούνται κατά κανόνα τα δέντρα που είναι σε ώριμη και παραγωγική (από πλευράς ξύλου) ηλικία και διάσταση και μένουν τα υπόλοιπα να συνεχίσουν τον κύκλο. Επιπλέον, είναι το εργαλείο με το οποίο διαμορφώνουμε τη δομή του δάσους έτσι ώστε να επιτυγχάνεται καλή "δασοκομική" κατάσταση και να αποφεύγονται επιδημίες ασθενειών και εντόμων αλλά και φωτιές. Η υλοτομία και η συγκομιδή του ξύλου σαν εργασία είναι οχλητική, αυτό είναι αλήθεια. Περιλαμβάνει μεταφορά έργατών, ρίψη δέντρων, κίνηση βαρέων οχημάτων. Συμβαίνει για 2 - 3 το πολύ μηνες το χρόνο και φθίνει συνεχώς, καθώς δεν υπάρχουν πια εργάτες να δουλέψουν στους συνεταιρισμούς, λόγω της βαριάς φύσης της δουλειάς, της εποχιακότητάς της, αλλά και της δημογραφικής ερήμωσης της υπαίθρου. Η έλλειψη της υλοτομίας συνεπάγεται έλλειψη διαχείρισης με ότι αυτό επιφέρει. Η όχληση από την υλοτομία είναι εποχιακή και φθίνει.

Σας αναφέρω μια σειρά από οχλήσεις που παρατήρησα στο δάσος της Ελατιάς, στο Παρανέστι, στα συμπλέγματα Στάμνα και Λεπίδα, στα Διπόταμα και άλλα:
- rave party με ηχεία στη διαπασών για 3-4 μέρες, που ακούγονταν σε όλο το κεντρικό κομμάτι του βουνού.
- ανεξέλεγκτο κάμπινγκ, μετα γνωστά σκουπίδια, παράνομες φωτιές, θόρυβο και άλλα
- moto cross με ότι αυτό συνεπάγεται
- Εξαγριωμένους φοιτητές Δασολογίας που γυροφέρνουν γκαρίζοντας τις ρεματιές (αυτούς καλούμαι να τους δαμάσω εγώ!)
- και άλλα...

Μακρυγορώ και ζητώ συγνώμη. Θέλω να καταλήξω στο ότι οι υλοτομίες δεν είναι σοβαρή όχληση μπροστά στις ανεξέλεγκτες "τουριστικές" ή "αναπτυξιακές" δραστηριότητες. Τονίζω το "ανεξέλεγκτες". Εκεί είναι η ειδοποιός διαφορά. Ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος, διοργανωμένος με οικολογική ευαισθησία από ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και έχουν και την αίσθηση του μέτρου αλλά και τον επαγγελματισμό να τον πάρουν στα σοβαρά δεν είναι όχληση. Η εμπορευματοποίηση ενός αγώνα με εκπτώσεις είναι οχλητική και βλάπτει. Και δεν είναι το σούρτα - φερτα μερικών αθλητών. Ποιος υπολογίζει τον ανώτερο επιτρεπτό όγκο αθλητών από οικολογικής άποψης; Και αν κάποιος τον υπολογίσει, ποιος θα τον πάρει στα σοβαρά; Κανείς! Ποιος υπολογίζει τη συνεχή παρέμβαση με σημάνσεις, ελέγχους, διαμορφώσεις διαδρομών; Εκδηλώσεων μήπως; Σκουπιδιών; Και αυτό από 2 αγώνες μέσα στον ίδιο μήνα;

Έλεγα πριν από λίγες μέρες σε φίλο ότι όνειρο ζωής είναι να συμμετάσχω στο Παρανέστι, να γυρίσω τρέχοντας όσα γύρισα με το αμάξι. Τώρα που παρακολουθώ αυτό το πανηγύρι άλλαξα γνώμη. Δεν θα πάω σε κανέναν από τους δύο, διότι μπήκαν άλλα θέματα μπροστά από την οικολογική ευαισθησία και την αγάπη στον τόπο.

Οι απόψεις αυτές είναι προσωπικές και γίνονται με κάποια επιφύλαξη, καθώς δεν γνωρίζω πρόσωπα και γεγονότα...

___________________
against the wind...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2009 :  20:12:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by thrax

Έλεγα πριν από λίγες μέρες σε φίλο ότι όνειρο ζωής είναι να συμμετάσχω στο Παρανέστι, να γυρίσω τρέχοντας όσα γύρισα με το αμάξι. Τώρα που παρακολουθώ αυτό το πανηγύρι άλλαξα γνώμη. Δεν θα πάω σε κανέναν από τους δύο, διότι μπήκαν άλλα θέματα μπροστά από την οικολογική ευαισθησία και την αγάπη στον τόπο.


___________________
against the wind...



να σκεφτονταν ολοι ετσι φιλαρακο...

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimis7
Senior Forum-Runner

Greece


807 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2009 :  20:26:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αριστοτέλη, εγώ σίγουρα τα βλέπω μόνο από τη βιολογική και οικολογική πλευρά τους (βιολόγος γαρ) αλλά η δική σου προσέγγιση, του ειδικού και με προσωπική εμπειρία στην περιοχή και στη διαχείρισή της, τα έγραψες ακριβώς όπως είναι. Όσον αφορά τις προσωπικές σου απόψεις με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο.

Όσο ζω μαθαίνω,πιστεύω, ελπίζω και τρέχω!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

DimitrisT
Forum-Runner

Greece
175 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2009 :  20:57:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το πόστ του Αριστοτέλη (και άλλα αντίστοιχα απο άλλους χρήστες) δείχνει τον λόγο για τον οποίο "τα πήρα στο κρανίο" και διαμαρτυρήθηκα για τους όρους δημοσίευσης σχολίων στο site...ενώ δηλαδή μπορεί να γίνει μια πολύ σοβαρή συζήτηση σε αυτά τα θέματα,καθόμαστε και ανεχόμαστε την κάθε μαλ...του κάθε ανώνυμου τυχάρπαστου. Ίσως η αδιαφορία που προείπε ο dpkouk είναι ο καλύτερος τρόπος τελικά.

Στο ψητό τώρα. Αριστοτέλη, μια απορία για ενα σημείο που ανέφερες. Πώς συνδυάζετε το "Στο δάσος του Φρακτού, μια από τις αξίες, που ιεραρχείται αυστηρά πρώτη, είναι η "φυσικότητα" (naturalness) και η λεγόμενη "αγριότητα (wilderness). Το τελευταίο σημαίνει ότι δεν παρεμβαίνει ο άνθρωπος, ούτε σαν διαχειριστής ούτε σαν προστάτης" με το "Η υλοτομία είναι διαχειριστικό εργαλείο που αντικαθιστά τη φυσική γήρανση των δέντρων" που σημαίνει ανθρώπινη παρέμβαση;. Και δεύτερον, δεν υπάρχει και ανεξέλεγκτη υλοτομία;

Όσο αφορά το VFT. Η περσινή μου συμμετοχή, μου έδειξε ότι υπήρξε όσο το δυνατόν μεγαλύτερος σεβασμός στην φύση γινότανε. Από ΟΛΕΣ τις πλευρές. Μάλιστα ο υπερτονισμός του συγκεκριμένου θέματος έφτανε σε σημεία εκνευρισμού...που λέει ο λόγος. Η έμφαση είχε σαφώς δοθεί στην προστασία της διαδρομής που θα περνάγαμε και άλλωστε ο αριθμός των συμμετοχών (λόγω και της μεγάλης δυσκολίας του αγώνα) ήτανε σε επίπεδα πολύ χαμηλά και με πολύ μεγάλο διασκορπισμό κατά την διάρκεια της κούρσας. Εδώ έχω ενα ακόμη ερώτημα, σαν ειδικός που είσαι στο θέμα. Πώς μπορεί να υπολογιστεί ο αριθμός συμμετοχών που αντέχει το συγκεκριμένο οικοσύστημα; Νομίζω ότι αν κάποιος ειδικός πρότεινε κάτι σχετικό δεν θα είχε κανείς αντίρρηση (λέω τώρα..). Θα ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνεισφορά. Οι διοργανωτές (ΟΛΟΙ) έχουνε δείξει ότι ακούνε προτάσεις που είναι στον σωστό δρομο.

Όσο αφορά την μείωση των σταθμών, μπορεί να σημαίνει αυτό που λέει ο billias66, αλλά θα μπορούσε να είναι και μια στροφή στην μορφή των μεγάλων ultra-trail αγώνων στην Αμερική όπου ο βαθμός αυτονομίας είναι πολύ μεγάλος (Οι Αμερικανοί είναι πολύ μπροστά στο άθλημα). Βέβαια, λιγότεροι σταθμοί συνεισφέρουν σημαντικά στην μείωση της όχλησης, αλλά συνεισφέρουν και στην...εξοντωτική προσπάθεια των αθλητών...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

rockonskin
Elite Forum-Runner

Nepal


1717 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/02/2009 :  21:50:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
η ελλειψη σταθμων τροφοδοσιας για το ROUT οντως με προβληματιζει αλλα ταυτοχρονα ειναι και μεγαλη προκληση, συμφωνω με τον Billias.

Ετσι οπως εχουν ερθει τα πραγματα νομιζω πως τελικα επιβαλλεται και για τους 2 να τα βρουν...



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 28 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000