Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Διατροφή
 Χορτοφαγική Διατροφή και Αθλητισμός
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 13

PrimitiveRunner
Forum-Runner

136 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 04/09/2011 :  01:13:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όσο και αν έψαξα δε βρήκα κάτι αντίστοιχο στο φόρουμ οπότε πήρα το θάρρος να κάνω μια αρχή,ανοίγοντας αυτό το θέμα συζήτησης!

Προσωπικά έχω περάσει απο διάφορα στάδια αλλά πλέον έχω καταλήξει σε μια σχεδόν αυστηρά χορτοφαγική (vegan) διατροφή!

Θα χαρώ να βρεθούν και άλλοι δρομείς εδώ που να έχουν επιλέξει κάποιο ανάλογο τρόπο διατροφής ώστε να ανταλλάξουμε γνώσεις,απόψεις,ιδέες και γιατί όχι και συνταγές αλλά και να συζητήσουμε τη σχέση αυτού του είδους διατροφής,με τον αθλητισμό,πώς αλληλοεπιρεάζονται και ποιές οι επιδράσεις σε εμάς!

Εννοείται πως όλες οι απόψεις είναι σεβαστές!

Free Your Mind...Free Your Feet!!!

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/09/2011 :  08:05:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κι εγώ ήμουν αυστηρός για 2-3 χρόνια. Μετά δεν άντεξα το κλέψιμο που πέφτει με τα προϊόντα σόγιας στο βιολογικά και άρχισα να τρώω και γαλακτοκομικά, αυγά. Όταν αθλείσαι πρέπει να επιλέγεις το τι θα φας με προσοχή γιατί μπορεί να σου λείψουν πολλά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Mastrolefteris
Senior Forum-Runner

560 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/09/2011 :  09:55:55  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Mastrolefteris Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Δύο μεγάλοι υπερμαραθωνοδρόμοι, ο Γιάννης Κούρος και ο Scott Jurek δηλώνουν χορτοφάγοι.
Από την άλλη, σχεδόν κανένας επαγγελματίας αθλητής δεν δηλώνει χορτοφάγος.
Τι τρώνε πχ οι Κενυάτες πρωταθλητές; Μόνο υδατάνθρακες;

Νομίζω πως η --αυστηρή-- χορτοφαγία, που είναι της μόδας τελευταία και προφανώς, όπως και κάθε άλλη ακρότητα, ξεκίνησε στις ΗΠΑ, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη.

Από την άλλη, η κατά --βάση-- χορτοφαγική δίαιτα και όχι η απόλυτη, μόνο καλό μπορεί να κάνει.

http://www.mountainrunning.gr/

MountainRunner
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Costas1
Forum-Runner

Greece


118 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/09/2011 :  10:21:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φίλε primitive runner,

Είμαι χορτοφάγος τα τελευταία 15 χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 1996. Η επιλογή μου ήταν συνειδητή για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ένιωθα άνετα να τρώω έναν ζωντανό οργανισμό ο οποίος ανατομικά τουλάχιστον έφερνε σε ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ποτέ μου δεν μπορούσα να συλλάβω την σχέση του να σκοτώσουμε έτσι ένα αρνάκι με τον εορτασμό του Πάσχα. Αδυνατούσα να το συνδέσω αυτό: δηλαδή, η ανάσταση του Χριστού (του Θεανθρώπου, Jesus Christ superstar) συνάδει με την σφαγή ενός αμνού υπό την συνοδεία λουκούλλειων γευμάτων και οινοπνευματώδης σύρραξης; Και γιατί αυτό το άβουλο πλάσμα πρέπει να είναι μέρος του πασχαλινού εδέσματος μας: θρέφοντας το πρώτα μέχρι να γίνει μεγάλο και παχύ ωσότου φυσικά φτάσει το Πάσχα όπου και το σφάζουμε έτσι απλά. Αν δεν είναι αυτό υποκριτικό, τότε τι είναι; Υπάρχει, φυσικά, το αντεπιχείρημα ότι και οι ντομάτες και τα μαρούλια έχουν ζωή. Ναι, σίγουρα! Και σε μια εντελώς γενικευμένη συζήτηση ακόμη και η καρέκλα έχει ζωή και δεν πρέπει να καθόμαστε πάνω της γιατί πονάει. Εκ των πραγμάτων, όμως, τον πόνο που νιώθουν τα ζώα όταν τα σφάζουμε από την καρωτίδα, από το στομάχι, ανοίγοντας τα έτσι διάπλατα, δεν έχει καμία σχέση με γενικεύσεις ότι ακόμη και η ντομάτα και η καρέκλα έχουν ζωή.

Άρχισα σαν ιδεολόγος χορτοφάγος από ένα βιβλίο Βουδισμού που διάβασα και εξακολουθώ να είμαι. Δίχως αυτό να σημαίνει, φυσικά, ότι όποτε τυχαίνει να καθίσω σε τραπέζι για φαγητό με φίλους, γνωστούς και οικογένεια θα αρχίσω το “κήρυγμα” ενθαρρύνοντας τους παρευρισκομένους να αποφύγουν το κρέας που βρίσκεται στο τραπέζι. Η επιλογή μου είναι συνειδητή, όπως και των υπολοίπων. Εν αντιθέσει όμως με το δικαίωμα επιλογής των άλλων, όταν ερωτούμαι γιατί δεν τρώω κρέας πάντοτε λαμβάνω πληρωμένη απάντηση: “Μα, πως μπορείς! Εγώ αν δεν φάω σουβλάκι μια φορά την εβδομάδα, κάτι παθαίνω!” Επιχειρηματολογίας το ανάγνωσμα, απεριόριστη έκδοση.

Για μένα, η χορτοφαγία είναι στάση ζωής, είναι μια πιο υγιής διατροφή από το να συμπεριλαμβάνεις ζωικά προϊόντα στο δείπνο σου. Όλα αυτά, φυσικά, φροντίζοντας πάντα να καταναλώνεις 3-4 φορές (όπου φορές βλέπε ημέρες) την εβδομάδα τροφές πλούσιες σε σίδηρο όπως σπανάκι, πράσο (Ca, βιταμίνη K) ρύζι (Mg), ρόκα, μπανάνα και σπαράγγια. Όπως φυσικά και όσπρια όπως ξηροί καρποί, χαλβάς, μπρόκολο.

Primitive runner: γράφεις ότι είσαι vegan; Vegan είναι αυτός που όχι μόνο ακολουθεί την πρακτική της μη κατανάλωσης κρέατος, συμπεριλαμβανομένων του βοδινού, πουλερικών, ψαριού και των υποπροϊόντων τους, αλλά και αυτός που ασκεί αποχή από γαλακτοκομικά προϊόντα. Συνεπώς διαφέρει από χορτοφαγία κατά πολύ. Πόσο καιρό είσαι vegan, φίλε PrimitiveRunner;

Γιώργο, τα βιολογικά προϊόντα δεν είναι ακριβά, είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ. Ιδίως τα προϊόντα σόγιας, όπως μπιφτέκι σόγιας και τόφου. Γι'αυτό και δεν ψωνίζω πλέον πια. Είχα πει και σ'έναν άλλο φίλο εδώ στο forum για τα βιολογικά μαγαζιά που υπάρχουν στην Αθήνα, με το πλέον πιο γνωστό στην Πανεπιστημίου, αλλά δεν αξίζει ο κόπος πραγματικά. Μπορείς κάλλιστα να κάνεις ένα πλούσιο σε βιταμίνες με σίδηρο δείπνο πηγαίνοντας στην λαϊκή και αγοράζοντας από εκεί χορταρικά (σπανάκι, ρόκα, βλήτα) και άλλα προϊόντα συνδυάζοντας τα με μακαρόνια, ρύζι και βασιλικό.

Αλλά, πάντοτε πρέπει να θυμόμαστε ότι το πιο σημαντικό πράγμα για μια καλή μακαρονάδα είναι το λάχανο. http://www.youtube.com/watch?v=CcTQoL2WwsE
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Dejan
Master Forum-Runner

Greece


3884 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/09/2011 :  12:10:15  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Dejan Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Το να είσαι χορτοφάγος και μάλιστα vegan σημαίνει ότι πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι κάνεις. Πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ τη διατροφή σου να μη απολέσεις βασικά θρεπτικά συστατικά και το βασικότερο να προσέξεις να παίρνεις όλα τα απαραίτητα αμινοξέα οπότε έχει να πέσει αρκετό διάβασμα για το ποια "επιτρεπόμενα" φαγητά πρέπει να τρως. Επίσης σημαντικό που μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραίο είναι η πρόσληψη της Β12. Επίσης... τι αιματοκρίτη, σίδηρο και φεριτίνη έχεις καθώς και Β12?

______________________
“Ethiopians and Kenyans are running 160 miles a week, more than you will ever run, because it’s their only way out, and those who survive that are going to be really hard to beat unless you do everything perfectly,” Salazar told Ritzenhein. “If they have better biomechanics, too, you are in trouble.”
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/09/2011 :  12:25:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάνω σ΄αυτά που έγραψες, έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.
Τα αρνάκια κατ' αρχήν που ηδονίζουν γευστικά το λάρυγγα των απανταχού πιστών δεν είναι μεγάλα, είναι ΜΩΡΑ. Αν πας να αγοράσεις θα δεις που τα ονομάζουν αρνάκια ή κατσικάκι γάλακτος. Τρέχω έξω απ' την πόλη κυρίως. Έ 2 μέρες πριν την Λαμπρή, έξω από ένα στάβλο βλέπω να στρίβει ένα Ντάτσουν γεμάτο τέτοια μωράκια. Μετά είδα τον μπάρμπα μες στο οικόπεδό του να ακονίζει τα μαχαίρια του. Το θέαμα αυτό ηταν αποτρόποιο, εμετικό. Όποιος θεωρεί ότι τα παραλέω, την επόμενη φορά που θα φάει αρνάκι γάλακτος, καλό θα ήταν να συμμετάσχει στην όλη διαδικασία. Μόνο έτσι θα νιώσει την πραγματική γλύκα.
Όσον αφορά τον πόνο που νιώθουν οι ντομάτες. Τα φυτά αυτού του τύπου έχουν βρει ένα τρόπο για να αναπαράγονται. Υπάρχουν στη Γη, πριν από τα ζώα. Όταν λοιπόν αντιλήφθηκαν την παρουσία των ζώων, κατάλαβαν αμέσως ποιος θα ήταν ο τρόπος να κυριαρχήσουν πάνω στη Γη. Η γεωργία; Όχι φίλε. Τα ζώα θέλουν υδατάνθρακες για να κινηθούν. Οι ντομάτες προσφέρουν ενέργεια σε όποιον τις φάει. Σε αντάλλαγμα, αυτός θα πρέπει να αφήσει σε κάποιο άλλο σημείο τους σπόρους τις ντομάτας και έτσι η ντομάτα αναπαράγεται. Δια μέσου του εντερικού συστήματος του κινούμενου παράσιτού της.
Πολλή σωστά αυτά επίσης που λες για την διατροφή. Θεωρώ όμως ότι θα πρέπει να πάρω κάποια πράγματα σαν συμπλήρωμα γιατί με τα 25χλμ τρεξίματος/ημέρα κινδυνεύω να μείνω. Εννοώ ηλεκτρολύτες και κάποιες βιταμίνες. Επίσης νομίζω ότι μέλι καθώς και μύκητες δε θεωρούνται φυτικά προϊόντα. Κρίμα βέβαια αν απέχουν οι άνθρωποι κι απ' αυτά.
Εγώ δε τα μέτρησα ακριβώς αλλά έκανα γύρω στα 3 χρόνια πολή αυστηρή χορτοφαγία. Έφυγαν ατελείωτα χρήματα στα βιολογικά της γειτονιάς. Και πίστεψέ με, αν έμενα Αθήνα με τις τιμές που βρίσκεις πολύ πιθανό να μη ξαναπλησίαζα ούτε γαλακτοκομικά. Κάποια στιγμή είπα, δε πάει άλλο. Ακρίβεια στην ακρίβεια. Σκέτο κλέψιμο. Προϊόνται σόγιας που θα έπρεπε να είναι μισοτιμής να τα πληρώνεις όλη την ώρα χρυσά. Ε, γιαούρτι λοιπόν και πάλι γιαούρτι, τζάμπα γιαούρτι, και τζάμπα πρωτεΐνη. Τουλάχιστον σαν χαλασμένη τροφή θεωρώ πως είναι και καλή παρόλο το βιασμό της αγελάδας.

Πάντως γίνεται και με σκέτη χορτοφαγία να την βγάζεις καθαρή. Οι διατροφικές επιλογές σου όμως περιορίζονται πολύ. Θα πρέπει να είσαι πολύ αυστηρός σε ότι βάζεις μέσα, ιδιαίτερα αν αθλείσαι κιόλας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/09/2011 :  12:40:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
αν προσεχεις μη χανεις πολυτιμα στοιχεια,οκ...καλη ειναι η αποτοξινωση για λιγες μερες ουτως ή αλλως

http://marathon.yooblog.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/09/2011 :  14:48:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
O άνθρωπος είναι παμφάγος. Μια ισορροπημένη διατροφή καλό είναι να περιλαμβάνει τα πάντα. Ίσως θα έπρεπε να εστιαστούμε στην, κατά το δυνατόν, "μικρότερη" επεξεργασία όσων τρώμε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/09/2011 :  15:43:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
κι αυτο σωστο...

http://marathon.yooblog.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lamkon
Senior Forum-Runner

Greece


1036 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/09/2011 :  16:02:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ίσως το σωστότερο απ' όλα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/09/2011 :  16:26:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Είναι παμφάγος αλλά αυτό το οφείλει στην τεχνολογία κι όχι στη φύση.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Dejan
Master Forum-Runner

Greece


3884 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/09/2011 :  17:17:57  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Dejan Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by giorgosdelta

Είναι παμφάγος αλλά αυτό το οφείλει στην τεχνολογία κι όχι στη φύση.


Τότε γιατί έχουμε κυνόδοντες, μόνο μία κοιλία σε αντίθεση με τα υπόλοιπα φυτοφάγα και γιατί δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας όλα τα αμινοξέα που χρειαζόμαστε παίρνοντάς τα αποκλειστικά από φυτά? Και... γιατί παράγουμε τα κατάλληλα οξέα για να διαλύουμε το κρέας?

Επίσης γιατί ο άντρας έχει ρόγες

______________________
“Ethiopians and Kenyans are running 160 miles a week, more than you will ever run, because it’s their only way out, and those who survive that are going to be really hard to beat unless you do everything perfectly,” Salazar told Ritzenhein. “If they have better biomechanics, too, you are in trouble.”
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giorgosdelta
Master Forum-Runner

Greece


4808 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/09/2011 :  17:45:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γιάννη τότε πρέπει να δοκιμάσεις να φας λίγο κρέας χωρίς τη χρήση καμιάς τεχνολογίας για να καταλάβεις. Θα μπορούσες να πιάσεις κανένα λαγό με αρκετή προσπάθεια, και μετά να τον φας. Και οι πρωτόγονοι δρομείς, έεε άνθρωποι έτρωγαν κρέας αλλά σάπιο, μισοφαγωμένα ψοφίμια δηλαδή.

Ο άντρας έχει ρόγες γιατί προφανώς κάποτε θα είμασταν ερμαφρόδιτο είδος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NorthTrail
Forum-Runner

89 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/09/2011 :  18:22:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παιδιά, χωρίς να έχω ιδιαίτερη σχέση με τη θρησκεία, πιστεύω πως το να ακολουθείς τις καθορισμένες από την εκκλησία ημέρες νηστείας (μεγάλες νηστείες αλλά και τετάρτη-παρασκευή), είναι διατροφικά η καλύτερη επιλογή.
Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις ακρότητες όπως το να είσαι αυστηρά χορτοφαγικός ή υπερβολικά κρεατοφάγος και δίνεις στον οργανισμό σου τα διαλείμματα που χρειάζεται από την τροφική υπερκατανάλωση...Άφήστε που δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση στην αθλητική απόδοση, πέρα ίσως από τις τελευταίες μέρες των μεγάλων νηστειών.....

Edited by - NorthTrail on 04/09/2011 18:26:09
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitakos
Master Forum-Runner

Greece


3754 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/09/2011 :  20:52:45  Εμφάνιση Προφίλ  Visit xipolitakos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Συμφωνώ με τον Γιώργο και ιδιαίτερα με το Βόρειο Μονοπάτι. Όπως είπε και ο Κλεόβουλος «μέτρον άριστον».


Κανένας φιλόλογος να το επιβεβαιώσει;....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

PrimitiveRunner
Forum-Runner

136 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/09/2011 :  04:27:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Mastrolefteris

Τι τρώνε πχ οι Κενυάτες πρωταθλητές; Μόνο υδατάνθρακες;


Η διατροφή των Κενυατών...http://www.runningnews.gr/?id=2816&range=2

Επίσης μια χορτοφαγική διατροφή δεν αποτελείται αποκλειστικά απο υδατάνθρακες!

quote:
Originally posted by Mastrolefteris

Νομίζω πως η --αυστηρή-- χορτοφαγία, που είναι της μόδας τελευταία και προφανώς, όπως και κάθε άλλη ακρότητα, ξεκίνησε στις ΗΠΑ, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη.


Η αυστηρή χορτοφαγία και γενικότερα η χορτοφαγία δεν είναι της μόδας τελευταία,ούτε ξεκίνησε απο τις Η.Π.Α. αλλά αποτελεί διατροφική επιλογή πολλών ανθρώπων ανα τον κόσμο απο την αρχαιότητα εώς σήμερα!Χαρακτηριστικά αναφέρω τους,Πυθαγόρα,Τολστόι,Βολταίρο,Δαρβίνο,Δαλάι Λάμα,Κάρλ Λιούις,Αϊνστάιν κ.α.

quote:
Originally posted by Dejan

Τότε γιατί έχουμε κυνόδοντες, μόνο μία κοιλία σε αντίθεση με τα υπόλοιπα φυτοφάγα και γιατί δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας όλα τα αμινοξέα που χρειαζόμαστε παίρνοντάς τα αποκλειστικά από φυτά? Και... γιατί παράγουμε τα κατάλληλα οξέα για να διαλύουμε το κρέας?


Δέν έχουμε την οδοντοστοιχία ούτε λιονταριού,ούτε αρκούδας,ούτε καρχαρία,ούτε κάν γάτας!Αντίθετα η κατασκευή της οδοντοστοιχίας μας αλλά και γενικότερα ο σχηματισμός και η λειτουργία των γνάθων και της στοματικής κοιλότητας,φέρνει σε φυτοφάγα ζώα!Δέν μπορούμε να σκίσουμε σάρκα και να τη μασήσουμε!Οι κυνόδοντες μας χρησιμεύουν στη βρώση μεγάλων καρπών και φρούτων!
Όσον αφορά τις κοιλίες...αν γνωρίζω καλά,μόνο τα μηρυκαστικά έχουν δύο στομάχια..και δεν ειναι όλα τα φυτοφάγα,μηρυκαστικά!
Στο θέμα αμινοξέα...μπορούμε να πάρουμε όλα τα αμινοξέα απο καθαρά χορτοφαγική διατροφή με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφίμων!
..και για τα οξέα που διαλύουν το κρέας στο πεπτικό μας σύστημα..δεν γνωρίζω αν παράγουμε ιδιαίτερα οξέα για την πέψη του κρέατος..τα φώτα σας,όποιος γνωρίζει!

Προσωπικά δεν χρειάζεται να πεισθώ περί του αν είμαστε φυτοφάγα,παμφάγα η σαρκοφάγα ζώα γιατί απλούστατα δεν θα ήθελα ποτέ να σκοτώσω κάτι όμορφο και ζωντανό,απλά για να ικανοποιήσω την πείνα μου ενώ έχω εναλλακτικές λύσεις!Επιπλέον έχω καταλήξει σε μια συγκεκριμένη διατροφή όχι επειδή ακολουθώ κατά γράμμα κάποιον γκουρού της διατροφής η κάποια μόδα αλλά επειδή μου αρέσει να αναθεωρώ και να προσπαθώ τουλάχιστον να βρώ την προσωπική μου αλήθεια στα πάντα!
Έτσι αυτόματα τοποθετώ εαυτόν στην κατηγορία ΜΗ-σαρκοφάγος!
Έχω την πεποίθηση πως ο τρόπος που τρέφεται ο σημερινός άνθρωπος είναι ο τρόπος που μας μάθανε να τρώμε!Απο την κοιλιά της μητέρας μας μας επιβαλλόταν συγκεκριμένο διαιτολόγιο!Αυτό καθιστά εξαιρετικά δύσκολο σε έναν άνθρωπο να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες!Είμαστε εθισμένοι στις γεύσεις που ξέρουμε όλη μας τη ζωή!Αυτές που μας έδιναν οι γονείς μας και αυτές που τώρα μας πλασάρει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων!

Costas1 είχα και παλιότερα δοκιμάσει την ακρεοφαγία!Δέν ήμουν καλά προετοιμασμένος αλλά και όταν επανήλθα έτρωγα κρέας μόνο μια φορά την εβδομάδα!Πλέον έχω να φάω κρέας εδώ και δύο μήνες!
Τα γαλακτοκομικά τα έχω αποβάλει εντελώς απο τη διατροφή μου πολύ πιο πρίν,απο τις αρχές του έτους!Όσον αφορά αυτή την κατηγορία τροφίμων υπάρχει η εξής απλούστατη και λογικότατη εξήγηση που δεν μπορεί κανείς να μου καταρρίψει..όλα τα θηλαστικά όταν εγκυμονούν,το σώμα τους προετοιμάζεται ώστε να φέρει στη ζωή και να συντηρήσει το νεογνό!Μέσα στις αλλαγές είναι και η προετοιμασία των μαστών και η παραγωγή γάλακτος που θα θρέψει το νεογνό το πρώτο διάστημα της ζωής του,όταν χρειάζεται μια "υπερτροφή" και μάλιστα σε υγρή μορφή μιας και ούτε δόντια έχει αλλά ούτε το πεπτικό του σύστημα είναι έτοιμο να δεχθεί άλλες τροφές!Το νεογνό λοιπόν πίνει γάλα μέχρι που έρχεται η ηλικία της απογαλάκτισης!Τότε το νεογνό αρχίζει και τρέφεται και με άλλες τροφές εώς ότου σταδιακά κόβει εντελώς το γάλα.Παράλληλα και οι μαστοί της μητέρας σταματούν,όσο μειώνεται η ζήτηση,να παράγουν γάλα!Αυτό ισχύει για τις γυναίκες,για τις αγελάδες,για τις κατσίκες,για τις φοράδες,για τις γάτες και ΟΛΑ τα θηλαστικά!Αφού λοιπόν αυτή είναι η φυσική ροή των πραγμάτων και το γάλα υπάρχει στη φύση για να τρέφει τα νεογνά την πρώτη περίοδο της ζωής τους ΓΙΑΤΙ βρε έξυπνε άνθρωπε πρέπει εσύ να συνεχίσεις να πίνεις το γάλα της αγελάδας,της κατσίκας κοκ;;;Το γάλα που προοριζόταν για τα νεογνά τους,τα οποία έχεις απομακρύνει απο τη μάνα τους και τα ταϊζεις κρεατάλευρα και ορμόνες για να μεγαλώσουν γρήγορα και να τα κάνεις μπιφτέκια και μπριζόλες;Γιατί θα πρέπει να βιάζεις τη φύση,εξαναγκάζοντας ζώα να παράγουν γάλα για όλη τους τη ζωή;Γιατί δε συνεχίζουμε να πίνουμε γάλα απο τις μητέρες μας;ή να τις αρμέγουμε δια βίου για να πίνουμε γάλα;και επιπλέον να μένουν τεχνητά έγκυος και στη συνέχεια να αποβάλλουν μόνο και μόνο για να μπεί ο οργανισμός τους στη διαδικασία παραγωγής γάλατος!!!!!!
Καταλαβαίνετε που έχει φτάσει ο παραλογισμός του ανθρώπου;

Καλή όρεξη giorgosdelta με τα γιαουρτάκια σου!

Χίλια συγγνώμη για το τεράστιο σεντόνι!


Free Your Mind...Free Your Feet!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 13 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000