Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Διατροφή
 Δίνω κεφίρ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 3

afentis
Elite Forum-Runner

Greece


1563 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 07/02/2013 :  10:22:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα

Δίνω κεφίρ σε όποιον ενδιαφέρει (κάτοικο Αθηνών).
Για μετά απο 2 εβδομάδες αφού αβγατίζει...
και κάθε 2 εβδομάδες ξανά (κρίμα είναι να πετιέται).

Παρακαλώ όποιος ενδιαφέρεται για να κρατήσω να το δηλώσει.

gtsig
Senior Forum-Runner



485 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/02/2013 :  08:33:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημέρα!! Ενδιαφέρομαι εγώ!! Σου έστειλα mail!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

afentis
Elite Forum-Runner

Greece


1563 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/02/2013 :  20:02:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχω ήδη 2 που ενδιαφέρονται για το κεφίρ.
Θα επανέλθω σε 2 εβδομάδες περίπου. Σας ευχαριστώ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MANOLIS2004
Master Forum-Runner

Greece
6423 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/02/2013 :  21:21:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα,

Αυτό είναι η μαγιά?

MANOLIS2004
Μου γρατζούναγε την πόρτα ο αστυνόμος - ποντικός και τον καθάρισαν οι κανονικοί!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Spartiatis
Elite Forum-Runner

Greece


1605 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/02/2013 :  22:27:25  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Spartiatis Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Απ οτι γνωρίζω ειναι μυκητας. Μπορείς να μας πεις λεπτομέρειες;

ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ....ΚΟΒΕΤΑΙ..
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

afentis
Elite Forum-Runner

Greece


1563 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/02/2013 :  23:13:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το κεφίρ είναι ένα θρεπτικό ρόφημα προβιοτικό επειδή περιέχει 11 ευεργετικά βακτηρίδια (με πολύ σημαντικότερη προβιοτική δράση από το γιαούρτι), ζύμες, μέταλλα και αμινοξέα που βοηθούν τον οργανισμό του ανθρώπου στις λειτουργίες θεραπείας και συντήρησης. Οι πλήρεις πρωτεϊνες του κεφίρ, αφομοιώνονται καλύτερα από το γιαούρτι και χρησιμοποιούνται ευκολότερα στο σώμα.

Την ουσία αναβαθμίζει το γάλα με πολύ εύκολο και απλό τρόπο.
Θεωρείτει φάρμακο για το έντερο και δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη των κολοβακτηριδίων, αλλά και γενικά των τοξικών μικροοργανισμών του παχέος εντέρου, και επαναφέρει τη φυσιολογική βιολογική χλωρίδα των εντέρων.
Συμβάλλει στην εξισορρόπηση της χλωρίδας του εντέρου έπειτα από θεραπεία με αντιβιοτικά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Spartiatis
Elite Forum-Runner

Greece


1605 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/02/2013 :  15:08:20  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Spartiatis Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα, εσυ σε τι μορφή το δίνεις; Πως παρασκευάζεται;ποσο διάρκεια ζωής εχει; Λογικα θέλει ψυγείο.ευχαριστω

ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ....ΚΟΒΕΤΑΙ..
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

afentis
Elite Forum-Runner

Greece


1563 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/02/2013 :  15:48:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Spartiatis

Καλησπέρα, εσυ σε τι μορφή το δίνεις; Πως παρασκευάζεται;ποσο διάρκεια ζωής εχει; Λογικα θέλει ψυγείο.ευχαριστω

ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ....ΚΟΒΕΤΑΙ..
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ



Βάλτε τους κόκκους του κεφίρ σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο.
Προσθέστε γάλα , όχι γεμάτο ως πάνω και κλείστε καλά το καπάκι (αεροστεγώς). Αναλογία κεφίρ γάλακτος 1:10.
Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου 24 ώρες. Αν το θέλετε ποιο αραιό αφήστε το 12 ώρες. Πάντα μακριά απο το άμεσο ηλιακό φώς.
Περάστε το από πλαστικό σουρωτήρι(όχι μεταλλικό). Αυτό που θα περάσει είναι το πόσιμο κεφίρ, ότι μείνει είναι οι δραστικοί κεφιρόκοκκοι τους οποίους θα χρησιμοποιείτε συνέχεια για να καλλιεργήσετε και άλλες φορές.
Ξεβγάλτε καλά το βάζο, ξεβγάλτε καλά τους κόκκους όπως είναι μέσα στο πλαστικό σουρωτήρι,με κρύο νερό προσέχοντας να στραγγίσει καλά και...
επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία παρασκευής από την αρχή.
Καθώς συνεχίζεται η καλλιέργεια ο αριθμός των κόκκων αναπτύσσεται και πολλαπλασιάζετα. Τότε η το αφήνετε (το επιπλέον) οπότε με την ίδια ποσότητα γάλατος θα γίνει πιο πυκνό η το απομακρύνετε η δίνετε αυτό που περισσεύει σε άλλον για καλλιέργεια.
Καλλιεργώντας το κεφίρ μπορείτε να κανονίζετε την γεύση και την σύσταση (πυκνότητα). Αν το θέλετε γλυκύτερο και αραιότερο (αφήστε το λιγότερο χρόνο) για πυκνότερο (αφήστε περισσότερους κόκκους κεφίρ). Οι κόκκοι πρέπει να καλύπτονται από το γάλα.

Αυτή είναι η παρασκευή του και το δίνω σε αυτήν την μορφή (φανταστειτε το όπως το κουνουπίδι)
http://miva-rate.blogspot.gr/2010/12/blog-post_4878.html

Όσον αφορά την διάρκεια ζωής είναι απεριόριστη αφού πολλαπλασιάζεται συνεχώς.
Το ψυγείο το βάζω μόνο αν θέλω να διακόψω προσωρινά την διαδικασία όπου μένει αδρανές (μέσα σε νερό). Και ξαναζωντανεύει αφού του προσθέσεις γάλα και πάντα εκτός ψυγείου (θερμοκρασία δωματίου)

ΠΡΟΣΟΧΗ! πάντα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς, απαραίτητο το πλαστικό σουρωτήρι και να μην έρχεται το κεφίρ σε επαφή με μεταλλικά αντικείμενα όπως κουτάλι. Αν χρησιμοποιήσετε κουτάλι μόνο πλαστικό. Τελευαίο αν μπορείτε το ξεπλένετε σε μή χλωριωμένο νερό αν και δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα σε αυτό.

Ελπίζω να βοήθησα. Οποιαδήποτε άλλες πληροφορίες ρωτήστε με και ευχαρίστως να απαντήσω.

Edited by - afentis on 10/02/2013 15:52:59
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Spartiatis
Elite Forum-Runner

Greece


1605 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/02/2013 :  17:12:18  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Spartiatis Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Κατατοπιστικοτατος! Ποτε μπορείς να μου δώσεις να δοκιμάσω;

ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ....ΚΟΒΕΤΑΙ..
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fanis.
Advanced Forum-Runner

Greece


373 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/02/2013 :  17:37:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σωστος ο afentis
εγω επειδη φτιαχνω ενα λιτρο αλλα δεν το πινω ολο καθημερινα μπορει να αφησω να γινει η ζυμωση και πανω απο 24ωρες.δεν παθαινει κατι απλα γινεται πιο πυκνο
στο ενα λιτρο χρησιμοποιω 90γρ μυκητα
εφαρμοστε την διαδικασια μονο με πλαστικο σουρωτηρι/κουταλι και νερο απο φιλτρο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

passa
Forum-Runner



50 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/02/2013 :  19:55:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ενδιαφερομαι και εγω! Ειναι εκπληκτικο το ποσο καλο κανει στον οργανισμο!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/02/2013 :  20:42:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ρε παιδιά δεν είναι θεόξινο αυτό το πράγμα; Αν δεν κάνω λάθος είχα δοκιμάσει πριν πολλά χρόνια αλλά δεν παλευόταν! Ή κάνω λάθος και δεν ήταν κεφίρ;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Spartiatis
Elite Forum-Runner

Greece


1605 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/02/2013 :  21:29:19  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Spartiatis Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Μήπως είχες δοκιμάσει ξυνογαλα;

ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ....ΚΟΒΕΤΑΙ..
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

passa
Forum-Runner



50 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2013 :  17:59:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μοιαζουν αρκετα στην γευση μεταξυ τους, αλλωστε το ξυνογαλα οπως και το κεφιρ εναι υψηλης διατροφικης αξιας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/02/2013 :  19:14:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Spartiatis

Μήπως είχες δοκιμάσει ξυνογαλα;

ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ....ΚΟΒΕΤΑΙ..
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


Μάλλον κεφίρ ήταν (ρώτησα τη μάνα μου, γιατί πάνε 20 χρόνια περίπου, η οποία δεν θυμάται ακριβώς το όνομα αλλά ότι ήταν κάτι μυκητοειδές...). ´Ηταν θεόξινο, τουλάχιστον για τα δεδομένα μου που δεν πλησιάζω ούτε το γιαούρτι!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

afentis
Elite Forum-Runner

Greece


1563 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/11/2013 :  21:38:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επαναφέρω το θέμα.
Δίνω κόκους κεφίρ σε αυτήν την μορφή

http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5136.html

http://peri-planomenos.blogspot.gr/2011/09/blog-post_2773.html#axzz2l1mmJk1b
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 3 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000