Συγγραφέας |
Θέμα |
afentis
Elite Forum-Runner
Greece
1563 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύτηκε - 07/02/2013 : 10:22:18
|
Καλημέρα
Δίνω κεφίρ σε όποιον ενδιαφέρει (κάτοικο Αθηνών). Για μετά απο 2 εβδομάδες αφού αβγατίζει... και κάθε 2 εβδομάδες ξανά (κρίμα είναι να πετιέται).
Παρακαλώ όποιος ενδιαφέρεται για να κρατήσω να το δηλώσει. |
|
gtsig
Senior Forum-Runner
485 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 08/02/2013 : 08:33:09
|
Καλημέρα!! Ενδιαφέρομαι εγώ!! Σου έστειλα mail! |
|
|
afentis
Elite Forum-Runner
Greece
1563 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 09/02/2013 : 20:02:05
|
Έχω ήδη 2 που ενδιαφέρονται για το κεφίρ. Θα επανέλθω σε 2 εβδομάδες περίπου. Σας ευχαριστώ. |
|
|
MANOLIS2004
Master Forum-Runner
Greece
6423 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 09/02/2013 : 21:21:21
|
Καλησπέρα,
Αυτό είναι η μαγιά?
MANOLIS2004 Μου γρατζούναγε την πόρτα ο αστυνόμος - ποντικός και τον καθάρισαν οι κανονικοί!!! |
|
|
Spartiatis
Elite Forum-Runner
Greece
1605 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 09/02/2013 : 22:27:25
|
Απ οτι γνωρίζω ειναι μυκητας. Μπορείς να μας πεις λεπτομέρειες;
ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ....ΚΟΒΕΤΑΙ.. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ |
|
|
afentis
Elite Forum-Runner
Greece
1563 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 09/02/2013 : 23:13:22
|
Το κεφίρ είναι ένα θρεπτικό ρόφημα προβιοτικό επειδή περιέχει 11 ευεργετικά βακτηρίδια (με πολύ σημαντικότερη προβιοτική δράση από το γιαούρτι), ζύμες, μέταλλα και αμινοξέα που βοηθούν τον οργανισμό του ανθρώπου στις λειτουργίες θεραπείας και συντήρησης. Οι πλήρεις πρωτεϊνες του κεφίρ, αφομοιώνονται καλύτερα από το γιαούρτι και χρησιμοποιούνται ευκολότερα στο σώμα.
Την ουσία αναβαθμίζει το γάλα με πολύ εύκολο και απλό τρόπο. Θεωρείτει φάρμακο για το έντερο και δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη των κολοβακτηριδίων, αλλά και γενικά των τοξικών μικροοργανισμών του παχέος εντέρου, και επαναφέρει τη φυσιολογική βιολογική χλωρίδα των εντέρων. Συμβάλλει στην εξισορρόπηση της χλωρίδας του εντέρου έπειτα από θεραπεία με αντιβιοτικά. |
|
|
Spartiatis
Elite Forum-Runner
Greece
1605 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 10/02/2013 : 15:08:20
|
Καλησπέρα, εσυ σε τι μορφή το δίνεις; Πως παρασκευάζεται;ποσο διάρκεια ζωής εχει; Λογικα θέλει ψυγείο.ευχαριστω
ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ....ΚΟΒΕΤΑΙ.. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ |
|
|
afentis
Elite Forum-Runner
Greece
1563 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 10/02/2013 : 15:48:57
|
quote: Originally posted by Spartiatis
Καλησπέρα, εσυ σε τι μορφή το δίνεις; Πως παρασκευάζεται;ποσο διάρκεια ζωής εχει; Λογικα θέλει ψυγείο.ευχαριστω
ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ....ΚΟΒΕΤΑΙ.. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Βάλτε τους κόκκους του κεφίρ σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο. Προσθέστε γάλα , όχι γεμάτο ως πάνω και κλείστε καλά το καπάκι (αεροστεγώς). Αναλογία κεφίρ γάλακτος 1:10. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου 24 ώρες. Αν το θέλετε ποιο αραιό αφήστε το 12 ώρες. Πάντα μακριά απο το άμεσο ηλιακό φώς. Περάστε το από πλαστικό σουρωτήρι(όχι μεταλλικό). Αυτό που θα περάσει είναι το πόσιμο κεφίρ, ότι μείνει είναι οι δραστικοί κεφιρόκοκκοι τους οποίους θα χρησιμοποιείτε συνέχεια για να καλλιεργήσετε και άλλες φορές. Ξεβγάλτε καλά το βάζο, ξεβγάλτε καλά τους κόκκους όπως είναι μέσα στο πλαστικό σουρωτήρι,με κρύο νερό προσέχοντας να στραγγίσει καλά και... επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία παρασκευής από την αρχή. Καθώς συνεχίζεται η καλλιέργεια ο αριθμός των κόκκων αναπτύσσεται και πολλαπλασιάζετα. Τότε η το αφήνετε (το επιπλέον) οπότε με την ίδια ποσότητα γάλατος θα γίνει πιο πυκνό η το απομακρύνετε η δίνετε αυτό που περισσεύει σε άλλον για καλλιέργεια. Καλλιεργώντας το κεφίρ μπορείτε να κανονίζετε την γεύση και την σύσταση (πυκνότητα). Αν το θέλετε γλυκύτερο και αραιότερο (αφήστε το λιγότερο χρόνο) για πυκνότερο (αφήστε περισσότερους κόκκους κεφίρ). Οι κόκκοι πρέπει να καλύπτονται από το γάλα.
Αυτή είναι η παρασκευή του και το δίνω σε αυτήν την μορφή (φανταστειτε το όπως το κουνουπίδι) http://miva-rate.blogspot.gr/2010/12/blog-post_4878.html
Όσον αφορά την διάρκεια ζωής είναι απεριόριστη αφού πολλαπλασιάζεται συνεχώς. Το ψυγείο το βάζω μόνο αν θέλω να διακόψω προσωρινά την διαδικασία όπου μένει αδρανές (μέσα σε νερό). Και ξαναζωντανεύει αφού του προσθέσεις γάλα και πάντα εκτός ψυγείου (θερμοκρασία δωματίου)
ΠΡΟΣΟΧΗ! πάντα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς, απαραίτητο το πλαστικό σουρωτήρι και να μην έρχεται το κεφίρ σε επαφή με μεταλλικά αντικείμενα όπως κουτάλι. Αν χρησιμοποιήσετε κουτάλι μόνο πλαστικό. Τελευαίο αν μπορείτε το ξεπλένετε σε μή χλωριωμένο νερό αν και δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα σε αυτό.
Ελπίζω να βοήθησα. Οποιαδήποτε άλλες πληροφορίες ρωτήστε με και ευχαρίστως να απαντήσω. |
Edited by - afentis on 10/02/2013 15:52:59 |
|
|
Spartiatis
Elite Forum-Runner
Greece
1605 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 10/02/2013 : 17:12:18
|
Κατατοπιστικοτατος! Ποτε μπορείς να μου δώσεις να δοκιμάσω;
ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ....ΚΟΒΕΤΑΙ.. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ |
|
|
Fanis.
Advanced Forum-Runner
Greece
373 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 10/02/2013 : 17:37:00
|
Σωστος ο afentis εγω επειδη φτιαχνω ενα λιτρο αλλα δεν το πινω ολο καθημερινα μπορει να αφησω να γινει η ζυμωση και πανω απο 24ωρες.δεν παθαινει κατι απλα γινεται πιο πυκνο στο ενα λιτρο χρησιμοποιω 90γρ μυκητα εφαρμοστε την διαδικασια μονο με πλαστικο σουρωτηρι/κουταλι και νερο απο φιλτρο. |
|
|
passa
Forum-Runner
50 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 11/02/2013 : 19:55:57
|
Ενδιαφερομαι και εγω! Ειναι εκπληκτικο το ποσο καλο κανει στον οργανισμο! |
|
|
Gypaetos
Elite Forum-Runner
Greece
1953 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 11/02/2013 : 20:42:50
|
Ρε παιδιά δεν είναι θεόξινο αυτό το πράγμα; Αν δεν κάνω λάθος είχα δοκιμάσει πριν πολλά χρόνια αλλά δεν παλευόταν! Ή κάνω λάθος και δεν ήταν κεφίρ; |
|
|
Spartiatis
Elite Forum-Runner
Greece
1605 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 11/02/2013 : 21:29:19
|
Μήπως είχες δοκιμάσει ξυνογαλα;
ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ....ΚΟΒΕΤΑΙ.. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ |
|
|
passa
Forum-Runner
50 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 21/02/2013 : 17:59:36
|
Μοιαζουν αρκετα στην γευση μεταξυ τους, αλλωστε το ξυνογαλα οπως και το κεφιρ εναι υψηλης διατροφικης αξιας. |
|
|
Gypaetos
Elite Forum-Runner
Greece
1953 Δημοσιεύσεις |
Δημοσιεύθηκε - 21/02/2013 : 19:14:12
|
quote: Originally posted by Spartiatis
Μήπως είχες δοκιμάσει ξυνογαλα;
ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ....ΚΟΒΕΤΑΙ.. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μάλλον κεφίρ ήταν (ρώτησα τη μάνα μου, γιατί πάνε 20 χρόνια περίπου, η οποία δεν θυμάται ακριβώς το όνομα αλλά ότι ήταν κάτι μυκητοειδές...). ´Ηταν θεόξινο, τουλάχιστον για τα δεδομένα μου που δεν πλησιάζω ούτε το γιαούρτι! |
|
|
afentis
Elite Forum-Runner
Greece
1563 Δημοσιεύσεις |
|
Θέμα |
|