Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Καταλάβατε ή ακόμα θέλετε ευρώ;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 29

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2013 :  20:16:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.youtube.com/watch?v=dkk80BW-uX0
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2013 :  20:16:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by MasBass

Φυσιολογικότατο είναι να έχουμε τέτοια πτώση αφού μια φούσκα ήμασταν και ζούσαμε με δανεικά. Μόλις μας έκοψαν τα δανεικά πως θα χρηματοδοτούσαμε το βορειοευρωπαϊκό μας lifestyle; Δεν μας έφτασαν εκεί τα μνημόνια (των οποίων ελάχιστα εφαρμόστηκαν) αλλά εκεί ήμασταν τόσο καιρό και δανειζόμασταν αβέρτα για να το συντηρήσουμε. Τώρα ας κάνουμε επανάσταση να σώσουμε το νεόδμητο στο Χαλάνδρι που αγοράσαμε σε τιμή κέντρου Λονδίνου.



Δεν ζούσα με δανεικά
δεν φοροδιέφευγα
και δεν έχω νεόδμητο στο Χαλάνδρι.
Δεν βλέπω όμως και αυτούς φοροδιαφεύγαν
ζούσαν με δανεικά
και έχουν νεόδμητο στο Χαλάνδρι
να λογοδοτούν.
Η διαφορά είναι εμφανής νομίζω.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/12/2013 :  20:54:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
δε βαριεσαι ρε φίλε...
όπως πάμε και τα σπίτια θα μας πάρουν προκειμένου "μη βγούμε από το ευρώ και χάσουμε τα σπίτια μας" και δε θα μιλήσει άνθρωπος...

Edited by - Hermes on 03/12/2013 21:33:50
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/12/2013 :  11:07:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Hermes

δε βαριεσαι ρε φίλε...
όπως πάμε και τα σπίτια θα μας πάρουν προκειμένου "μη βγούμε από το ευρώ και χάσουμε τα σπίτια μας" και δε θα μιλήσει άνθρωπος...






Θα φωνάξουν στην αρχή,θα βγούν σε απεργίες,διαδηλώσεις και τα σχετικά αλλά στο τέλος θα γίνει αυτό που έχει δρομολογηθεί(όπως γίνεται πάντα με το ΔΝΤ).Δυστυχώς.

Αν δεν έχεις ότι αγαπάς,αγάπα ότι έχεις.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/12/2013 :  15:53:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/epikairotita/oikonomia/sok_apo_germano_xrhmatisth_to_dnt_katastrefei_skopima_tin_ellada_gia_na_xepouli8oun_ta_koitasmata_tis.html#.Up8ys9JdVv2

Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη...προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».

Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους.

Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.

Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.

Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.

Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ;

Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.

Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs.

«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. "Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο".


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/12/2013 :  20:06:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
πες τα...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/12/2013 :  21:40:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μας τα 'παν κι άλλοι
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/12/2013 :  07:52:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η πολιτική αστάθεια είναι υπαρκτός κίνδυνος – Ισχυρά λόμπι προωθούν την ιδέα της συγκυβέρνησης ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ
Το ελληνικό χρέος στα 325 δισεκ. ευρώ, επίπεδα στα οποία θα παραμείνει και το 2014, όπως επισημαίνεται και στον προϋπολογισμό.
Το PSI+ αποδείχθηκε ότι δεν μείωσε το χρέος κατά 105 δισεκ. όπως διατυμπάνισε ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ απλά επιμήκυνε την λικτότητα του χρέους, τίποτε άλλο.
Αντί να λήγουν πολλά δισεκατομμύρια το 2015, 2016 κ.ο.κ. έχουν μετατεθεί για το μέλλον οι βασικές υποχρεώσεις της Ελλάδος.
Το χρέος λοιπόν συνεχίζει να βρίσκεται σε επίπεδα που καθίσταται μη διαχειρίσιμο ακόμη και με πρωτογενή πλεονάσματα.
Τα 325 δισεκ. δομούνται ως εξής
250 δισεκ ευρώ δάνεια της Τρόικα
14,95 δισεκ. έντοκα από τράπεζες
59,6 δισεκ. ομόλογα ΕΚΤ και κεντρικών τραπεζών.
Η Ελλάδα χωρίς haircut είναι καταδικασμένη, για να διασωθεί η Ελλάδα και για να μπορέσει η οικονομία να ενεργοποιηθεί και η κοινωνία και οι επιχειρήσεις να εξέλθουν από το επικίνδυνο τέλμα χρειάζεται ένα γενναίο haircut.
Haircut 50% στο χρέος στα 250 δισεκ. των δανείων σημαίνει όφελος 125 δισεκ. ευρώ.
Η σχέση χρέους προς ΑΕΠ με haircut θα υποχωρήσει στο 108% καθιστώντας βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια ριζική λύση όπως πρόσφατα δήλωσε στον διεθνή τύπο και ο Στουρνάρας ο έλληνας υπουργός οικονομικών αλλά για να υπάρξει haircut χρειάζεται πολιτική απόφαση.
Χωρίς haircut οι υπόλοιπες προσεγγίσεις αποτελούν λογιστικά τεχνάσματα.
Το βάρος για την κοινωνία δεν θα μειωθεί, θα διατηρηθεί μέσω της επιμήκυνσης.
Η κατάσταση με το χρέος είναι κατανοητή.
Η πλειοψηφία σχεδόν καθολικά οι διεθνείς επενδυτές δεν πιστεύουν ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Όμως από την άλλη τα σενάρια που ορισμένοι καλλιεργούν για λόμπι της δραχμής ή και για κόμμα της δραχμής δεν μπορεί να έχει καμία απήχηση στην κοινωνία.
Το haircut αποτελεί μια καθαρή χειροπιαστή λύση ώστε η κοινωνία να απαλλαγεί από ένα μεγάλο βάρος.
Όμως τα σχέδια που απεργάζονται κάποιοι δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν.
Η δραχμή θα οδηγούσε την Ελλάδα σε ακόμη μεγαλύτερο κοινωνικό αδιέξοδο, σε ακόμη μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών και βεβαίως σε σκληρότατη πολιτική σύγκρουση.
Βέβαια τα σενάρια περί δραχμής που σκόπιμα ή μη ορισμένοι καλλιεργούν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φόβητρο, ως προπαγάνδα αλλά σίγουρα δεν αποτελούν λύση.
Η δραχμή θα αποτελούσε την οριστική ταφόπλακα της κοινωνίας και της οικονομίας.
Η Ελλάδα πασχίζει να μην αργεντινοποιηθεί και με την δραχμή η Ελλάδα βίαια θα αργεντινοποιηθεί.
Η δραχμή είναι ο λάθος δρόμος η λάθος επιλογή και είναι ευτυχές ότι τα βασικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ τάσσονται υπέρ του ευρώ.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από πειράματα.
Το ευρώ αποτελεί την βάση του εθνικού νομίσματος, αποτελεί την βάση όπου η οικονομία και εφόσον έχει συντελεστεί ένα haircut θα ανακάμψει μέσα σε βάθος 5ετίας.
Οι υπόλοιπες λύσεις αφορούν το χθες, θα οδηγήσουν την κοινωνία στο προχθές και την οικονομία στο αντιπροχθές δηλαδή στην μίζερη παρακμή πολλαπλάσια της τωρινής μιζέριας.
Ο εχθρός του χειρότερου είναι το χείριστο αλλά εχθρός του χείριστου θα είναι η δραχμή για την Ελλάδα.
Με όρους πολιτικούς ορισμένοι κύκλοι βλέπουν ένα ενδιαφέρον πολιτικό σενάριο με βάση αυτό
«ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα, δεν θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση και τότε θα γεννηθεί η αναγκαιότητα του μεγάλου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ.
Μπορεί ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουν δημιουργώντας νέο πολιτικό σχήμα αλλά το ιδανικό σενάριο θα ήταν η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει δώσει τις διαβεβαιώσεις του ότι έχει καθαρά ευρωπαϊκό προσανατολισμό, στηρίζει το ευρώ και δεν επιθυμεί την δραχμή".

http://bankingnews.gr/component/k2/item/120624-h-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-haircut-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%E2%80%93-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CE%BB%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%B9,-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BC%CE%AE%CF%82-%E2%80%93-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1.html

Νάτη και η συγκυβέρνηση που άρχισε να ξεπροβάλει και να θεωρείται λύση!!!!
Το επόμενο σενάριο που θα επεξεργαστούν οι φωστήρες θα είναι συγκυβέρνηση ΧΑ με ΣΥΡΙΖΑ..............!!!!! Όχι άλλη μαχόμενη Αριστερά....
Το δικαίωμα στη μάσα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο για τους βο(υ)λευτές!!!
Aferin size!!!!!!!!! Tebrikler!!!!!!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 10/12/2013 07:56:59
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/12/2013 :  11:10:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
haircut!

Σε ''χαιρετώ από κάτω''
στα χωριάτικα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/12/2013 :  11:13:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ρε συ!
Λες να έχει τελικά δίκιο ο Στουρνάρας;
Και τον είχα περάσει
για στυγνό αριθμάκια
και πρώτο τραπέζι πίστα...!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2013 :  11:33:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλά, κάποιοι είναι πιτσιρίκια, αλλά οι άλλοι ξέχασαν το ...1989;;;

Edited by - Rigelian on 11/12/2013 11:36:31
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/12/2013 :  17:52:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μα... αυτοί στριμώξαν τότε και τους άλλους!!!

Δεν έχουν πρόβλημα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/08/2014 :  16:38:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η Αργεντινή και εμείς, ή τι συμβαίνει όταν μια χώρα πτωχεύει...
Ουρές για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που σπανίζουν, λεηλασίες στα καταστήματα, οι τράπεζες κλειστές και εξαφανισμένες οι καταθέσεις, αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη κι άλλα πολλά. Τα θυμάστε όλα αυτά; Αυτά δεν μας έλεγαν ότι θα συμβούν έτσι και πτωχεύσει μια χώρα; Δηλαδή έτσι κι αρνηθεί μια χώρα να πληρώσει τους δανειστές της;


Πόσες και πόσες φορές δεν τα έχουν επαναλάβει οι κυβερνώντες από την εποχή του Παπανδρέου και του Παπαδήμου, έως τους σημερινούς κλεφτοδήμους της κυβέρνησης των τοκογλύφων; Πόσες και πόσες φορές δεν τα έχουμε δει να γράφονται και να λέγονται από "αναλυτές" των τραπεζών, σούργελα καθηγητές της οικονομίας και γνωστούς "κολοσσούς" της δημοσιογραφίας; Τα ίδια δεν παπαγαλίζουν και οι οικονομικοί εγκέφαλοι τύπου Μηλιού, Σταθάκη και Σία της ομάδας Τσίπρα;

Φυσικά κανένας τους και ποτέ δεν δέχτηκε την ανοιχτή και δημόσια αναμέτρηση επιχειρημάτων. Πού τέτοια κότσια. Απλά όλοι τους είχαν και έχουν ως κοινό σκοπό να τρομοκρατήσουν τον κακομοίρη Έλληνα ώστε να αποδεχθεί το ξεπούλημα το δικό του και της πατρίδας του, ως κάτι το μοιραίο και το αναπόφευκτο.

Δεν τα βάζεις με τις αγορές και τα επιτελεία των δανειστών, γιατί θα σε συντρίψουν. Επικαλείσαι την καλή τους θέληση και διαπραγματεύεσαι με σκοπό να τους πείσεις να σε λυπηθούν. Όσο πιο καλός δούλος αποδεικνύεσαι, πιστός σαν σκύλος και χαμερπής σαν σκουλήκι, τόσο περισσότερο μπορείς να ελπίζεις στην επιείκια του αφέντη. Αυτό μας λένε και μας ξαναλένε επί της ουσίας όλοι οι δελφίνοι της εξουσίας. Δεξιοί και αριστεροί. Ποτέ ξανά στην Ελλάδα η εθελοδουλεία δεν βρισκόταν σε τέτοιο απόγειο.

Γιατί πτώχευσαν την Αργεντινή;

Και ξάφνου η Αργεντινή με δική της επιλογή κηρύσσεται από τις αγορές σε πτώχευση. Αρνείται να συμμορφωθεί με μια εξωφρενική απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που εξωμειώνει έναν κυρίαρχο λαό με τους ιδιώτες κερδοσκόπους που αγόρασαν τα κρατικά ομόλογα της χώρας πάμφθηνα μετά την χρεοκοπία της το 2001 και τώρα απαιτούν να πληρωθούν στο σύνολο της ονομαστικής τους αξίας. Από τον Νοέμβριο του 2012 η κυβέρνηση της Αργεντινής εκβιάζεται με όπλο τις αποφάσεις ενός υπέργηρου δικαστή της Νέας Υόρκης, οι οποίες έχουν σκοπό να γονατίσουν ένα κυρίαρχο κράτος και να το εξαναγκάσουν να γίνει ξανά υποχείριο της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Μετά την χρεοκοπία του 2001, η Αργεντινή, αφού πέρασε των παθών της τον τάραχο στα χέρια ενός πολιτικού και οικονομικού συστήματος που ήταν απόλυτα υποταγμένο στους διεθνείς δανειστές, αφού ο λαός της έφτασε στο έσχατο όριο της αθλιότητας, της πείνας και της μιζέριας επειδή οι κυβερνώντες του ξεπούλησαν μέτρο προς μέτρο ολόκληρη την χώρα κατ' εντολή και υπό την άμεση επίβλεψη του ΔΝΤ και αφού εκδίωξε κακήν κακώς το πολιτικό προσωπικό που είχε οδηγήσει την χώρα στην κατάρρευση, προχώρησε στην μονομερή διαγραφή του χρέους περίπου κατά 70% με δυο swap, το 2005 και το 2010.

Όμως το πιο σημαντικό δεν είναι αυτό. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλα αυτά τα 13 χρόνια, η Αργεντινή αναπτύσσεται και μάλιστα με υψηλούς ρυθμούς χωρίς να έχει την ανάγκη να δανείζεται από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Και παρά τις κασσάνδρες ούτε καν έλλειψη ξένων επενδύσεων δεν εμφανίστηκε στην οικονομία της. Μάλιστα οι εισροές Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στην Αργεντινή ανέκαμψαν μέσα σε δυο χρόνια μετά την χρεοκοπία του 2001, ενώ τα επόμενα χρόνια κορυφώθηκαν.

Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει και να αναπτύσσεται και μάλιστα τάχιστα μια χώρα που έχει διακηρύξει πώς δεν έχει ανάγκη τον δανεισμό από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές; Πώς είναι δυνατόν να πηγαίνει κόντρα στο επίσημο δόγμα της θεολογίας των αγορών και αντί για ιδιωτικοποιήσεις να προχωρά σε επανακρατικοποιήσεις, αντί για διάλυση του κοινωνικού κράτους, να προχωρά σε ενίσχυσή του, κοκ;

Άσε που χρεοκόπησε και ύστερα έκανε το ανήκουστο. Προχώρησε σε αναδιάρθρωση του χρέους της μονομερώς με σκοπό να σβήσει το 70%, χωρίς την επιβολή "προϋποθέσεων" από τους δανειστές και το ΔΝΤ. Χωρίς δηλαδή να δεχθεί λεόντειες δανειακές συμβάσεις, μνημόνια οικονομικής πολιτικής και επιτηρήσεις από το εξωτερικό. Κι όχι μόνο της πέρασε, αλλά η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης εξανάγκασε το 93% των ομολογιούχων της Αργεντινής να συμφωνήσουν με την ανταλλαγή αυτή.

Να λοιπόν γιατί η Αργεντινή μπήκε στο στόχαστρο. Να γιατί πρέπει να γονατίσει μπροστά στα πιο κερδοσκοπικά συμφέροντα της διεθνούς αγοράς. Σκοπός των δικαστικών ενεργειών, δεν είναι να εξαναγκάσουν απλά την Αργεντινή να πληρώσει λύτρα εκβιασμού στους κερδοσκόπους, αλλά να αναθεωρηθεί στην πράξη ολόκληρη η αναδιάρθωση του χρέους της. Κι έτσι η Αργεντινή, χωρίς να μπορεί να σηκώσει το βάρος της εξυπηρέτησής του, να αναγκαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ ώστε να αποκατασταθεί η "αξιοπιστία" της στις διεθνείς αγορές και να μπει σε νέο φαύλο κύκλο δανεισμού. Από κει και πέρα η χώρα και ο λαός της θα γίνουν και πάλι έρμαιο των κερδοσκόπων και της σύγχρονης αποικιοκρατίας.

Η πτώχευση ισοδυναμεί με καταστροφή μόνο αν έχεις ξεπουλημένες κυβερνήσεις

Πώς λοιπόν να μην περιμένουν πώς και τι την επίσημη πτώχευση της Αργεντινής, εκείνοι που την έστησαν. Όλοι οι πληρωμένοι καλαμαράδες διεθνώς βγήκαν και έσκουζαν ως μουνουχισμένοι χοίροι για την "καταστροφή" που απειλεί την Αργεντινή μόλις κηρυχθεί επίσημα από τις αγορές σε πτώχευση. Τι κραχ στο χρηματιστήριο της προέβλεπαν. Τι καταβαράθρωση του νομίσματός της. Τι υπερπληθωρισμούς. Τι καταρρεύσεις τραπεζών.

Μάλιστα τα "δικά μας" μέσα μαζικής εξαπάτησης έπαιζαν συνεχώς σκηνές από την Αργεντινή του 2001 με επιδρομές και λεηλασίες, κοκ. Ταυτόχρονα, ότι σούργελο υπάρχει στην πολιτική σκηνή της χώρας βγήκε για να προδικάσει το "τέλος" της Αργεντινής και να μεμφθεί όποιον "γραφικό" τολμά να μιλά για μονομερή διαγραφή του χρέους.

Τι συναίβει τελικά στην Αργεντινή; Οι οίκοι ανοχής (δηλαδή πιστοληπτική αξιολόγησης, όπως επίσημα ονομάζονται) της διεθνούς κεφαλαιαγοράς, έτρεξαν να ανακηρύξουν την Αργεντινή σε κατάσταση "επιλεκτικής" ή "περιορισμένης" πτώχευσης. Η ISDA που αποφασίζει για το αν υπήρξε "πιστωτικό γεγονός", αποφάνθηκε θετικά και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την πληρωμή 1 δις δολαρίων CDS. Και λοιπόν;

Το χρηματιστήριο της Αργεντινής παρουσίασε μια κάμψη της τάξης του 8% την Πέμπτη, μετά από μια κερδοσκοπική άνοδο της τάξης του 7% την προηγούμενη ημέρα. Εκεί που οι γνωστοί "αναλυτές" προδίκαζαν κραχ, την Παρασκευή παρουσίασε άνοδο της τάξης του 1,7%. Άνθρακες οι προβλέψεις.

Το ίδιο και το νόμισμα. Παρά το γεγονός ότι από τις αρχές του χρόνου έχει υποστεί μια σοβαρή υποτίμηση, το αργεντίνικο πέσο διολίσθησε ελάχιστα λόγω της πτώχευσης. Από 8,22 πέσο ανά δολάριο την Τετάρτη σε 8,24 την Παρασκευή. Ακόμη και οι τιμές των ομολόγων της Αργεντινής στη δευτερογενή αγορά που κανονικά λόγω της επίσημης πτώχευσης θα έπρεπε να είχαν πέσει στο ναδίρ, εξακολουθούν και διατηρούν το ίδιο επίπεδο.

Προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς μηδενικά. Προβλήματα στις διεθνείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις της χώρας το ίδιο. Λεηλασίες, επιδρομές σε τράπεζες και όλα τα υπόλοιπα φαινόμενα που χαρακτήριζαν την χρεοκοπία του 2001 επίσης ανύπαρκτα. Οι δουλειές συνεχίζουν όπως και πριν.

Που είναι λοιπόν η καταστροφή, ή η κατάρρευση της Αργεντινής; Που είναι όλα αυτά που δήθεν θα πάθαινε μια χώρα όταν οι αγορές θα την κήρυτταν σε πτώχευση;

Τι κρίμα πάντως για τους Αργεντίνους να έχουν μια τόσο "λαϊκίστικη" κυβέρνηση σαν της Φερνάντεζ, η οποία θεωρεί ως αδιαπραγμάτευτη αρχή της την υπεράσπιση της εθνικής της κυριαρχίας έναντι των ξένων επιβουλών. Τι μεγάλο δυστύχημα γι' αυτούς να έχουν κυβέρνηση που αρνείται να ενδώσει στους κερδοσκόπους.

Ενώ αν είχαν Έλληνες πολιτικούς στη διακυβέρνηση της χώρας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά πιο απλά. Η χώρα δεν θα πτώχευε επίσημα γιατί οι πολιτικοί μας θα είχαν φροντίσει εγκαίρως να κλείσουν συμφωνία με τους κερδοσκόπους για να ικανοποιήσουν ακόμη και τις πιο παράλογες απαιτήσεις τους. Και με το αζημίωτο για τα κομματικά τους ταμεία, αλλά και για τους ίδιους προσωπικά, θα είχαν κανονίσει να πληρώσει ο ελληνικός λαός όχι μόνο από το υστέρημά του, αλλά με το αίμα του και με την πατρίδα του. Όπως κάνει 4 χρόνια τώρα.

Βλέπετε πόσο απολίτιστοι είναι αυτοί οι Αργεντίνοι, που αντί να τρέμουν μπροστά στους εκβιασμούς και τις απειλές των αγορών και των μεγάλων, αυτοί διαδηλώνουν μαζικά με το σύνθημα "έχουμε πατρίδα κι όχι αποικία". Δεν είναι σαν τους Έλληνες που δεν τολμούν ούτε καν να σκεφτούν ότι μπορούμε ως χώρα να διαγράψουμε το χρέος μας μονομερώς χωρίς να πάθουμε τίποτε κακό. Αρκεί να πάρει ο λαός τις τύχες αυτής της χώρας στα χέρια του. Αρκεί να σκεφτούμε για μια φορά στη ζωή μας ως άνθρωποι με αξιοπρέπεια, ως πατριώτες που θέλουν μια δημοκρατικά ανεγγενημένη Ελλάδα κι όχι ως υποζύγια της κάθε ξενόδουλης εξουσίας. Δεξιάς ή αριστερής.

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/08/2014 :  16:52:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η Αργεντινή είναι από τις μεγαλύτερες χώρες σε παραγωγή τροφίμων παγκοσμίως. H Αργεντινή είναι πρώτη στις εξαγωγές σόγιας παγκοσμίως, δεύτερη στο καλαμπόκι, 7η-8η στο στάρι και από τους μεγαλύτερους παραγωγούς βοδινού κρέατος. Έχει δικό της πετρέλαιο, και άλλα ορυκτά όπως άλλωστε το λέει και το όνομά της. Το να συγκρίνει κάποιος την Αργεντινή με την ανύπαρκτη παραγωγικά Ελλάδα είναι σα να συγκρίνει το βιομήχανο που έπεσε έξω με κάποιο άνεργο που χρεοκόπησε από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/08/2014 :  17:11:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για να μη ξαναγράφουμε τα ίδια, αντιγράφω ένα από τα πολλά που έχω γράψει από το http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=9926&whichpage=5

Το 'καθαρίσαμε', μια κουβέντα είναι. Φυσικά και δεν καθαρίζουμε, για δύο λόγους:
Πρώτον, τα κοράκια θα πέσουν να μας φάνε επειδή τους χαλάμε το πλιάτσικο εκατοντάδων δις.
Δεύτερον, οι δυσκολίες θα είναι δεδομένες. Κατά τη γνώμη μου μικρότερες από τις τωρινές και όσες θα ακολουθούν με τα νέα και τα νέα νέα, και τα νέα νέα νέα μέτρα, αλλά δεν θα παύουν να είναι δυσκολίες. Τι όμως είναι καλύτερα? Δυσκολίες με νταβατζήδες πάνω από το κεφάλι σου, ή δυσκολίες με ανεξαρτησία σου???
Ας το πω αλλιώς, για το παράδειγμα της Ελλάδας. Έστω ότι αύριο σου έρχεται ένα χαρτί που σου λέει ότι εσύ ο γυπαετός χρωστάς 10000000 ευρώ. Αλλά θα σε διευκολύνουν να το πληρώσεις, υποθηκεύοντας τη περιουσία σου και να σπάζεις πέτρες στα νταμάρια 20 ώρες το 24ωρο.
Έχεις δυο επλογές. Ή λες ναι και γίνεσαι σκλάβος, ή το αρνείσαι, και άστους να ψάχνουν το "δίκιο" τους στα δικαστήρια. Ως προς το εισόδημά σου, γλυτώνεις αυτά που θα πρέπει να τους ξοφλήσεις, και τη περιουσία σου. Μπορεί λόγω των δυσκολιών και επειδή θα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη που τους έγραψες, να χρειαστεί πράγματι να σπας πέτρες 20 ώρες την ημέρα στα νταμάρια. Αλλά αυτά που θα βγάζεις, θα είναι ΔΙΚΑ ΣΟΥ, και κανενός νταβατζή.
Ε αν η Ελλάδα γλυτώσει 500 δις κερατιάτικα "χρέη", και ανησυχούμε, αντί να πανυγυρίζουμε που θα απαλλαγούμε από ένα φτιαχτό χρέος, τι να πω. Δείχνει πόσο βαθιά έχει εισχωρήσει μέσα μας ο ραγιαδισμός.
Ή για να το πω κι αλλιώς, ακόμη κι αν πεθάνουμε, θα έχουμε διατηρήσει την αξιοπρέπειά μας, ενώ τώρα είμαστε οι αρχιρόμπες της οικουμένης.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 29 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000