Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 διαλειματικη
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

chris1978
Forum-Runner

Greece


201 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 02/08/2013 :  16:05:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για προπονηση διαλειματικης κανω 10 λεπτα ζέσταμα και ξεκιναω 15 sec ανοιγματα στο 90% της αποδοσης με 45sec χαλαρο τρεξιμο και ουτο καθεξης.Στο τελος 10 λεπτακια χαλαρο τρεξιμο για αποκατασταση.Πως το βλέπετε?

oldspikes
Advanced Forum-Runner



245 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/08/2013 :  17:27:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by chris1978

Για προπονηση διαλειματικης κανω 10 λεπτα ζέσταμα και ξεκιναω 15 sec ανοιγματα στο 90% της αποδοσης με 45sec χαλαρο τρεξιμο και ουτο καθεξης.Στο τελος 10 λεπτακια χαλαρο τρεξιμο για αποκατασταση.Πως το βλέπετε?



Ωραίο. Μόλις μπήκα να δώσω ένα link για διαλειμματική και βλέπω το δικό σου post
Chris μια βδομάδα δεν διαβάζω για κάτι άλλο παρά για διαλειμματική. Νομίζω είναι το πιο περίπλοκο θέμα στην άθληση. Είναι τρομερά πολυπαραμετρικό. Και καθόλου στατικό.
Για τις εκατό παραμέτρους που συνιστούν την τρέχουσα δυναμικότητά σου υπάρχει ένα πρόγραμμα διαλειμματικών που ίσως βρεθεί/ανακαλυφθεί. Ναι αλλά δεν είναι το τέλος : σύντομα πρέπει να το αναπροσαρμόσεις με άλλες 52 παραμέτρους.

Θυμάσαι το ανέκδοτο με τη Φεράρι και το παπάκι ? Ε, νομίζω αυτό είναι η διαλειμματική

Είναι ένας τύπος στην εθνική με τη νέα ferrari, πατημένος μες τη τρελή χαρά...Βλέπει μια bmw πατάει λίγο το γκάζι με 4η, την αφήνει πίσω.Συνεχίζει βλέπει και ένα παπί που τη βγάζει δε τη βγάζει μέχρι την επόμενη έξοδο και το περνάει ξυστά.Πατάει γκάζι βάζει 5η, πατάει κι'άλλο βάζει 6η και με 300χλμ/ώρα προσπερνάει και ένα μπάτσικο. Αφήνει λίγο το γκάζι να πέσουν οι στροφές και ξαφνικά βλέπει το παπί απο πρίν να τον προσπερνάει και να του φωνάζει! Ο τύπος έχει χάσει τ'αυγά και τα πάσχάλια ανοίγει το παράθυρο "...άντα μ#λάκα!".
Τα παίρνει πατάει γκάζι βάζει και το νίτρο, 400χλμ/ώρα σε 3".Αφού έχει σιγουρεύτεί ότι το παπί είναι χιλιόμετρα πίσω, κόβει λίγο και ξαναβάζει 5η, να κάνει και ένα τσιγάρο..Με το που κόβει σκάει πάλι το παπί."...άντα μ#λάκα..." ακούγεται από το ανοιχτό παράθυρο και τον προσπερνάει.Πετάει το τσιγάρο στο δερμάτινο κάθισμα του συνοδηγού φυτεύει το γκάζι στο πάτωμα βάζει 6η,7η,8η, νίτρο, σπουργίτια,περιστέρια μύγες πατικώνονται στο τζάμι και είναι σίγουρος ότι το παπί βρίσκεται σε άλλη χώρα πια...Βγαίνει τελικά από εθνική σε μια έξοδο κάπου κοντά στα σύνορα με Βουλγαρία και φτάνει σε ένα φανάρι.Ξαφνικά ακούει ένα θόρυβο σα στριγγλιά, γυρνάει, και βλέπει τον τύπο με το παπί να έρχεται #αμιόντας και να παλεύει να σταματήσει με φρένα,πόδια,χέρια, κράνος..Σταματάει τελικά ίσα ίσα πριν το φανάρι και κοιτάει τον οδηγό της ferrari με γουρλωμένα μάτια.Και του λέει αυτός:"Καλά ρε φιλαράκι τι του έχεις βάλει του παπιού και πάει έτσι"

"ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗ ΤΙΡΑΝΤΑ Μ*ΛΑΚΑ!!!!!!!!"

Μόλις καταλάβεις ότι μειώνοντας το recovery time τόσο πολύ εντούτοις συνεχίζεις να αντέχεις τότε ήρθε η ώρα να αυξήσεις την ένταση του Interval ή την χρονική διάρκεια και να ξαναπας "πίσω" την χαλαρή περίοδο σε "μεγάλη" χρονική διάρκεια ώστε να αντέχεις τον νέο στόχο και να "βγάζεις" τα συνεχόμενα Intervals. Και πάλι το ίδιο γαϊτανάκι μέχρι να τσακώσεις τη Φεράρι στο φανάρι

http://www.pe.uth.gr/hape/images/stories/emag/vol5_1/hape205.pdf

"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

oldspikes
Advanced Forum-Runner



245 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/08/2013 :  17:45:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μια απορία : πως προσδιόρισες το 90% ? με σφυγμό ή με το ρυθμό/pace πάνω σε μία μικρή απόσταση ?
το 15 sec προς 45 sec είναι 1:3 το οποίο το έχω δει μεν αλλά πιο σπάνια (για το ξεκίνημα) ενώ συνήθως βλέπω το 1:2
Όπως και να έχει τελειώνοντας τα 45 sec αποκατάσταση πήρες σφυγμό ? Αν ο σφυγμός δεν είχε πέσει αρκετά μπορεί εσύ να χρειάζεσαι 1:4 ! Ή αν έπεσε υπερβολικά τότε τι σε εμποδίζει να κατεβάσεις τα 45 sec αποκατάσταση/χαλαρό στα μισά ?
Εννοώ αν δεν πειραματιστείς στην αρχή με τα αποτελέσματα τότε τι νόημα έχει να ειπωθεί για μία φορά το καλό ή το μή καλό ?
και εγώ είπα χθες να κάνω αλλά όχι με χρόνο γιατί εκνευρίζομαι να κοιτάω το ρολόι συνέχεια οπότε σκέφτηκα να το προσδιορίσω σαν αναλογία βάσει απόστασης. Είπα λοιπόν θα κάνω ένα "καλό" 200άρι με ρυθμό 17sec/60μέτρα και μετά το υπόλοιπο 200άρι θα πάω χαλαρά. Μόλις ξαναβρεθώ στην εκκίνηση κάνω πάλι το επόμενο interval.
Το 60άρι που το μετράω 40 μέτρα μετά την εκκίνηση μου βγήκε πολύ πιο δυνατό στα 13sec και έκοψα αλλά άγνωστο πόσο.
Μετά το χαλαρό 200άρι που υποτίθεται ο χρόνος θα είναι αρκετός για να πέσουν οι σφυγμοί μάλλον δεν ήταν και έτσι μετά από 3 περιόδους intervals έγινα σκόνη και τα παράτησα.
Η αλήθεια είναι ότι επειδή ήταν τρίτη φορά που κάνω intervals και οι άλλες δύο φορές δεν μου έκατσαν επίσης καλά σκέφτηκα να κάνω μια εξυπνάδα για να τα καταφέρω και τελικά τη πάτησα. Έτρεξα πιο πριν 4 πολύ δυνατά 80άρια στα 12,50sec για να με κρατήσουν "ψηλά" αλλά μάλλον ζημιά μου έκαναν. Νομίζω είναι ασύμβατη η προθέρμανση για ταχύτητες με την προθέρμανση για τις διαλειματικές.

Δεν έγραψες πόσες επαναλήψεις έκανες αυτού του μοτίβο !


"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

oldspikes
Advanced Forum-Runner



245 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/08/2013 :  17:50:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχεις κατεβάσει την μετάφραση του Daniels Formula ?
http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=6261&SearchTerms=%CE%94%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85

το κεφάλαιο οκτώ νομίζω είναι αφιερωμένο στις διαλειμματικές
τώρα άρχισα να το διαβάζω

"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

chris1978
Forum-Runner

Greece


201 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/08/2013 :  19:42:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτο το μοτιβο το κανω γυρψ στις 5 με 6 φορες συνεχομενα λογω ζεστης φυσικα.Το χειμωνα μεχρι και 9 με 10 φορες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

chris1978
Forum-Runner

Greece


201 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/08/2013 :  19:45:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οσο για τους παλμους δεν πεφτουν αρκετα θα λεγα γιαυτο ισως λεω να το κανω 1 προς 2.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

chris1978
Forum-Runner

Greece


201 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/08/2013 :  19:49:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
μαλον 1 προς 4
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mbair
Elite Forum-Runner

1233 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 02/08/2013 :  22:17:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Διαλλειματικη απο 4-5 λεπτα στο 95 % + των μεγιστων παλμων σου με ενδιαμεσα χαλαροτερα κομματια. Περνει κανα 2 λεπτα να φτασεις στο 95+ της HR max οποτε εχεις 2-3 λεπτα ωφελιμη ωρα. Πανω απο 5 δεν επιφερει καλυτερα αποτελεσματα.
Σκοπος σου ειναι, να κανεις τοσες διαλλειματικες ωστε η τελευταια να ειναι σχεδον το ιδιο ανετη με την πρώτη , ει δυνατόν... Τωρα με την ζέστη , οι διαλλειματικες ειναι δυσκολες γιατι πρωτα σε βαραει ο καματος λογω θερμοκρασιας και δεν μπαινεις ευκολα στους απαιτουμενους παλμους...
Καλυτερο μερος για διαλλειματικες το ταρταν φυσικα, γιατι το πεζοδρομιο εχει πολλους κινδυνους με τις ταχυτητες που θα αναπτυξεις...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

oldspikes
Advanced Forum-Runner



245 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/08/2013 :  00:11:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by chris1978

μαλον 1 προς 4



Κοίτα, στην ορειβασία λέμε safety first και είναι αλήθεια με τον καύσωνα θέλει μια προσοχή. Βλέπω ότι ακόμη και τα πιο προχωρημένα συγγράματα, έρευνες, μελέτες κλπ δεν είναι κατασταλλαγμένα στα καλούπια εκγύμνασης. Μπορεί να μην πρέπει να πέσουν πάρα πολύ οι σφυγμοί σε σημείο δηλαδή που να αισθανθούμε εμείς οι "λαϊκοί" αθλητές ήσυχοι ενώ τα ιερατεία μπορεί ίσως να αποδείξουν πως πρέπει μεν να πέσουν αλλά όχι κάτω πχ από τη αερόβια ζώνη ( > 60% ) ..
μα και πάλι μια άλλη μελέτη/πείραμα θα λέει κάτι άλλο ..
δεν βγαίνει άκρη

είναι πολύ εκνευριστική η ασάφεια στη διαλειμματική άσκηση
εγώ σήμερα πήγα για διαλειμματική και κατέληξα σε προπόνηση ταχύτητας διότι μέχρι να φτάσω στο στάδιο είχα φρικάρει με τους υπολογισμούς και τα διάφορα σενάρια που ήθελα να έχω σε εφεδρεία σε περίπτωση που το πρώτο σετ interval + low intensity αποτύχει ...

από την άλλη είδα μια πολύ ωραία οπτικά τουάχιστον εφαρμογή των intervals που ανανέωσε το ενδιαφέρον μου.

Είναι η δύναμη του παραδείγματος.
Μια ομάδα 4 ατόμων εκ των οποίων 2 προπονητές και 2 μάλλον πρωτοπαλίκαρά τους, όλοι τους καλογυμνασμένοι φορούσαν μόνον τα εφαρμοστά κολάν (ο ένας προπονητής είναι αυτός που ευελπιστώ να με κοουτσάρει έστω στα βασικά) ξεκίνησαν ένα τόσο πειθαρχημένο interval που θαρρείς και έβλεπες αγώνα κανονικό. Δεν μιλούσαν μεταξύ τους καθόλου δεν άφηναν αποστάσεις σχεδόν είχαν ίδιο διασκελισμό/βήμα και άλλαζαν τον ρυθμό αυτόματα όλοι τους χωρίς σούξες μούξες.
Ευτυχώς εγώ ήμουν ακόμα σε φάση ζέσταμα χαλαρά κι έτσι παρακολούθησα και χρονομέτρησα όλη τη φάση.
Έκαναν αυτό που με τον τρόπο που με λυτρώνει και μένα για κάτι τέτοιο.
Διαλειματικές με απόσταση.
Οι διαλειματικές βασίζονται πάνω στον χρόνο όχι πάνω στην απόσταση αλλά είναι ότι πιο μπελαλίδικο συνέχεια να κοιτάς το ρολόι. Δεν γίνεται έτσι απλά και τελικά αποθαρρύνεσαι.
Ε, αυτοί δεν κοίταξαν το ρολόι παρά μόνον όταν σταμάτησαν και φαινόντουσαν ότι απολαμβάνουν το τρέξιμό τους. Όμως ! :
Άλλαζαν κάθε 100 μέτρα !
Το 1ο και το 3ο 100άρι τους ήταν συνεχώς στα 20 δευτερόλεπτα ! (λες και είχαν μάθει απέξω τον ρυθμό/pace !
Το 4ο 100 άρι τους ήταν συνεχώς στα 30 δευτερόλεπτα !!! (κανείς από τους 4 δεν κοιτούσε ρολόι !! ) όσο για το 2ο 100άρι περιμένω πως θα τον πετύχω να μου πει τι στο κόρακα ήταν αυτό : έχοντας περάσει την 1η γραμμή των 100 που τα είχαν τρέξει σε 20 δεύτερα, έκοβαν ξαφνικά οπότε νόμισα πως είναι σαν το 4ο. Κάπου στη μέση όμως άρχισαν να επιταχύνουν με αποτέλεσμα τελειώνοντας το 2ο 100άρι ήταν ήδη στον γρήγορο ρυθμό του 3ου !
Αυτή την ιστορία την έκανα περί τις 8 έως 10 συνεχόμενα σετ και μετά οι 2 σωριάστηκαν στο ταρτάν και όλοι τους ήταν να τους κλαίνε οι ρέγγες.
Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι. Μόλις ενημερωθώ με λεπτομέρειες θα σας ενημερώσω μπας και βγάλουμε μια άκρη όχι τίποτε άλλο αλλά από αυτά που έχω διαβάσει, μετά από ένα διάστημα άσκησης ο αθλητής δεν προκειται να δει πραγματική βελτίωση της VO2max αν δεν κάνει διαλειμματικές...
Εδώ σε θέλω κάβουρα .. να περπατάς στα intervals

__________________________________________________
"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikosA
Forum-Runner

Greece


79 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/05/2014 :  10:48:32  Εμφάνιση Προφίλ  Visit NikosA Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
παιδιά για τους αγώνες τους δικούς μας 10 km και βάλε
τι διαλλειματική προπόνηση έχει καλύτερα αποτελέσματα
10 100αρια ή 6X1000 ;;;
επειδή τώρα τον τελευταίο καιρό έχω μπερδευτεί !!!

ο μικρός του forum
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

LEON T
Senior Forum-Runner

Greece


550 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/05/2014 :  14:36:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγω φιλε το τελευταιο καιρο κανω 400αρια...
Νομιζω καλυτερα ειναι τα 1000 χωρις να μαι και σιγουρος!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

thesalos
Advanced Forum-Runner

220 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/05/2014 :  22:07:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
αυτη η δειαληματ. ρε παιδι μου ,μονο κουραση και τραυματισμους.

τεμπο και παλι τεμπο .γρηγορη και μεγαλη βελτιωση,και αντεχεις στον αγωνιστικο ρυθμο για πολλα χιλ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

DaedraLord
Forum-Runner

Greece


181 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/05/2014 :  22:02:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επειδή δεν μπορώ να κάνω τη σωστή διαλειμματική ππου ορίζουν τα διάφορα προγράμματα μπορώ να την παραλείψω ή δώρο άδωρο? Το κουβέντιασα με έναν συνδρομέα στο στάδιο και μου είπε πως ενας φίλος του κατεβαίνει σε μαραθώνιους με χρόνο κοντά στις 3 ώρες απλά με μεγάλες απσοτάσεις μέρα παρά μέρα. Αυτός πάλι με τέτοια προπόνηση δεν μπορεί να βγάλει μαραθώνιο σε χρόνο κάτω απο 3μιση ώρες και παντρεύει διάφορα προγράμματα.

----------
http://www.movescount.com/members/DaedraLord
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/05/2014 :  22:08:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Να κάνεις διαλειμματική έχοντας τι ακριβώς ως στόχο;

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/05/2014 :  22:38:43  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
έλα ντε, τι στόχο έχεις?
Άιντε έτσι δεν μπορώ να κάνω διαλλειματική?
Και τι διαλλειματική? Και τι πρόγραμμα? Και γιατί διάλεξες ταχύτητες ή αποστάσεις που προφανώς ακόμα δεν έχεις?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

DaedraLord
Forum-Runner

Greece


181 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/05/2014 :  23:39:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Προσπαθώ για αρχή να αυξήσω την αντοχή μου γιατί βλέπω κάθε φορά πως όταν τελειώνω τα 5χλμ δεν μπορώ για παραπάνω οπότε σταματάω εκεί.

----------
http://www.movescount.com/members/DaedraLord
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000