Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Λοιπον πως παει η προπονηση σας?Νο12.
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 100

Jiannis21
Forum-Runner

Greece


61 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/06/2018 :  19:19:10  Εμφάνιση Προφίλ
Διαλειμματικές σήμερα το πρόγραμμα.

4χ2000m με Pace 4:20-4:30

https://connect.garmin.com/modern/activity/2793792529


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/06/2018 :  20:04:59  Εμφάνιση Προφίλ
καλησπέρα! σήμερα πάλι df το πρόγραμμα (oh, how original!!) με πρωΐνό στατικό ποδήλατο - σκληρά πετάλια & κοιλιακούς και απογευματινές γέφυρες, wall handstands & κάτι εκκρεμότητες με τα ποδάρια (jumping squats κατά βάση - δοκίμασα και squats στο ένα πόδι αλλά δεν το έχω)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Simba
Forum-Runner

Greece


98 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/06/2018 :  00:03:21  Εμφάνιση Προφίλ
Το πρωι τρέξιμο και παρκουρ ,μια ωρα με παυση στα 20' λεπτα κυριως σε δασακι με πολλές επιλογες,λοφακια,σκαλιά,χορτα ,χωματα και το απογευμα-βραδακι κολυμπι στη θαλασσα
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Simba
Forum-Runner

Greece


98 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/06/2018 :  00:08:34  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by trexantiris

quote:
Originally posted by Simba

Γεια χαρα,τελικα σε δασος,αλσος κλπ θα προπονουμαι το καλοκαιρι ,περασματα και οχι γυρους.Πιο καλο το κλιμα ,δροσια .Στα σταδια κλπ γηπεδα εχουν μονο ηλιο αλλα και πολυ κοσμο οταν ειναι απογευμα.Σημερα εκανα 45 λεπτα συνολο με ενδειαμεσες παυσεις για περπατημα



Αν μάλιστα υπάρχουν ανηφοροκατηφόρες στα αλσύλλια/πάρκα που προπονείσαι και ύπαρξη μικτού εδάφους (χωμάτινο τεραίν ή μονοπάτια), τότε η εκμετάλλευσή τους μόνο καλό θα σου κάνει!


Free your feet...free your senses!

Ευτυχως υπάρχει μεγάλη ποικιλία και πράγματι ειδικα στο θεμα της αντοχης εχω δει διαφορά και φυσικα πολύ καλο το περιβάλλον ,δροσιά .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/06/2018 :  10:26:50  Εμφάνιση Προφίλ
Πολλή καλημέρα σας!

Σήμερα πρωί 13 διαδρομικά χιλιόμετρα προοδευτικού τρεξίματος σε ~61' ως εξής:

- Από 5 λεπτά σε 10 και 11 km/h.
- Από 10 λεπτά σε 12, 13 και 14 km/h.
- Για 15 λεπτά προοδευτική αύξηση της ταχύτητας κατά 0,1 km/h ανά λεπτό μέχρι να βγουν 60 secs και στο 15,5 km/h.
- Κατέβασμα της ταχύτητας στο 11 km/h για περίπου έξι λεπτά για cool down, παραμένοντας εκεί μέχρι η χιλιομετρική ένδειξη να βγάλει "13".

Καλά ήταν, αν και το μεσοδιάστημα από τη στιγμή που κλείσανε τα παράθυρα μέχρι να αρχίσει να γίνεται αντιληπτή η δράση του air condition με ζόρισε κάπως (συνέπεσε και με την είσοδο στη ζώνη του 14).

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/06/2018 :  11:01:18  Εμφάνιση Προφίλ
καλημέρες! σήμερα πρωΐνό χαλαρό 10χλμ στη ρεματιά (κυρίως στο πλάτωμα προς Χαλάνδρι), με drills, ανοίγματα και λίγα ψευτοsprints σε ανηφορίτσα κάπου 30-40 μέτρων!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/06/2018 :  12:06:27  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by trexantiris

@RiffRaff: ακολουθώ γενικότερα μια διαφορετική προσέγγιση στο προπονητικό μου πλάνο: αν δεν αισθάνομαι για οποιαδήποτε λόγο καλά (είτε λόγω γενικότερης ή δρομικής κούρασης, είτε λόγω αϋπνίας, είτε λόγω ασθένειας ή υποψίας αυτής) τότε το αρχικό πρόγραμμα αναπροσαρμόζεται χωρίς δεύτερη σκέψη από μένα! Έχω «κάψει» έτσι δύσκολες προπονήσεις για…πλάκα! Ή απλά έχω δώσει «ρεπό» στο αρχικό προπονητικό πλάνο για…πλάκα! Από την εμπειρία μου όσο πίεζα για κάτι καλό όταν δεν αισθανόμουνα καλά, τότε τόσο συνήθως χειροτέρευα την κατάσταση, δε μου έβγαινε η προπόνηση ή απλά φλέρταρα με τραυματισμό!

…έχω κάψει επίσης προπόνηση ταχύτητας ακόμα και με την «εκκίνησή» της, όταν τελικά δεν αισθανόμουνα καλά και απλά το γύριζα σε ένα ελεύθερο ή και χαλαρό τρεξιματάκι… ;-)


Free your feet...free your senses!



Μανόλη, καλημέρα! Ένα δίκιο το έχεις είναι η αλήθεια. Κατά κάποιο τρόπο και εγώ αυτό προσπάθησα να κάνω, πιέζοντας μέχρι εκεί που θεωρούσα ότι "παίρνει". Βέβαια, το τι θεωρώ εγώ σε σχέση με το τι θεωρεί ο οργανισμός μπορεί να διαφοροποιείται σε αρκετές περιπτώσεις, μιας και βλεμμένοι ιδεοληπτικοί ψυχαναγκατάκηδες, σαν και του λόγου μου, πολλές φορές έχουν τον τοίχο μπροστά, μα (κάνουν πως) δεν τον βλέπουν.

Απτην άλλη, βέβαια, αν η δουλειά σου ή οι υποχρεώσεις σου είναι σχετικά βαριές ή έχεις μικρά παιδιά που (πρωτο)βγάζουν δόντια ή (πρωτο)πάνε σχολείο, θα είσαι συνεχώς κουρασμένος, άυπνος ή με κάτι να σε γυροφέρνει, οπότε καλό θα ήταν κανείς να μάθει τον οργανισμό του αυτά τα "περιφεριακά" φορτία να τα διαχειρίζεται ικανοποιητικά, γιατί αλλιώς θα πρέπει κάθε μέρα ναναι resting day.

Θα διαφωνήσω, πάντως, μαζί σου στο θέμα της ζέστης σε σχέση με την προπόνηση. Εγώ θεωρώ πως καλό είναι, ακόμη και αν προπονητικά έχει να μας προσφέρει πράγματα, να την αποφεύγουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Σε χρεώνει υπερβολικά, όχι μόνο στο αθλητικό/προπονητικό σκέλος, αλλά και σε σχέση με όλες τις μετέπειτα υποχρεώσεις σου, ενώ απομακρύνει πλήρως τον παράγοντα "fun" από την άθληση.

Για παράδειγμα, μία προπόνηση σε ανηφόρες ή σε ένα απαιτητικό τερέν, όπως η άμμος πχ, μπορεί να σε ζορίσει τρομερά (σε ακραίες περιπτώσεις στα όριο του "σκισίματος"), αλλά αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, μπορεί ταυτόχρονα, όσο και αν κουράστηκες, να ήταν και διασκεδαστικό. Στο ευρύτερο πλαίσιο του challenging στις αθλητικές δραστηριότητες. Με τη ζέστη δεν ισχύει αυτό, θα αισθάνεσαι δυσφορία no matter what και απλά (θα) περιμένεις το σφύριγμα της λήξης της προπόνησης, ίσα ίσα να βγει.

--------------------------
Run-time Error

Edited by - RiffRaff on 22/06/2018 12:08:34
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/06/2018 :  10:51:54  Εμφάνιση Προφίλ
1 ώρα συνεχόμενο πρωινό μπάνιο. Αν δεν γιάνει το πόδι σύντομα θα βγάλω λέπια!!! Αύριο κολυμβητικό long run!!!!!! Μάλλον θα σέρνω και μπουκαλάκι με νερό μαζί μου...

Ριφ Ραφ
μην τον ακους τον Μανώλη, όταν δεν αισθανόταν προπονητικά καλά, έφτασε.....Σπάρτη, γιατί απλά ξεχάστηκε!!!
Για την ζέστη όμως και με την προϋπόθεση ότι συμμετέχεις σε μεγάλης διάρκειας αγώνες, πρέπει να υπάρχει προσαρμοστικότητα.
Αν έχεις παιδιά το παίρνεις απόφαση ότι όταν πεθάνεις επιτέλους θα ξεκουραστείς!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 23/06/2018 10:59:43
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/06/2018 :  11:52:46  Εμφάνιση Προφίλ
καλημέρα σε όλους και καλό Σ/Κ!
gargadua (και riffraff) o Μανώλης είναι μαγικός δρομέας - και του το έχω πει άλλωστε, οπότε δίνουμε σημασία στο τι συμβουλεύει, γιατί είναι και ψαγμένος, αλλά όχι τόσο στο τι κάνει αυτός στις προπονήσεις του

στα δικά μου, σήμερα πρωΐ είχε Υμηττό, 23 χλμ σε δύο ώρες σκάρτες. Κινήθηκα στη γνωστή ασφαλτινη διαδρομή αλλά και σε μονοπάτια χαμηλότερα από τη διαδρομή αυτή, στο βόρειο κομμάτι του βουνού.
Βατά και ομαλά μονοπάτια σε κάθε περίπτωση, και χωρίς ιδιαίτερα έντονες κλίσεις αλλά πολύ κοτρώνι αδερφέ!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/06/2018 :  11:01:13  Εμφάνιση Προφίλ
Χθες το πρωί στη θάλασσα 01:20΄ και το απόγευμα 25αρι ποδηλατικό με 28 μτ σε 54΄.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/06/2018 :  12:25:11  Εμφάνιση Προφίλ
Καλημέρα και καλή βδομάδα!

Σάββατο είχε 50' στο ξαπλωτό ποδήλατο. Δεν ξέρω ακριβή "απόσταση", γιατί αφού - ως κλασικός βλαμμένος - έφαγα πέντε λεπτά να προσπαθώ να βρω το "σωστό" σημείο για το κάθισμα, όταν επιτέλους ξεκίνησα και αντιλήφθηκα ότι δεν υπάρχει ένδειξη ταχύτητας/rpm/απόστασης, αποφάσισα πως δεν αξίζει να φάω 10" που θα μου έπαιρνε να σηκωθώ από το ένα ποδήλατο και να πάω στο διπλανό. Διαισθητικά λέω ότι ήταν κάτι μεταξύ 27 και 28 χιλιομέτρων με προοδευτική αύξηση της αντίστασης. Στα καπάκια είχε 3,5 km στο κωπηλατικό σε ένα 20λεπτο.

Χθες, παρότι υπήρχε βίαιη παρενόχληση προς το μέρος μου - στα όρια του bullying - από τους γνωστούς Λιτοχωρίτες κρετίνους που με έσυραν πριν 2 βδομάδες στα κατσάβραχα του Ολύμπου με σκοπό τούτη τη φορά να τους ακολουθήσω στο χθεσινό αγώνα, αντιστάθηκα σθεναρά και παρέμεινα στη βάση μου. Έτσι, ως γνήσιος οπαδός (των οπαδών) της Εθνικής Αγγλίας είχα την ευκαιρία να απολαύσω 6 γκολ πριν από έναν ακόμη άδοξο αποκλεισμό, which is definitely coming home (once again)...

Πριν από αυτά, όμως, βγήκα για προπόνηση. Οι καιρικές συνθήκες τέλειες, μεσημεράκι σχεδόν, παρόλα αυτά 22 βαθμοί και συννεφιά. Σούπερ ουάου! Βέβαια, αρχικά βρήκα την είσοδο του ΔΑΚ Σταυρούπολης κλειδωμένη, παρόλα αυτά εφηύρα τρόπο να εισχωρήσω στα ενδότερα και να κάνω ένα άνετο 15άρι σε 69' με αλλαγή φοράς στην ανεπτυγμένη χλωρίδα του "γηπέδου". Υπεύθυνοι του ΔΑΚ, όσα λουκέτα και να μας βάλετε, εμείς κάγκελα θα πηδάμε και θα προπονούμαστε!

--------------------------
Run-time Error

Edited by - RiffRaff on 25/06/2018 12:27:32
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/06/2018 :  19:17:59  Εμφάνιση Προφίλ
Riffraff εχεις ζήσει Αγγλία?
(ΥΓ: αντίσταση στους αλητήριους που τραβούν τον ανύποπτο και καθώς πρέπει κόσμο στα κατσάβραχα με τις κροκάλες )

Στα δικά μου, σήμερα έπαιξε d.f. με πρωϊνές ανηφορίτσες στο μονοπάτι της Πανεπιστημιούπολης και απόγευμα με στήθος όργανα - κοιλιακοί.
Δοκίμασα κ μονόζυγο αλλά εκείνο το τραβηγματάκι στον αριστερό πήχη δε με αφήνει οπότε κ εγώ δεν πιέζω - δε βρίσκω κ το λόγο άλλωστε...

Ως προς την πρωΐνή δραστηριότητα είχα κατά νου άλλο πράγμα αλλά αας όψεται η στάση εργασίας του μετρό, που αναγκάστηκα να κατεβάσω αμάξι κέντρο...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/06/2018 :  19:22:09  Εμφάνιση Προφίλ
καλησπέρα! σήμερα είχε πρωΐνό ευκολάκι 7χλμ σε χωμα στη ρεματιά με δρομικές ασκήσεις και ανοίγματα & απογευματινούς κοιλιακούς, πλάτη όργανα και squats - lounges με βάρη
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/06/2018 :  09:28:53  Εμφάνιση Προφίλ
καλημέρα, σήμερα πρωΐ 11χλμ στο διάδρομο με σταδιακή αύξηση pace & οn the spot footpob calibration στο τέλος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Simba
Forum-Runner

Greece


98 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/06/2018 :  16:24:27  Εμφάνιση Προφίλ
H προπόνηση πάει χαλια ,λογω βροχής εδω και ημέρες αναβάλλεται και στη θεση του μπαινουν αλλες ασκήσεις
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 100 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000