Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Λοιπον πως παει η προπονηση σας?Νο12.
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 100

Jiannis21
Forum-Runner

Greece


61 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/10/2018 :  19:48:22  Εμφάνιση Προφίλ
ενα χαλαρο 8Κ Σαββάτου

https://connect.garmin.com/modern/activity/3085211261
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/10/2018 :  21:38:20  Εμφάνιση Προφίλ
Δυστυχώς, 1:30:14 με σχεδόν ένα τετρακοσάρι (!) παραπάνω (21,47 έγραψε το ρολόι), κυρίως λόγω των διάφορων αστείων που χώνονται στο μπλοκ 1 για τις φωτό και αναγκάζεσαι να κανείς σλάλομ για να τους περάσεις. Μαζί με 4,5 προθέρμανση και άλλα 6 στο δρόμο για το σπίτι, βγήκε ένα 30+ εν όψει ΑΜΑ. Λεπτομέρειες αύριο...

https://www.strava.com/activities/1902664983

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kostao
Advanced Forum-Runner

Greece
410 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/10/2018 :  00:36:29  Εμφάνιση Προφίλ
Ωραίο δυνατό φίνις!! Συγχαρητήρια!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/10/2018 :  09:58:52  Εμφάνιση Προφίλ
καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους, σήμερα πρωΐ στο γήπεδο Χαλανδρίου 13χλμ με ταληρούμπα τεμπάκι και 5x300!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/10/2018 :  12:45:39  Εμφάνιση Προφίλ
Καλημέρα σε όλους! Αρχικά, να ευχαριστήσω Κοστάο, Πάνο και Τάσο για τα καλά τους λόγια. Έλεγα να γράψω ένα review για τον αγώνα, αλλά - μεταξύ μας - ποιος ενδιαφέρεται να διαβάζει review ημιμαραθωνίου; Άσε που νομίζω πως τα γύρω γύρω του έχουν επισκιάσει φέτος τη διοργάνωση. Για την οποία διοργάνωση, ομολογώ πως έχω δύο μεγάλα παράπονα.

Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι αφήνει να δημιουργηθεί συνωστισμός στο πρώτο μπλοκ με την παρουσία εκεί ατόμων τα οποία είτε δηλώνουν ψεύτικους χρόνους είτε απλά πηδάνε το κάγκελο και χώνονται με αποτέλεσμα στην αφετηρία του αγώνα (Νίκης), στο πιο στενό σημείο και αυτό με το χειρότερο οδόστρωμα σε όλη τη διαδρομή, να δημιουργείται ένα μιξ γκριλ δρομέων του 1:20, του 1:30, του 1:40 και δεν ξέρω και γω τι άλλο, οι οποίοι με κάποιον τρόπο θα πρέπει να ξεχωρίσουν μεταξύ τους. Νομίζω πως είναι εύκολα αντιληπτό πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για συγκρούσεις, πτώσεις, τραυματισμούς, "κάψιμο" λόγω πολύ δυνατής εκκίνησης αγώνα, κτλ. Ίσως θαπρεπε να δημιουργηθεί και ένα ακόμη μπλοκ, αλλά σε κάθε περίπτωση απαιτείται καλύτερος έλεγχος. Για πήγαινε να πηδήξεις σε άλλο μπλοκ στον ΑΜΑ να σε δω...

Το δεύτερο παράπονο έχει να κάνει με τον φωτισμό. Ρε παιδιά, ειδικά στη Νίκης όταν πέσει το σκοτάδι είναι σα να έχεις βγει ομαδικό ρομαντικό ραντεβού με λοιπούς ιδρωμένους βιτσιόζους. Πέραν του ότι είναι επικίνδυνο, μιας και το οδόστρωμα δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε "χαλί" (πάει αλλού ο τόνος...), δε βοηθάς εσύ ο ίδιος τη διοργάνωση ως προς το κομμάτι της προβολής της και της συμμετοχής σε αυτή του κόσμου που απλά βρέθηκε στην παραλία Σάββατο βράδυ...

Πάμε και στα ειδικότερα, τώρα. Επειδή από την Παρασκευή το μεσημέρι είχα αρχίσει να έχω κάποια συμπτώματα γρίπης με κάψιμο στο λαιμό, μπουκωμένη μύτη, κτλ. (αυτός ήταν και ο λόγος που στη διαδικτυακή συνομιλία μας με τον @Kostao ήμουν αρκετά επιφυλακτικός, αλλιώς την παρουσία μου ως λαγό του θα την έβλεπα ως μια καλή ευκαιρία να με τραβήξει και μένα προς τα κάτω), τα οποία κατά κάποιο τρόπο επιδεινώθηκαν το Σάββατο (χωρίς πυρετό, αλλά με ρίγος), πήρα αρχικά την απόφαση να τρέξω τον αγώνα όχι αγωνιστικά, αλλά ως κομμάτι ενός μεγάλου LR ενόψει ΑΜΑ. Φυσικά, όταν ξεκίνησε ο αγώνας αυτά τα σχέδια πήραν το δρόμο για τις καλένδες, αλλά εγώ αλλού θέλω να καταλήξω. Κατά τις 5:30 ξεκίνησα από το σπίτι μου να κατεβαίνω σε έναν ήπιο ρυθμό μέχρι την αφετηρία του αγώνα. Αυτό ήταν 4 χιλιόμετρα σε κάτι περισσότερο από 20 λεπτά. Αφού πέτυχα το Γιάννη τον Κρέκα με τον οποίον ήμασταν σειρούλες και πιάσαμε λίγο την πάρλα και έγινε και η ομαδική φωτογράφηση του ΣΔΥΘ, έγιναν άλλα 500 μέτρα ως την αφετηρία. Μετά από κανά τέταρτο ξεκινήσαμε και στον αγώνα βγήκαν 21,5 χιλιόμετρα. Έπειτα από 10-15' από τον τερματισμό, ξεκίνησα τρέχοντας για το σπίτι από το Λευκό, διαδρομή στην οποία καταγράφηκαν άλλα περίπου 6 km. Η απορία μου στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αν όλο αυτό το σπαστό τρέξιμο των 31-32 χιλιομέτρων θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα ενιαίο LR.

H δεύτερη απορία μου είναι η εξής. Βάσει εργομέτρησης έναν ακριβώς μήνα πριν τον αγώνα το αναερόβιο κατώφλι ήταν στους 161 παλμούς. Ο εργομέτρης με αυτό ως δεδομένο, ανέφερε στο report του ως προτεινόμενο range του HR για τον ημί 157-161. Στον αγώνα αναμενόμενα το HR (θα) ήταν υψηλότερο από το "κανονικό", λόγω της (ήπιας μεν, υπαρκτής δε) ασθένειας. Το θέμα είναι πως το μέσο HR του αγώνα μου βγήκε 163, ενώ τουλάχιστον 70 από τα 90 αγωνιστικά λεπτά ήταν πάνω από το 161. Και εδώ έρχεται η δεύτερη απορία. Γίνεται να τρέξει κανείς 70-75 λεπτά αναερόβια; Και αν όχι, μπορεί μέσα σε ένα μήνα να αλλάξει τόσο πολύ το κατώφλι; Η τρίτη περίπτωση είναι απλά να έγινε κάποιο σφάλμα στη μέτρηση.

Επίσης, σημαντική διαπίστωση στην πράξη ήταν πως είναι πολύ σημαντικό τελικά να έχεις δρομικό χρόνο στο τερέν του εκάστοτε αγώνα. Ίσως η σημαντικότερη δυσκολία μου σε αυτόν τον ημί ήταν η έλλειψη χιλιομέτρων στην άσφαλτο. Κάποια στιγμή, κάπου στο 19ο χιλιόμετρο άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι λίγο θέλει και το αριστερό πόδι δε θα κλείνει. Και μιας και πιάσαμε και το θέμα το οδοστρώματος, ρε παιδιά είμαι ο μόνος που κάνει ζιγκ ζακ για να πατάω στα σημεία που η άσφαλτος είναι καλύτερη ή εκεί που δεν έχει (ή έχει περιορισμένη) εγκάρσια κλίση ο δρόμος; Ή που παίρνει ανοικτά τις στροφές;

Τέλος, μιας και το νήμα είναι προπόνησης και όχι αγώνων, Κυριακή-Δευτέρα 15 ήπια πεζοπορικά για αποφόρτιση και σήμερα το πρωί 40 ποδηλατικά στο ξαπλωτό στατικό σε ~70' με προοδευτική αύξηση της έντασης και ένα βαρβάτο φίνις.

--------------------------
Run-time Error

Edited by - RiffRaff on 16/10/2018 12:50:06
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/10/2018 :  14:59:51  Εμφάνιση Προφίλ
Όμορφη μέρα σήμερα με ήπιο βοριαδάκι, ξεκίνησα για 10 αλλά τελικά έκανα 14 σε 01:19. Σήμερα ήταν και η παρθενική πτήση των zaraca 3 τα οποία ούτε με ικανοποίησαν ούτε με απογοήτευσαν.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

tzatzikis90
Elite Forum-Runner

Greece


1555 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/10/2018 :  20:47:17  Εμφάνιση Προφίλ
Καλησπέρα σας φίλοι μου!

έχω καιρό να γράψω αλλά η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικότατα με 4 προπονήσεις την εβδομάδα και συνεχή βελτίωση σε ρυθμό και παλμούς, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς η διαφορά σε σχέση με 3-4 μήνες πριν είναι τεράστια!

σήμερα το πίεσα πολύ μετά από καιρό και βγήκε ένα 12ρι με 4:38 μέσο και 171 παλμούς με μόλις μισή ώρα ξεκούρασης από ένα 8ωρο στην παραλία (δουλειά).

επόμενη προπόνηση Παρασκευή πρωί όπου θα γίνει και το τελευταίο μεγάλο της προετοιμασίας, το 32ρι, και μετά σιγά σιγά ξεκινάμε τα ταπεράκια μας!

λίγο έμεινε συντρέχτες, κουράγιο!

Τάσος

know your limits. then destroy them.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/10/2018 :  22:21:05  Εμφάνιση Προφίλ
Λευτέρη δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να τρέξει αναερόβια για 75 λεπτά!!!
επανέρχομαι στα των εργομετρήσεων με τα μυστήρια τους!

άλλωστε, το κατωφλι είναι ο ρυθμός που μπορεί κανείς να συντηρήσει για 1 ώρα...

θεωρώ ότι το τρέξιμο που έκανες με τα 4 - 10-15' στάση - ημιμαραθώνιος (90%) αγωνιστικός - 10-15'σταση - 6 πίσω μπορούν να εκληφθούν ως lr, εγώ τουλάχιστον έτσι θα το περιέγραφα, αν όχι ημιμαραθώνιο αγώνα!

ως προς τις ασφάλτους, είμαι λίγο χτήνος, δεν παίρνω είδηση από κατάσταση συντήρησης!

στα δικά μου τώρα, σήμερα είχα κατά νου να κάνω 3 χιλιάρια στους διάδρομους του axion, τους πολύπαθους τους ηρωΐκούς. Ωστόσο, η μέρα κυλησε απροσδόκητα, με αποτέλεσμα να φάω αργά το μεσημεριανό μου - αν και ελαφρύ - αλλά και με δύο ποτηράκια κρασί. Οπότε στο 1ο χιλιάρι ανέβασα παλμούς αλογίσιους και το άφησα - έπαιξα μετά με αυξομειώσεις έντασης με τα δευτερόλεπτα, έτσι για να μη κάψω τελείως την προπόνηση! με αυτά κ με αυτά, 9 χλμ τα έκανα ενώ έγιναν και κάποιες εντάσεις (το πήγα 21k/h για 15'' - ο Κiptchoge θα το κρατούσε ενδεχομένως για 7000'' - 7500'' αλλά και εγώ αλλα 10''-15'' μπορεί και να τα είχα μέχρι να με πάρει πίσω η κορδέλα ) - α, έπαιξα και μπάρα, μονόζυγα και κοιλιακούς!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

konkarien
Senior Forum-Runner

Greece


740 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/10/2018 :  23:33:54  Εμφάνιση Προφίλ
Καλησπέρα.

3Χ3000μ. με ενδιάμεσο διάλειμμα 4'
Μαζί με προ και από σύνολο 16,350.

Καλή σας νύχτα.



ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟΣ,στηρίζει την κίνησή σου
ΚΑΡΔΙΑ,στέλνει αίμα στο σώμα σου
ΑΝΑΣΑ,οξυγονώνει τα κυτταρά σου
αυτό όμως που σε κινεί ως το τέρμα είναι ένα.
Η ΨΥΧΗ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kostao
Advanced Forum-Runner

Greece
410 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2018 :  00:24:45  Εμφάνιση Προφίλ
Άσε Λευτέρη θα σε έκαιγα, πήγα γρήγορα από την αρχή και μόνο στο 10ο χιλιόμετρο βρήκα έναν τύπο που έτρεχε καλά να κολλήσω πίσω του και να με στρώσει αλλά είχα κουραστεί στο τέλος. Εγώ πάντως μόλις μπαίνω σε έναν αγώνα θέλω να τα δίνω όλα, εκτός αν είναι πριν τον αγώνα στόχο( εγώ τον δικό μου Μαραθώνιο τον έτρεξα ήδη).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2018 :  13:58:39  Εμφάνιση Προφίλ
Καλό μεσημέρι σε όλους!

Χθες το απόγευμα, μιας και ήταν ίσως η τελευταία μου ευκαιρία, πήγα για μια βουτιά στη θάλασσα. 75' ήμουν μέσα στο νερό, δε μπορώ να εκτιμήσω πλήρως απόσταση γιατί το ελεύθερο ήταν κανά 20λεπτο και μέσα στο νερό (πρόσθιο) το gps δεν πιάνει. Χονδρικά κάπου 2,5 χιλιόμετρα ήταν. Σήμερα το πρωί πεζοπορία.

@kostao: Μα οι αγώνες είναι για να τους τρέχουμε δυνατά! Αλλιώς τι κατεβαίνεις να κάνεις; Μην απολογείσαι! Απλά, όπως σου ξαναέγραψα, εγώ είμαι φαν του negative split, οπότε προφανώς δε θα μπορούσαμε να πάμε μαζί.

@hermes: Πάνο, στην αρχή δεν πήρα πρέφα ότι αναφερόσουν σε ΔΕΥΤΕΡΟλεπτα και έψαχνα στη strava να δω πού τα έκανε ο άτιμος τα 15' στο 21!

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2018 :  14:42:18  Εμφάνιση Προφίλ
Λευτέρη αν κρατούσα το 2'50 για 15'... !!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2018 :  22:42:23  Εμφάνιση Προφίλ
25΄/χλμ δεν είναι ρυθμός που ζηλεύει κανείς όμως κολυβητικά βγήκαν τα 2 χλμ σε 50΄. Η θάλασσα υπέροχη και επιτέλους με καθαρό βυθό απαλλαγμένο από τις καλοκαιρινές πλαστικούρες.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/10/2018 :  14:34:56  Εμφάνιση Προφίλ
Καλησπέρα!

Χθες απόγευμα 12 χιλιόμετρα ελεύθερο στο 4:45 με κάπως πιο δυνατό φίνις στις ανηφόρες στο τέλος. Σήμερα το πρωί πεζοπορία και το απόγευμα πάλι στο δρόμο!

--------------------------
Run-time Error
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/10/2018 :  15:11:48  Εμφάνιση Προφίλ
12 πρωινά σε 01:05.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 100 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000