Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Σκέψεις για το barefoot running
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 97

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/08/2015 :  11:39:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε βρεγμένα πλακάκια γλυστράμε ακόμα και με παπούτσια λόγω της επιφάνειας, στο δρόμο δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ολισθηρότητα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

P.D.etl
Forum-Runner

Greece
190 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/08/2015 :  11:47:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κώστα καλημέρα,

Ναι, αυτό που αναφέρω στο δεύτερο μετατάρσιο με πιάνει και με τα παπούτσια και πριν κόψω τη σόλα και αφού την έκοψα. Βέβαια έχω τρέξει συνολικά μέχρι τώρα όσα χιλιόμετρα τρέχουν άλλοι σε μια βδομάδα, οπότε ίσως είναι απλά θέμα προσαρμογής. Ας δούμε τι θα πουν κι άλλοι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/08/2015 :  12:08:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάνο καλημέρα.
Η γνώμη που είναι οτι εφ όσον συνεχίζει να σε πονά το μετατάρσιο να το δει γιατρός μήπως και είναι κάτι σοβαρό. Ο πόνος είναι σημάδι του σώματος που μας προειδοποιεί οτι κάτι συμβαίνει. Καλό είναι να το κοιτάξεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/08/2015 :  12:59:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by kostao

Ευχαριστώ, θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου.
Και κάτι άλλο, στους αγώνες, όταν τρέχεις στην άσφαλτο χωρίς παπούτσια και στους σταθμούς τροφοδοσίας έχουν ρίξει όλοι νερά, γλιστράει;Γιατί προχθές κάπου έτρεχα στην Χαλκιδική και βρέθηκα να τρέχω αναγκαστικά πάνω σε βρεγμένα πλακάκια και ήταν σαν παγοδρόμιο. Δεν έχω νιώσει ακόμα στην άσφαλτο αν είναι το ίδιο.[quote]Originally posted by trexantiris
============================================



Ναι! Γλιστράει (και πολύ μάλιστα)! Επειδή έχω την εμπειρία αυτή (ανυπόδητος σε ασφάλτινο αγώνα), όταν πλησίαζα σε σταθμούς υδροδοσίας και έβλεπα ότι υπήρχαν νερά από τους προηγούμενους (που θα υπήρχαν σίγουρα), τότε μείωνα ταχύτητα, πρόσεχα περισσότερο και πατούσα πιο «φλατ» για να αυξήσω την ταυτόχρονη επαφή του δέρματος με την άσφαλτο.

Στους κατασκευαστές υποδημάτων/σολών, βγάζω το καπέλο ότι σε αρκετά μοντέλα έχουν καταφέρει να προσφέρουν εξαιρετικά κρατήματα ακόμα και σε βρεγμένες – και σχετικά λείες – επιφάνειες!!!

Τώρα πάνω στα βρεγμένα πλακάκια υπάρχει κίνδυνος γλιστρήματος είτε ανυπόδητος είτε ενυπόδητος, απλά ξυπόλητος τα πράγματα είναι συνήθως ακόμα χειρότερα!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/08/2015 :  14:07:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by P.D.etl


===============================

Τελειώνοντας τις τελευταίες μέρες και την ανάγνωση αυτού του νήματος ξεκίνησα δειλά δειλά το ξυπόλητο τρέξιμο. Την πρώτη φορά 1 χλμ τη δεύτερη 1 χλμ μετά από 5 χλμ ενυπόδητου και χθες 5 χλμ ξυπόλητος. Επιφάνεια ταρτάν βοηθητικού παρατημένου στίβου στα Καλύβια για όποιον ξέρει και λίγο τσιμεντωμένη άμμο με χαλικάκια πέριξ του στίβου. Χθες που το παράκανα απέκτησα και τις πρώτες 3 μεγάλες φουσκάλες κάτω από τα μετατάρσια των μεγάλων δακτύλων και κάτω από το δεύτερο μετατάρσιο του αριστερού πέλματος. Με ταλαιπωρούν αλλά τις προτιμώ από τις γάμπες και τα πιασίματα πλάγια των ποδιών στο ύψος των γονάτων. Με προβληματίζει το δεύτερο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού το οποίο με «καρφώνει» από τότε που άρχισα να τρέχω, όταν φτάνω στα 4-5 χλμ και είτε σταματάω είτε συνήθως το ξεκουράζω λίγο πατώντας εξωτερικά ή πρώτα φτέρνα και υπομένοντάς το συνεχίζω μέχρι και 11 χλμ που είναι η μεγαλύτερη μέχρι τώρα απόστασή μου. Είναι ένας κλασικός πόνος προσαρμογής που θα ξεπεραστεί ή έχει νόημα να το κοιτάξω από τώρα;

================================

Για το περπάτημα δε διάβασα κάτι στο νήμα. Από το διαδίκτυο είχα διαβάσει πως στο «ορθό» περπάτημα ακουμπάς πρώτα τη φτέρνα και ύστερα το υπόλοιπο πέλμα τελειώνοντας και δίνοντας έμφαση στο μεγάλο δάκτυλο. Έχετε άποψη;
===============================



#1 "From Zero to Hero"! Πάρτο πιο χαλαρά (έως πολύ πιο χαλαρά)! Μην μπαίνεις στα βαθειά τόσο απότομα γιατί οι πόνοι ή τραυματισμοί προσαρμογής περιμένουν στη γωνία... Να έχεις υπόψη τα εξής:
- Πιο εύκολα προσαρμόζονται οι γάμπες και το γενικότερο μυϊκό σύστημα.
- Μετά ακολουθούν τα συνδεσμικά στοιχεία του σώματος (π.χ. αχίλλειος & σύνδεσμοι/τένοντες στο πέλμα).
- Στη συνέχεια προσαρμόζεται το δέρμα (αυτό ενδέχεται να τραβήξει περισσότερο από όσο νομίζεις).
- Στο τέλος θα προσαρμοστούν και τα οστά (μιλάω για αυτά τα άπειρα "κοκκαλάκια" που έχεις στο πέλμα. Μην ξεχνάς ότι βγάζεις το πέλμα από το "γύψο" του παπουτσιού και το βάζεις ξαφνικά να δέχεται όλες τις φορτίσεις αυτούσια. Είναι ένα σοκ και μέχρι να δυναμώσει όλο το πακέτο, κινδυνεύεις από τραυματισμούς. Στο τέλος βέβαια το πέλμα θα γίνει τόσο δυνατό, που τρέχοντας ανυπόδητος θα έχεις λιγότερα θέματα από ότι τρέχοντας και με παπούτσια.

#2 Καλώς ήρθες στο κλαμπ! Άφησε το δέρμα να σε καθοδηγήσει: όσο βγάζεις φουσκάλες κράτα τον όγκο και τις εντάσεις του ανυπόδητου τρεξίματος χαμηλά. Καθώς οι φουσκάλες θα βγαίνουν όλο και λιγότερο συχνά, θα μπορείς να ανεβάζεις αντίστοιχα και τις παραμέτρους του ανυπόδητου...

#3,4 Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβαίνει. Οπότε εδώ έχουν νόημα και αυτά που γράφω στο #1. Επίσης ΜΕΓΑ λάθος να αλλάζεις την εμβιομηχανική σου για να "αντιμετωπίσεις" τον πόνο αυτό!!! Το σώμα κάτι σου λέει και εσύ το αγνοείς επιδεικτικά! Έτσι όμως πας καρφί στο να αποκτήσεις και άλλες ενοχλήσεις...

#5 ...και το ρωτάς;

Όσο αφορά τώρα το περπάτημα:
Αφήνεις το σώμα σου να αφουγραστεί την αίσθηση του κραδασμού. Αν παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τότε και το πάτημα στη φτέρνα δεν είναι απαγορευτικό. Μην ξεχνάς ότι άλλο περπάτημα και άλλο τρέξιμο (στο περπάτημα ΔΕΝ υπάρχει το στάδιο της αιώρησης του σώματος και άρα οι δυνάμεις κρούσεις ελαχιστοποιούνται).
Χωρίς παπούτσια το περπάτημα μπορεί να αλλάξει αρκετά πάντως στο πως προσγειώνεται το πέλμα στο έδαφος. Ένα πάτημα στο μέσο του πέλματος (midfoot) είναι ίσως αναμενόμενο. Πάντως το πάτημα εμπρός δεν είναι απαραίτητο, εκτός και αν ανεβάζεις πολύ την ταχύτητα του περπατήματος. Πειραματίσου λίγο...

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

P.D.etl
Forum-Runner

Greece
190 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/08/2015 :  02:00:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Άφησα μια μέρα «εκτός» για να ηρεμήσουν οι φουσκάλες και ήταν σχετικά αρκετή μια μέρα ώστε να μπορώ να περπατάω ξυπόλητος χωρίς ενόχληση. Δε χρειάστηκε να τις τρυπήσω.

Σήμερα έτρεξα μισή ώρα με κάτι παλιά ξεχασμένα camper χωρίς πάτο. Μπορώ να πω ότι πλησιάζουν αρκετά το ξυπόλητο πάτημα (για τρέξιμο δε ξέρω ακόμα λόγω απειρίας, αλλά είναι ελαστική η σόλα, αρκετά λεπτή, επίπεδη και νιώθεις τα πάντα ακόμα και το παραμικρό πετραδάκι περπατώντας). Το μόνο κακό ίσως να είναι ο αερισμός, θα δείξει τις επόμενες ημέρες. Μπορώ να πω μετά από το σημερινό μισάωρο πως όταν τρέχεις χωρίς παπούτσια ή με μινιμαλιστικό επίπεδο παπούτσι, τότε αφήνεις το σώμα σου να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα στο μυαλό και να γίνεις ο καλύτερος σύμβουλος του εαυτού σου. Με τσίμπησε πάλι το δεύτερο μετατάρσιο, όχι αρκετά όπως άλλες φορές αλλά αρκετά ώστε να σταματήσω στη μισή ώρα. Ενώ με τα παπούτσια με την υπερσόλα (και σύμμαχο την άγνοια), μπορούσα να αψηφώ τον πόνο και να τρέχω ακόμα 1 ώρα!!! πατώντας αλλιώς κτλ κτλ και φτάνοντας να τραβιέμαι με πονάκια στα πόδια κοκ. Τώρα με τα camper ή ξυπόλητος και να θέλω να συνεχίσω (που θέλω) δε μπορώ, οπότε καταλαβαίνω πλέον τι εννοείτε όταν γράφετε για πιο χαλαρά. Συνειδητοποίησα μια χαρά σήμερα το πόσο χαλαρά πρέπει να το πάρω και το χάρηκα κιόλας ιδιαίτερα που γύρισα σπίτι με τα πόδια στη θέση τους.

Καλό σας ξημέρωμα

Edited by - P.D.etl on 07/08/2015 02:02:21
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

P.D.etl
Forum-Runner

Greece
190 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/08/2015 :  02:28:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτά εννοώ https://www.youtube.com/watch?v=yhSMJq5p7pE χωρίς τον πάτο γίνονται τελείως επίπεδα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/08/2015 :  11:45:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οσο θα περνάει ο καιρός και το πέλμα σου θα δυναμώνει οι φουσκάλες θα είναι σπάνιο φαινόμενο.

Με τα χαμηλά παπούτσια (minimal) μπορείς να πειραματίζεσαι και να δοκιμάζεις, είναι ο μόνος τρόπος να δεις στο δικό σου πόδι πως "κάθονται" και πως συμπεριφέρονται στις διάφορες επιφάνειες.
Είναι και ενα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό ταξίδι εξερεύνησης.

Απ ότι είδα στο βίντεο τα κάμπερ έχουν αρκετά εύκαμπτη σόλα που φαίνεται να ακολουθεί την κίνηση του ποδιού.

Οντως καλά το εντοπίζεις στο τρέξιμο "ακούμε" το σώμα μας. αυτό μας προστατεύει απο τυχόν υπερβολές και τραυματισμούς.

Το πιο χαλαρά που γράφουν και οι υπόλοιποι "ξυπόλητοι" εννοούν οχι στις υπερβολές και άμεση αύξηση των χιλιομέτρων που μας προκύπτει λόγω της χαράς και του ενθουσιασμού που νoιώθουμε στο ξυπόλητο τρέξιμο. Είναι αυτό που λένε και οι φίλοι μας οι αγγλόφωνοι "not to much to soon"..


Edited by - xipolitos on 07/08/2015 11:46:15
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kostao
Advanced Forum-Runner

Greece
410 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/08/2015 :  12:51:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εκτός το ότι έχω προσηλυτίσει τη σύζυγο στο τρέξιμο εδώ και 1,5 χρόνο και μπορεί να κατεβαίνει σε δεκάρια σε αγώνες, τώρα άρχισε να τρέχει και αυτή στο γήπεδο με καλτσάκια και να μπαίνει στο νόημα.
Με ρωτούσε πρώτα γιατί το κάνω και γιατί δεν τρέχουν όλοι χωρίς παπούτσια αφού είναι τόσο καλό, και της είπα επειδή δεν έχουν ακόμα δοκιμάσει..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/08/2015 :  13:38:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by P.D.etl

Αυτά εννοώ https://www.youtube.com/watch?v=yhSMJq5p7pE χωρίς τον πάτο γίνονται τελείως επίπεδα.



...μηδέν αερισμός = ακατάλληλα για τρέξιμο!
...αν πάντως έχει πρόσβαση και "ασφαλείς/καθαρές" επιφάνειες προτίμησε να τρέχεις ανυπόδητος (χωρίς τη χρήση κάποιου μίνιμαλ υποδήματος) και άσε το δέρμα να αποτελέσει τον οδηγό σου (μαζί βέβαια με τυχόν ενοχλήσεις)...

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/08/2015 :  13:42:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by kostao

Εκτός το ότι έχω προσηλυτίσει τη σύζυγο στο τρέξιμο εδώ και 1,5 χρόνο και μπορεί να κατεβαίνει σε δεκάρια σε αγώνες, τώρα άρχισε να τρέχει και αυτή στο γήπεδο με καλτσάκια και να μπαίνει στο νόημα.
Με ρωτούσε πρώτα γιατί το κάνω και γιατί δεν τρέχουν όλοι χωρίς παπούτσια αφού είναι τόσο καλό, και της είπα επειδή δεν έχουν ακόμα δοκιμάσει..



...το πιο ευαίσθητο και...καλύτερο μίνιμαλ υπόδημα!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spy
Master Forum-Runner

Greece


2817 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/08/2015 :  14:30:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
...εγω παντως το πηρα αποφαση!Εχω φτασει να τρεχω 2-3 φορες την εβδομαδα ανυποδητος, πραγματοποιωντας το 30% του εβδομαδιαιου ογκου χλμ, αλλα δυστυχως το αριστερο μου ποδι, που ειναι και μακρυτερο, υποφερει απο τις φουσκαλες, ενω στο δεξι ολα ειναι τελεια!Η αληθεια ειναι οτι μ'εχει εκνευρισει λιγακι αυτο...αλλα συνεχιζω ακαθεκτος, αγνοωντας τις φουσκαλες και τα αιματωματα επιδεικτικα, αφου την επομενη ημερα με χοντροπαπουτσα (τρομαρα μου!!!) προπονουμαι χωρις προβληματα.Θελω να ελπιζω οτι θα ξεπερασθει και το θεματακι αυτο...διοτι σκοπευα σιγα-σιγα να ξεκινουσα να ετρεχα και λιγο στο δρομο...που εχω πια καθυστερησει για τον λογο αυτο να κανω την αρχη! Παντως, οποιος επιθυμει να βελτιωσει την τεχνικη του στο τρεξιμο...ανυποδητος θα δει μεγαλη προοδο σε συντομο σχετικα χρονικο διαστημα, αρκει οι προσαρμογες να γινουν προσεκτικα και σταδιακα!!!

...καθε χιλιομετρο κι ενα δακρυ χαρας κι ευτυχιας...στο μοναχικο δρομο των ονειρων!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

P.D.etl
Forum-Runner

Greece
190 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/08/2015 :  16:27:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα σας

Ο αερισμός σίγουρα τελικά δεν είναι για τρέξιμο, αλλά προς το παρόν επειδή τα παπούτσια που έχω σταμπάρει είναι στο εξωτερικό και δε μπορώ με την υπάρχουσα κατάσταση να τα αγοράσω έβαλα τα camper για να μπορώ να τρέχω και τις μέρες που δε μπορώ ξυπόλητος λόγω φουσκάλας. Ίσως επενδύσω στα inov8 μέχρι τότε μιας και είναι από τα ελάχιστα μινιμαλιστικά που μπορείς να βρεις στη χώρα μας. Το «κακό» με μένα είναι ότι έχω συγχρόνως να φτιάξω τεχνική, να γυμναστεί το πέλμα, να σκληραγωγηθεί το δέρμα και να φτιάξω και φυσική κατάσταση χαχαχα. Από την άλλη ίσως να είναι καλύτερα όλα στην αρχή καθώς απ' ότι καταλαβαίνω το ένα συμπληρώνει και εξελίσσει το άλλο.

Το μετατάρσιο χθες με πόνεσε πολύ λιγότερο αλλά πάλι σταμάτησα στο 5ο χιλιόμετρο πιο πολύ για να μην το ζορίσω μιας και ανταποκρίθηκε καλύτερα. Μου τη «σπάει» βέβαια γιατί αερόβια αντέχω να τρέχω αρκετά αλλά δε φτάνει αυτό, πρέπει να έχεις και καλά λάστιχα χαχα. Δε ξέρω αν έχει σχέση, αλλά χθες θυμήθηκα κάτι που είχα διαβάσει για την αναπνοή (3 βήματα εκπνοή, 2 βήματα εισπνοή) με την οποία εναλλάσσεται το πόδι κάθε φορά που εισπνέεις-εκπνέεις και έτσι κατανέμονται καλύτερα οι δυνάμεις. Ισχύει αυτό; Ίσως είναι ο λόγος που αισθάνθηκα λιγότερη πίεση στο μετατάρσιο ή απλά είναι θέμα σύμπτωσης και προσαρμογής;



Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/08/2015 :  17:56:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κανονίστε να καταλήξετε όπως ο xipolitakos, μία μέσα και δύο στα πιτς...

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/08/2015 :  21:43:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by trexantiris

...το πιο ευαίσθητο και...καλύτερο μίνιμαλ υπόδημα!

Εχεις ξεσηκώσει πολύ κόσμο μ΄αυτές τις ιδέες..

quote:
Originally posted by kostao

Εκτός το ότι έχω προσηλυτίσει τη σύζυγο στο τρέξιμο εδώ και 1,5 χρόνο και μπορεί να κατεβαίνει σε δεκάρια σε αγώνες, τώρα άρχισε να τρέχει και αυτή στο γήπεδο με καλτσάκια και να μπαίνει στο νόημα.
Με ρωτούσε πρώτα γιατί το κάνω και γιατί δεν τρέχουν όλοι χωρίς παπούτσια αφού είναι τόσο καλό, και της είπα επειδή δεν έχουν ακόμα δοκιμάσει..

Αυξάνεστε και πληθύνεστε και κατακυριεύσατε τα στάδια..

quote:
Originally posted by spy

...εγω παντως το πηρα αποφαση!Εχω φτασει να τρεχω 2-3 φορες την εβδομαδα ανυποδητος, πραγματοποιωντας το 30% του εβδομαδιαιου ογκου χλμ, αλλα δυστυχως το αριστερο μου ποδι, που ειναι και μακρυτερο, υποφερει απο τις φουσκαλες, ενω στο δεξι ολα ειναι τελεια!Η αληθεια ειναι οτι μ'εχει εκνευρισει λιγακι αυτο...αλλα συνεχιζω ακαθεκτος, αγνοωντας τις φουσκαλες και τα αιματωματα επιδεικτικα, αφου την επομενη ημερα με χοντροπαπουτσα (τρομαρα μου!!!) προπονουμαι χωρις προβληματα.Θελω να ελπιζω οτι θα ξεπερασθει και το θεματακι αυτο...διοτι σκοπευα σιγα-σιγα να ξεκινουσα να ετρεχα και λιγο στο δρομο...που εχω πια καθυστερησει για τον λογο αυτο να κανω την αρχη! Παντως, οποιος επιθυμει να βελτιωσει την τεχνικη του στο τρεξιμο...ανυποδητος θα δει μεγαλη προοδο σε συντομο σχετικα χρονικο διαστημα, αρκει οι προσαρμογες να γινουν προσεκτικα και σταδιακα!!!
Οσο πάμε και αυξανόμαστε.. βλέπω το παλεύεις καλή συνέχεια στην προσπάθεια. Είναι μεγάλη εμπειρία ο δρόμος, χρειάζεται όμως νά 'χουμε τα μάτια μας ανοιχτά.. Οτσν τρέχεις ξυπόλητος στο δρόμο σε κοιτάνε σαν εγωγήινο.. γι΄αυτό προτείνω τώρα που γίναμε περισσότεροι να βγαίνουμε να τρέχουμε όλοι μαζί για να τους αντιμετωπίζουμε.

quote:
Originally posted by P.D.etl

Καλησπέρα σας

Ο αερισμός σίγουρα τελικά δεν είναι για τρέξιμο, αλλά προς το παρόν επειδή τα παπούτσια που έχω σταμπάρει είναι στο εξωτερικό και δε μπορώ με την υπάρχουσα κατάσταση να τα αγοράσω έβαλα τα camper για να μπορώ να τρέχω και τις μέρες που δε μπορώ ξυπόλητος λόγω φουσκάλας. Ίσως επενδύσω στα inov8 μέχρι τότε μιας και είναι από τα ελάχιστα μινιμαλιστικά που μπορείς να βρεις στη χώρα μας. Το «κακό» με μένα είναι ότι έχω συγχρόνως να φτιάξω τεχνική, να γυμναστεί το πέλμα, να σκληραγωγηθεί το δέρμα και να φτιάξω και φυσική κατάσταση χαχαχα. Από την άλλη ίσως να είναι καλύτερα όλα στην αρχή καθώς απ' ότι καταλαβαίνω το ένα συμπληρώνει και εξελίσσει το άλλο.

Το μετατάρσιο χθες με πόνεσε πολύ λιγότερο αλλά πάλι σταμάτησα στο 5ο χιλιόμετρο πιο πολύ για να μην το ζορίσω μιας και ανταποκρίθηκε καλύτερα. Μου τη «σπάει» βέβαια γιατί αερόβια αντέχω να τρέχω αρκετά αλλά δε φτάνει αυτό, πρέπει να έχεις και καλά λάστιχα χαχα. Δε ξέρω αν έχει σχέση, αλλά χθες θυμήθηκα κάτι που είχα διαβάσει για την αναπνοή (3 βήματα εκπνοή, 2 βήματα εισπνοή) με την οποία εναλλάσσεται το πόδι κάθε φορά που εισπνέεις-εκπνέεις και έτσι κατανέμονται καλύτερα οι δυνάμεις. Ισχύει αυτό; Ίσως είναι ο λόγος που αισθάνθηκα λιγότερη πίεση στο μετατάρσιο ή απλά είναι θέμα σύμπτωσης και προσαρμογής;
Πάνο καλό είναι να αερίζεται το πόδι, αλλά υπο συνθήκες βολευόμαστε με οτι έχουμε μέχρι να βρούμε το "ιδανικό" για μας παπούτσι, αλλά επειδή ιδανικό παπούτσι δεν υπάρχει, βολευόμαστε και πάλι και πάει λέγοντας..

Καλά κάνεις και σταματάς όταν σε πονά το μετατάρσιο να μην το ζορίζεις. Αν όμωε δεις οτι αυτή η κατάσταση συνεχίζεται καλό είναι να επισκεφτείς κάποιο γιατρό για να σε δει.
Αλλοι τρέχουν αναπνέουν και εκπνέουν με ρυθμό 1-1 άλλοι 2-2 άλλοι 3-3 παίζει ρόλο βέβαια και η ταχύτητα.
Μήπως έχεις βαλθεί να σπάσεις το φράγμα των 2 ωρών του Μαραθωνίου..




Edited by - xipolitos on 11/08/2015 07:29:31
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 97 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000