Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Διατροφή
 Τρέξιμο χωρίς κρέας
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 8

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/04/2014 :  22:23:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Nikola

quote:
Originally posted by trexantiris

να παραθέσει κάποια στοιχεία για να τεκμηριώσει


Δεν επαγγέλλομαι σε αυτό ούτε θα πληρωθώ οπότε δεν θα αφήσω μια ψυχαγωγική ενασχόληση όπως το forum να διεκδικήσει από εμένα περισσότερο χρόνο από όσο θεωρώ ότι αξίζει να διαθέσω.
Ακριβώς αυτό όμως σχολιάζω. Κανείς δεν δίνει επίσημες ιατρικές συμβουλές ούτε μερίζεται ευθύνη. Οπότε οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώσει ότι "6 μήνες δεν μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία σου" ακόμα και σε δίαιτες που χρειάζονται οδηγίες ανά χείρας.

Πέρα από αυτά όμως έχω προσωπική 7μηνη εμπειρία:
Δεν έχω καμία ένδειξη ότι εκτέθηκα σε σοβαρό κίνδυνο.
Οι εξετάσεις αίματος δεν με ικανοποίησαν ούτε εμένα ούτε τον γιατρό.
Οι επιδόσεις στην αντοχή δεν άλλαξαν.
Έχασα πολλά κιλά (τι κιλά; παρακάτω:)
Οι επιδόσεις στην δύναμη μειώθηκαν απαράδεκτα.
Η επιδόσεις σε διανοητικές εργασίες μειώθηκαν (σε έναν αποδεκτό για τότε βαθμό).
Ο κουμπαράς πήρε πολλά κιλά.

Από την αρχή:
Υπολογίζοντας τον τελευταίο παράγοντα αξιολόγησα ότι αξίζει να αφιερώσω χρόνο για να μελετήσω και να μάθω "τις καλές επιλογές/συνδυασμούς". Αν κάποιος νομίζει ότι δεν νοιάζομαι για τον εαυτό μου και δεν το έψαξα αρκετά, ειδικά σε καιρό που δεν είχα εργοδότη να αγοράσει τον χρόνο μου για περισσότερα από όσο οι πληροφορίες αυτές θα μου πρόσφεραν, διαφωνεί στο βασικό μου αξίωμα οπότε μπορεί να με αγνοήσει αν δεν του αρέσουν οι αντιφάσεις.
Υπολογίζοντας το μικρό κενό από μια πλήρως χορτοφαγική διατροφή και την αυτογνωσία (τον δυνατοτήτων του σώματος μου) που θα μου πρόσφερε το κλείσιμο του κενού προχώρησα και σε αυτό το βήμα.

Δεν κινδύνεψα λοιπόν αλλά το δοκίμασα έχοντας αφιερώσει χρόνο για να μάθω τις "καλές" επιλογές.
Με την τωρινή δουλειά μου όμως δεν αποδέχομαι καμία μείωση στην παραγωγικότητα. Τα κιλά στην ζυγαριά του χασάπη αξίζουν περισσότερο από τον κουμπαρά της φτήνιας.
Αλλά ούτε τώρα κινδυνεύω. Εδώ που βρίσκομε όποιος χάνει την δουλειά του ψάχνει στα σκουπίδια να φάει, δεν πηδάει από την ταράτσα για να αποθεώνουν την δείλια του τα ελληνικά ΜΜΕ.


Η πρώτη παράγραφος μου άρεσε πολύ, μετά ομολογώ ότι σε έχασα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/04/2014 :  23:15:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι 6 μήνες λοιπον , όπως φαινεται και μέσα απο την δική σου εμπειρία, είναι προσποιηση στην ανασφάλεια μπροστά στο καινουριο. Φυσικά όταν μιλάμε για πληρη διατροφή και ισορροπημένη , είναι αδιάφορο αν περιέχει κρέας ή όχι. Οσο δεδομένη είναι η υγεία για τον μέσο άνθρωπο τρώγοντας αδιάφορα κρεοφαγικές τροφές, τόσο είναι και για τον μέσο χορτοφάγο ή το αντίστροφο. Κοινώς όσο χρειάζεται να πούμε για την χορτοφαγική διατροφή ΠΡΟΣΟΧΗ χρειάζεστε ειδικό , ε τότε άλλο τόσο ισχύει και για ην γαλακτο-κεροφαγική. Φυσικά δεν χρειάζονται οδηγίες ανα χειρας για να πηγαίνει κανείς στα φαστ-φουντ, τις ταβέρνες και τα γυράδικα..χμ, είσαι σίγουρος ή αποποιησαι τις ευθύνες ως μη ειδικός ; :p

Συναναστρέφομαι με δεκάδες ανθρώπους στην θεσσαλονικη που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή και με συμετοχές σε δράσεις υπερ της χορτοφαγίας ως πολιτικό/κοινωνικό κίνημα. Είμαι καθηγητής φυσικής αγωγής αλλά επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι στον αθλητικό τουρισμό, το αναφέρω ωστόσο γιατί ...κάτι σκαμπαζω από διατροφολογία. Είναι ο 4ος χρόνος που ακολουθώ χορτοφαγική διατροφή και τα κιλά μου είναι ίδια. Μερικές ομοιότητες με πολλούς άλλους είναι πως σταμάτησα ξαφνικά να έχω κρυολογήματα , που τα προηγούμενα χρόνια είχα κάθε είσοδο και έξοδο από προς τον χειμώνα, βελτίωση διαυγειας (εντάξει ξέρω τώρα τι σκέφτεσαι :p ) και ένα συναίσθημα "ελαφρότητας" , νιώθω πιο ελαφρής , δεν με βαραίνουν τα γεύματα. Ο σίδηρος ανέβηκε αισθητά (κάνω εξετάσεις μια φορά τον χρόνο και πιο πριν γίνω χορτοφάγος) χωρίς να το στοχεύσω, όπως και οι αποθήκες του. Βέβαια πάντα είχα φυσιολογικές τιμές , αλλά ειδικά αυτό μου έκανε εντύπωση. (το αναφέρω γιατί είναι συμαντικό για την αντοχή)

Τα λέω όλα αυτά γιατί πρέπει ανα απο-ταμπουποποιησουμε την χορτοφαγία. Δεν είναι κάτι δύσκολο, ή κάτι επικίνδυνο. Ειδικούς χρειαζόμαστε για ειδικές περιπτώσεις, ναι. Αλλά αυτό ισχύει για όλους τους τύπους διατροφής και δεν εξαιρείται η κοινη κρεοφαγική.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

choice
Newbie Forum Runner



35 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/04/2014 :  10:14:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν είναι πολύ εύκολο να θέσεις την ζωή σου σε κίνδυνο ακολουθώντας χορτοφαγική διατροφή αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και δύσκολο.Αν είναι στα άκρα είτε προς την έλλειψη απαραίτητων συστατικών είτε προς την πληθώρα άλλων μη απαραίτητων τότε υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι άχημο μακροχρόνια.Δηλαδή,αν τρως δέκα αβοκάντο την ημέρα,ένα κιλό ξηρούς καρπούς και ένα κιλό ζάχαρη,μάλλον δεν θα ζήσεις για πολύ,ακόμα κι αν όλα αυτά είναι οργανικά....Απο την άλλη,αν ακολουθείς την διατροφή του Douglas Graham 80/10/10 (υδατάνθρακες(από φυτά και φρούτα)/πρωτείνες/λιπαρά)πολλοί πιστεύουν οτι είναι οτι καλύτερο για τους αθλητές αντοχής κι όχι μόνο.
Τώρα όσον αφορά την μυική μάζα και δύναμη παραθέτω ένα βίντεο ενός αθλητή που πλέον είναι πασίγνωστος,αν και πολλοί δεν ξέρουν οτι είναι vegan.Ο τεράστιος με τα μούσια είναι ένας θρύλος του weightlifting ο οποίος δεν πιάστηκε ποτέ ντοπαρισμένος(λέει οτι δεν έπαιρνε φάρμακα ποτέ)αλλά έκανε εγχειρηση ανοικτης καρδιάς επειδή κάθε μέρα έτρωγε mcdonald's.Θέλετε περισσότερη δύναμη απο τον Frank Medrano?
http://www.youtube.com/watch?v=Sncg3RUcAy4
Κι ο Dr.Graham:
http://www.youtube.com/watch?v=UhW0ENr6YXA
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/04/2014 :  00:41:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
(επιτομη επίσης καθιστά οτι τα φάρμακα στον αθλητισμο δουλεύουν ΚΑΙ με την χορτοφαγία, χαχα )

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/04/2014 :  00:47:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μια σταλιά είναι ο Medrano...


"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

choice
Newbie Forum Runner



35 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/04/2014 :  09:06:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πραγματικά echetlos,αυτό είχα σκεφτεί κι εγώ όταν τον είχα πρωτοδεί.Βέβαια,είναι τέρας δύναμης κι αυτό φαίνεται κι απ τις βυθίσεις,αν και δεν τις κάνει μέχρι χαμηλά.'Εχεις περάσει απο τα σιδεράδικα και καταλαβαίνεις τι σημαίνουν 80 κιλά βυθίσεις.Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα που κάνει με το βάρος του σώματός του είναι εύκολα,είναι ελαφρύς
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 30/04/2014 :  09:14:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι βρε συ, αστειεύτηκα...


"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/05/2014 :  00:30:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δυό πραγματάκια για την δύναμη ως παράγοντας φυσικής κατάστασης.
Καταρχάς αμα δεν μου πείτε τι βαθύ κάθισμα ass to grass έχει ο Medrano δεν μου λέτε τίποτα

Τα δύο πραγματάκια.

Ενα: Η δύναμη είναι προτιστως νευρικής φυσεως φαινόμενο. Δηλαδή εξαρτάται από το ευρος κινητοποίησης των νευρικών μονοπατιών προς τον μυικό ιστό. Ο μυικός όγκος είναι μόνο μια "παρενέργεια" του είδους των ερεθισμάτων που βιώνει το ανθρώπινο σώμα ώστε να επιστρατεύει όλο το νευρικό του αποθεμα.

Δύο: Πιο ενδιαφέρον στον αθλητισμό αλλά και στην κινηση στο φυσικό ή τεχνιτό περιβάλλον έχει η Σχετική Δύναμη. Λαικά ως τέτοια ορίζουμε την ικανότητα χειρισμου του σωματός μας στον χώρο απέναντι σε εξωτερικές δυνάμεις. Γενικά, όσο πιο ελαφρύ είναι το άτομο τόσο μπορεί να προσδοκεί σε μεγαλύτερη σχετική δύναμη. (για αυτό τον λόγο οι αρσηβαρίστες χαμηλότερων κατηγοριών/κιλών μπορούν και σηκώνουν 3 εως 4 φορές το βάρος του σωματός τους. Ενώ οι πιο βαρύτεροι το πολύ...2 - 2,5....



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/05/2014 :  12:25:54  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1231315681

Η υπεραιωνόβια, που είναι η γηραιότερη γυναίκα του Περού και ίσως και του κόσμου, γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1897. Είναι δηλαδή κατά τρεις μήνες μεγαλύτερη από τη Γιαπωνέζα Μισάο Οκάβα που κατέχει το ρεκόρ της γηραιότερης εν ζωή γυναίκας, με βάση τον κατάλογο που συντάσσει η Ομάδα Έρευνας Γεροντολογίας (GRG).

«Το μυστικό της μακροζωίας μου είναι η φυσική διατροφή» που βασίζεται στις πατάτες, το κρέας, το γάλα, το κατσικίσιο τυρί και τα κουκιά, συνέχισε η μικροκαμωμένη γυναίκα, η οποία δεν έχει φύγει ποτέ από το χωριό της, το Ποκούτο, στην επαρχία Ουανκαβελίκα.


Είδατε???
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Spartiatis
Elite Forum-Runner

Greece


1605 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/01/2016 :  18:56:45  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Spartiatis Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
2 χρόνια πλέον χωρις κρέας, αισθάνομαι υπέροχα. Σήμερα πήρα και τις εξετάσεις αίματος, σίδηρο σουπερ! Όλα καλά!

" Άδακρυς Μάχη "
1ος χρόνος της 103ης Ολυμπιάδας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/01/2016 :  19:36:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σόγια Δημήτρη;;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/01/2016 :  21:01:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εκτός από θέμα υγείας, υπάρχει και η ηθική πλευρά του θέματος.
Γαλακτοκομικά τρως;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Thessalonikios
Newbie Forum Runner

34 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/01/2016 :  20:38:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Nikola

quote:
Originally posted by Fidelio

Ακόμα και "κακές" επιλογές να κάνεις, 6 μήνες δεν μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία σου



Τέτοιου είδους συμβουλές απαιτούν δήλωση αποποίησης ευθύνης. Φυσικά μπορείς να πάθεις ζημιά μέσα σε 6 μήνες και μεγάλη. Συμβουλέψου γιατρό ή διατροφολόγο. Αν σου κάνει αυτός την ζημιά θα βρεις το δίκιο σου σε δικαστήριο. Ξέρει το μερίδιο ευθύνης του και προσέχει τι λέει.
Με καχυποψία να κοιτάς δήθεν foolproof συνταγές, ειδικά στο internet όπου σπάνια διώκονται οι υποστηρικτές τους (ακόμα και τότε γίνεται θέμα στα ΜΜΕ).
Να θυμίσω τι είπε ο Deorum για την διασπασμένη κατάσταση της βιομηχανίας κρέατος και να φέρω ένα παράδειγμα εδώ για το άλλο άκρο.
Έστω ότι κάποιος διώκεται γιατί ζημίωσε κόσμο προτείνοντας κακές διατροφές που τύγχαναν και χορτοφαγικές. Θα έχει πλάτες χορτοφάγους και σχετικούς "μη κυβερνητικούς" οργανισμούς που γαντζώνονται εύκολα στο "χορτοφαγική". Μέχρι και τρομοκρατικές ενέργειες να κάνεις στο όνομα της προστασίας των ζώων θα βρεις υποστηρικτές. Για τέτοιου είδους δράσεις ασπάσου την ταυτότητα του χορτοφάγου για να σε χειροκροτάτε έξω από την φυλακή.
Αν πάλι θέλεις να φροντίσεις τον εαυτό σου και ψάχνεις πλάτες, κάνε ασφάλεια ζωής και αν κάνουν καλύτερη τιμή στους χορτοφάγους δήλωσε τέτοιος.


Εχουμε δυο ανθρωπους ενας τρωει τα παντα και ενας ειναι χορτοφαγικος.
Ποιος πρεπει να "Συμβουλέψου γιατρό ή διατροφολόγο" ;
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.
Η προληψη αφορα και τους δυο.
Αυτος που τρωει κρεατα και λιπη, ξερει για τα τριγλυκεριδια και την χοληστερίνη του;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

n1kcha
Forum-Runner

90 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 11/02/2016 :  16:35:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Originally posted by Thessalonikios
quote:

Αυτος που τρωει κρεατα και λιπη, ξερει για τα τριγλυκεριδια και την χοληστερίνη του;



Αποκλειστικά υπεύθυνα για τυχόν κακές εξετάσεις σε τριγλυκερίδια και χοληστερίνη είναι: ζάχαρη,δημητριακά απλά ή ολικής αλέσεως,χυμοί,πατάτες,πολλά φρούτα,αναψυκτικά,ενεργειακά ποτά,γλυκά,ψωμιά,ζυμαρικά κτλ κτλ

Edited by - n1kcha on 11/02/2016 16:48:07
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

CharlieFader
Newbie Forum Runner

8 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/02/2016 :  17:07:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο, σε άτομα που καταναλώνουν όλα αυτά που λες η χοληστερίνη είναι πολύ χαμηλή (δηλ στα ιδανικά επίπεδα η LDL 50-70) και τα τριγλυκερίδια επίσης (αν και δεν είναι τόσο σημαντικός δείκτης). Πέρα από τις έρευνες που το δείχνουν, το έχω δει και σε μένα και πάρα πολλούς γνωστούς μου.

Edited by - CharlieFader on 24/02/2016 17:08:24
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 8 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000